Parga busszal

UTAZÁS PARGARA BUSSZAL

AZ INDULÁSI HELY 2023-ban: BOK Sportcsarnok (1146 Budapest, Dózsa Gy. út 1.) bejáratával szemben

MEGKÖZELÍTÉS:

 • metróval: M2 metró / Puskás Ferenc Stadion megálló
 • villamossal: 1, 1A, 1M jelzésű villamos / Puskás Ferenc Stadion megálló
 • trolibusszal: 75,77, 80 trolibusz / Puskás Ferenc Stadion megálló
 • busszal: 95,195,130 autóbusz / Puskás Ferenc Stadion megálló

 

 

A járatok Bp-ről indulnak és a megadott nyaralóhelyen állnak meg, így nem lehet róluk leszállni Nisben, Skopjeban, Szalonikiben, stb. Minden szálláshoz meghatározott járat tartozik, csak és kizárólag azzal foglalható, attól nem tudunk eltérni. Amennyiben a szálláshoz tartozó járat megtelik - csak és kizárólag akkor - foglaljuk Utasainkat egy hasonló járatra, de erről tájékoztatást adunk a foglaláskor.


Egyes járatokra lehet foglalni vidéki felszállással is, felárral.
Az alábbi érkezési időpontok tájékoztató jellegűek és mindig helyi idő szerint értendők. A magyarországi útvonalakon a létszámok függvényében összevont buszok is közlekedhetnek, így átszállásra is sor kerülhet. A menetrend a Szerbia-Makedónia-Görögország útvonalhoz készült.

A nagy távolságok és az előre nem látható váratlan események (baleset, határátkelési várakozás, stb.) miatt a menetrend és az útvonal megváltoztatásának jogát az irodánk fenntartja. A létszámtól függően egyes időpontokban kiegészítő járatok indulhatnak, ezek indulási idejéről és menetrendjéről minden érintettet értesítünk.
 

A retúr buszjegy ára: 46.000-54.000 Ft/fő szezontól függően, budapesti, kecskeméti, kiskunfélegyházi és szegedi felszállással. A buszjegy foglalkor kötelezően fizetendő  a 2,8% útlemondási biztosítás.

Több hetes buszjegy vásárlása esetén a több hetes felár 10.000 Ft/fő.

Egy irányú buszjegy ára: érdeklődjön irodánkban. Csak buszjegy vásárlása esetén a szabad kapacitás keretében, esetenként felár ellenében foglalható!

Vidéki felszállás felára a lenti felsorolás szerint.

 

 

1. JÁRAT
 
2023. máj. 22-től szept. 25-ig minden turnushoz transzfer buszjárat indul hétfőn az BOK Sportcsarnok (1146 Budapest, Dózsa Gy. út 1.) bejáratával szemben, 10:00-kor.  Az első nap az odautazással telik, a szállás elfoglalására a második napon van lehetőség. A hazaindulás szombatonként a telepített képviselő tájékoztatása alapján a délutáni órákban történik. Érkezés Budapestre vasárnap.

Útvonal (nem megálló helyek!): Budapest - Szeged - Röszke - Belgrád - Nis - Skopje - Thesszaloniki - Parga

FEL- ÉS LESZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK

 
1. JÁRAT buszmenetrendje:
VárosFelszállóhelyekTalálkozás napjaTalálkozó idejeIndulás ideje
Budapest 

BOK Sportcsarnok
(1146 Budapest, Dózsa Gy. út 1.)
bejáratával szemben

hétfő13:3014:00
Kecskemét

AUCHAN parkoló (Dunaföldvári út)

hétfő14:3015:00
KiskunfélegyházaTESCO parkolóhétfő15:0015:15
Szeged TESCO parkoló (Rókus krt. 42-64)hétfő16:0016:30
 
 
Vidéki felszállási lehetőségek:
8.000 Ft/fő:  Győr, Veszprém, Várpalota, Székesfehérvár, Kaposvár, Pécs, Szekszárd, Baja
* A vidéki transzfer felár Ft/fő áron értendő, oda-vissza útra szól
 
A vidéki felszállásoknál a találkozás időpontja kb 15-20 perccel korábban a megadotthoz képest. 
A vidéki felszállásokat 30 perc eltéréssel tudjuk garantálni. A nagy távolságok és az előre nem látható váratlan események (baleset, határátkelési várakozás, stb.) miatt a menetrend és az útvonal megváltoztatásának jogát az rodánk fenntartja. A létszámtól függően egyes időpontokban kiegészítő járatok indulhatnak, ezek indulási idejéről és menetrendjéről minden érintettet értesítünk.
 
