Olaszországi nyaralás családdal Rosolina Maren, a Chiara Palazzinában

Kedves Utazó! 

Amennyiben egy kellemes, nyugodt olaszországi nyaralásra vágysz, csak ajánlani tudom Rosoline Maret!

Amikor az utazás időpontját kiválasztottuk, kicsit féltünk, hogy a nyár végi időpontban az időjárás nem lesz olyan kegyes hozzánk az olasz tengerparton. Persze utólag már nyugodtan mondhatom, annak ellenére, hogy nem túl nagy a távolság hazánk és az üdülőhely közötti, az idő tekintetében nagy a különbség. Nekünk a hét minden napjára jutott napsütés, az átlagos hőmérséklet 27-28 C fok körüli volt, mely véleményem szerint ideális egy tengerparti nyaraláshoz és természetesen a víz hőmérsékletére sem lehetett panaszunk. 

A település egyáltalán nem mondható nagynak. Csendes, nyugodt hangulatú tipikusan olaszos apartman házakkal, rengeteg fával körülölelt félszigeten található, az igazi zöld kedvelőknek arborétummal is szolgál. 

A félsziget végén a halászok részére kialakított kikötő is van, itt a vállalkozó kedvűek horgászhatnak, mi is megpróbáltuk, sajna nem sok sikerrel. Egyébként minden megtalálható, amire a nyaraláshoz szükség van, nem messze tőle jelentős bevásárlóközponttal, ha esetleg többre vágyunk a helyi kínálatnál. Egy kicsit persze minden drágább, mint idehaza - nem csak az üdülőrészen - de nem elviselhetetlen. Az út és a kirándulások alkalmával rengeteg benzinkúttal találkoztunk, így esély sem lehet arra, hogy kifogyjon a benzin, egyedül a kutak közötti nagymértékű árkülönbözetek tűntek fel.

A szállást (Chiara Palazzina) az előzőleg jelzett időpont elött már 14.30-kor elfoglalhattuk (így maradt idő egy jó fürdésre), a partnerirodában a Campus Clubnál is tapasztalt kedvességgel fogadtak, bármi kérdésünk felmerült részletes tájékoztatást kaptunk. Az apartman mindenben megegyezett az iroda által megadottakkal, tiszta, kényelmes, kitűnő állapotú és a szükséges eszközökkel felszerelt.

A hosszú tengerpart mentén felváltva voltak a különböző irodákhoz tartozó homokos strandterületek, melyeket megszakítottak az úgynevezett szabad strandok.  A tenger az első napon kicsit hínáros volt, azonban egy heves viharnak köszönhetően ez eltűnt és a további napokon már nem jelentett problémát. A szállásunktól nagyon közel, néhány perces sétára volt a szabad strand, így igazán nem kellett sokat gyalogolni a tengerig. Miután a szél valamelyest mindig fújt, célszerű úgynevezett félsátrat vinni, ha valaki kevésbé tudja ezt elviselni. 

Mi minden este végigsétáltuk a szállás és a település központja közötti távot, a település mérete miatt ez egyáltalán nem volt megterhelő, s mindezt természetesen megkoronáztuk az olaszoknál méltán dicsért fagylalttal! 

Egy nyaralás során elengedhetetlen, hogy a szállás környezetében található településeket is felfedezzük. Mi ellátogatunk Padovába és a szomszédos Chioggia (Kis-Velence) városába.

Ami semmiképp nem hagyható ki, az Velence, melyet véleményem szerint hazautazáskor célszerű megejteni. A Velence szélén található óriás parkolótól (kb 20 euró/nap) 15 perces sétával elérhető a Lagúnák városa, ahol néhány órás sétálást észre sem véve lehet az időt eltölteni!

Galéria megnyitása (17 kép)