Sziget-túra

Rodosz látnivalóit egy egésznapos túra keretein belül csodálhatjuk meg! A túra a városból indul a keleti oldalon kezdjük el túránkat. Első megállónk a szirt legszebb állomása, Lindosz, az akropoliszával együtt, ahol nemcsak gyönyörű a kilátás, de az ókor és a középkor remekeivel is találkozhatunk. Készíthetünk képeket Kleovoulosz sírjáról és az Akrpoliszról, amelyet fehér házak ölelnek át. Ha gyalog nem tudunk felmászni a hegytetőre, szamárháton is megtehetjük ezt az utat. A belépőjegy árát külön kell fizetni a bejáratnál, ami 6 EUR/fő.
A sziget közepét átszelve a nyugati oldalon Manolitos váránál tartunk egy rövid pihenőt, ahol lehetőség van fényképezésre, s megcsodálhatjuk a kilátást várral a háttérben.

Sziána faluban megkóstolhatjuk a helyi jellegzetességeket, többek között a szúmát, amit törkölypálinka néven jobban ismerünk (csak mértékkel), valamint vásárolhatunk kakukkfüves mézet és olívaolajt is.
Embonashban, az Attaviros hegy lábánál fekvő kis faluban végre megtölthetjük az üres gyomrunkat egy helyi étteremben (Az ebédet nem tartalmazza az ár). Majd ismét kóstoló vár bennünket, hiszen helyi borokból, likőrökből kapunk ízelítőt.

A Filerimos kilátó, amely Ialyssos ókori városának helye volt, szigettúránk utolsó állomása. Itt láthatjuk a Kálvária keresztet, melyhez az út Jézus útvonalát jelképezi a Golgotához. A kereszt 18 m magas és felmászhatunk a tetejére, ahonnan a Maritsa síkság látható.
Utunk végére érve, mindenki megpihenhet szállásán, a hazaérkezés 18 órára tehető.

 

Ár: kb. 47 EUR + belépő