A fenti időpontok tájékoztató jellegűek. Irodánk minden esetben a befoglalt utasokat indulás előtt 5-7 nappal írásban értesítik a végleges menetrendről.
 
 

BUSZOS PROGRAM

 • 1. nap: Indulás délben vagy kora délután, utazás egész nap, éjszaka az autóbuszon.
 • 2. nap: Érkezés a délelőtti órákban Paraliára, a szálláshelyek elfoglalása 14 órától.
 • 3-8. nap: Fürdés, napozás, pihenés, szórakozás. Ellátás igény szerint választható. Fakultatív programlehetőségek.
 • 9. nap: A szálláshely elhagyása a reggeli órákban, indulás késő vagy kora déután a menetrendtől függően. Éjszaka az autóbuszon.
 • 10. nap: Hazaérkezés délelőtt vagy délután, menetrendtől függően.

Fontos tudnivalók a buszos utazáshoz :

A turnusok (10 nap/7 éj) 1-1 éjszakát a buszon, a választott szálláson 7 éjszakás tartózkodást jelentenek. Ülőhely kéréseket és beültetéseket garantálni nem tudunk (kivéve 1.-es járat, ahol felár ellenében és a szabad helyek alapján foglható fix ülőhely, 2.500 Ft/fő áron oda-vissza)! A busszal történő utazás csak 3 éves kor felett lehetséges. A magyarországi gyűjtővonalakon a létszámok függvényében kisbuszok és összevont buszok is közlekedhetnek Szegedig, előfordulhat, hogy átszállásra is sor kerül. A vidéki felszállásokat 30 perc eltéréssel tudjuk garantálni. A szűk utcák miatt a busz nem tud minden szálláshelyet közvetlenül megközelíteni, így minden üdülővárosban fix leszállási helyeket jelölünk ki, ahonnan az utasoknak a csomagjaikat önnmaguknak kell a szálláshoz vinni. A leszállási helyektől max. 3-400 m-re találhatók a szállások. A nagy távolságok és az előre nem látható váratlan események (baleset, határátkelési várakozás, stb) miatt a menetrend és az útvonal megváltoztatásának jogát irodánk fenntartja. A bussz visszaindulásának pontos időpontját és a találkozás helyét telepített idegenvezetőnk a visszaindulás előtti napon közli utasainkkal. A poggyászok könnyebb azonosítása érdekében, kérjük feltüntetni a bőröndön az utas nevét, lakcímét és telefonszámát. A busztársaság a poggyász felületét ért, mindennapi használatból eredhető és a túlsúly miatti sérülésekért (pl. karcolás, kisebb szennyeződés, horpadás, törés, szakadás) nem vállal felelőséget, valamint az autóbusz utasterében és csomagtartójában felejtett tárgyakért sem. Panaszokat csak tételes jegyzőkönyv felvétele mellett fogadunk el. Háziálla, szörf, kerékpár a buszon nem szállítható.

POGGYÁSZ

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az autóbuszos üdülőjárataink esetében minden eddiginél szigorúbban és engedmények nélkül ellenőrizzük az utasok poggyászainak súlyát. A hatályos jogszabályok előírják az autóbuszok maximális tengelyterhelését. A magyar hatóságok ezt 2018. január 1-től szigorúan ellenőrzik az útburkolatba beépített ellenőrzőpontokon valamint az erre a célra létesített mérőállomásokon. Az ellenőrzésre kiterelt gépjárműveknek többórás kényszervárakozásokat követően kell a túlsúlyt megszüntetni és a túlsúly díját megfizetni. A hatályos jogszabályok betartása és az Önök biztonsága érdekében az autóbuszon személyenként maximum 18 kg poggyász és egy kisebb kézitáska szállítható. Az utastérbe személyenként maximu 1 db kézipoggyász vihető fel, amelynek mérete 40x30x40 cm, tömege maximum 5 kg/ fő/1 db kézi táska. A csomagtérbe csak rugalmas borítású, maximum 40x30x40 cm méretű hűtőtáska vihető fel, amely beleszámít a csomagszámba. A csomagok számát és tömegét ellenőrizzük. A felszálláskor minden csomag lemérésre kerül és a megengedett súlyhatáron felül nem áll módunkban a poggyászokat szállítani. A közlekedő folyosókon tilos csomagokat elhelyezni, ezért kisméretű bőrönd, hűtőtáska nem vihető fel az utastérbe. Az utazási szerződés megadott pontja értelmében, az engedélyezett darabszámot és tömeget meghaladó csomagokot nem szállítjuk el. Az el nem szállított tárgyakért felelősséget nem vállalunk, azokat tárolását nem tudjuk megoldani.

Utaspoggyászra vonatakozó szabályok:

 • a poggyásztérbe 1 db 18 kg tömegű csomag vihető
 • az engedélyezett darabszámot és tömeget meghaladó csomagok szállítását a busztársaság nem vállalja!
 • az utastárbe személyenként maximum 1 db kéózipoggyász vihető fel, amelynek mérete 40x30x40 cm, tömege maximum 5 kg/fő/1 db kézitáska
 • felhívjuk figyelmüket, hogy az utastérben hűtőtáska, kisbőrönd és egyéb az utasok biztonságát és kényelmét akadályozó csomag nem vihető fel!

Kérjük kedves Utasainkat, hogy az utazás előtt ellenőrizzék a poggyászaik súlyát elkerülve az indulás előtti kellemetlenségeket.


A buszon a biztonsági öv használata az utazás egész időtartama alatt kötelező!


INFORMÁCIÓ BUSZOS UTAZÁSHOZ GÖRÖGORSZÁGBA

Néhány hasznos információ a buszos utazáshoz Görögországba.


Kérjük utasainkat, amennyiben autóbusszal utaznak, a weboldalon feltüntetett dátumokhoz adják hozzá az utazás idejét is, mert a táblázatokban csak a kint töltött idő szerepel. A nyaraló utakhoz az autóbuszok egy nappal hamarabb indulnak és egy nappal később érnek vissza.


Néhány jó tanács: az éjszakai utazáshoz hozzanak magukkal kényelmes ruhát, kisebb plédet, kispárnát, az út közbeni mosdóhasználathoz aprópénzt ( € cent )! Az autóbusz nappal és éjjel 4 óránként 25-30 perces megállókat, pihenőket tart. A határátlépések alkalmával kérjük kedves Utasainkat az autóbuszvezető útmutatása szerint járjanak el. Magyar útlevéllel vagy új típusú úgynevezett kártyás személyi igazolvánnyal utazóknak vízum nem kell, sem a tranzit útvonalra, sem Görögországba. Nem magyar állampolgárok ill. nem magyar útlevéllel utazók esetleges vízum ügyintézését irodánknak nem áll módjában vállalni és az ezzel kapcsolatos a tranzit országokban történő átutazás ellehetetlenüléséért felelősséget nem vállalunk!
Az Utazási Iroda fenntartja magának a jogot – indokolt  esetben – a Görögországba vezető tranzitútvonal módosítására külön értesítés nélkül

UTAZÁSI FELTÉTELEK
Szállítható poggyász: fent megadottak szerint.

Tilos szállítani: élő állatot, kartonozott kiszerelésű (üdítő, tej, sör, ásványvíz stb.), nagy mennyiségű italt, kereskedelmi mennyiségű bárminemű árut, kerékpárt, szörföt, horgászfelszerelést. Amennyiben az Utas(ok) nem tartja be a fenti korlátozásokat, úgy az  utazó személyzet az engedélyezetten felüli csomagok szállítását megtagadhatja. 
Az Utas(ok) az utazás folyamán poggyászáért saját maga felel (mind az alsó csomagtérben, mind az utastérben). A poggyász esetleges eltűnéséért, illetve a leszállás után az esetlegesen az autóbuszon felejtett tárgyakért cégünk felelősséget NEM vállal! ( Felelősségre nem vonható !! )
Kérjük Tisztelt Utasainkat, hogy már az otthoni csomagoláskor, illetve az autóbusz alsó rakterébe történő bepakoláskor úgy próbálják elhelyezni poggyászaikat, hogy az utazás alatt az alsó csomagtér kinyitása ne váljon szükségessé!
TILOS az autóbuszon cigarettázni, fagylaltot fogyasztani, hangoskodni, rádiót vagy hasonló eszközt hangosan hallgatni, oly módon étkezni, hogy az autóbusz felszerelési tárgyait beszennyezze, „félmeztelenül” vagy hiányos ruházatban utazni, az elfogadható mértéken felül szeszesitalt fogyasztani, valamint, menet közben az autóbusz vezetőjével beszélgetni, az autóbusz csomagterét önkényesen kinyitni, és menet közben állva utazni!
Jegyzőkönyv felvétele mellett az utazásból kizárható az  Utas(ok), aki a fenti előírásokat súlyosan vagy szándékoltan többszöri figyelmeztetés ellenére megszegi.
Az Utas(ok) jegyzőkönyv felvételi kötelesség mellett anyagi kártérítési kötelezettséggel tartozik az autóbusz felszerelési tárgyainak szándékos vagy gondatlan rongálása esetén! 

Amennyiben az Utas(ok) gondatlanságból súlyosan és/vagy maradandóan szennyezi az autóbusz  üléseit, kárpitját vagy szőnyegeit stb., úgy köteles gondoskodni a szennyeződés eltávolításáról vagy tisztítási díjat kell megfizetnie.
Amennyiben az Utas(ok) már indulásnál észlel valamilyen rendellenességet és ezt az utazó személyzet felé jelzi, úgy ebből hátránya nem származhat!
-     Az Utas(ok) tudomásul veszi(k), hogy induláskor a végleges ülőhelyét – az iroda által összeállított ülésrend alapján  - az iroda munkatársa jelöli ki. 
-     Az ülőhely esetenként más és más lehet az oda- ill. visszaúton.
-    Az autóbuszon üzemelő WC kizárólag az utazó személyzet útmutatásai alapján használható!
-    Az autóbuszon található hűtőszekrényt az Utasok saját célra nem vehetik igénybe!
Az Utas(ok) tudomásul veszi, hogy jelen tájékoztatóban közzétettek az Utazási Szerződés részét képezik, melyet aláírásával tudomásul vesz és elfogad.

Az egy szerződésen szereplő utasaink részére biztosítjuk az egy buszon való utaztatást, ám későbbi hozzáfoglalás esetén vagy más szerződésen szereplő utasokkal való egy buszon történü utaztatást garantálni nem tudjuk. De irodánk és partnereink mindent megtesznek ilyenkor hogy a lehetőséget függvényében teljesítsék a kérést. Utasain poggyász súlyát minden indulás előtt ellenőrzik a kollégáink, így kérjük, hogy a megadott járatra vonatkozó súlyhatárt tartsák be. A többlet súly elszállítására nincs mód és lehetőség felár ellenében sem, azt ott kell hagyni a felszállás helyén. A gépkocsivezetők a csomagtartókat útközben csak nagyon indokolt esetben nyitják ki. Az autóbusz közlekedőfolyosóján, lépcsőjén csomagot elhelyezni, aludni tilos – és bal esetveszélyes! Hűtőtáskát az utas térbe felvinni tilos! Ezek egységesen külön csomag térben kerülnek elhelyezésre.
Autóbuszainkon nem szállítható zsugorfóliás, rekeszes, valamint dobozos innivaló, (még a táskában sem) mivel ezek jelentősen el veszik a helyet a többi poggyásztól. A csomagokat, kérjük, jól lát ha tó helyen névvel, címmel, telefonszámmal ellátni szíveskedjenek. Az autóbuszon az utazás alatt a gépkocsi vezetőktől forintért lehet vásárolni hűtött italokat (sör, üdítő, ásványvíz), és a megállók alkalmával meleg italokat is (leves, tea, kávé, kapucsínó). 
Autóbuszainkon a dohányzás tilos!
Megérkezésüket követően, kérjük, ellenőrizzék, hogy minden poggyászuk megvan-e. Az autóbuszon felejtett tárgya kért felelősséget nem tudunk vállalni.

 

AJÁNLOTT UTASBIZTOSÍTÁS

Felhívjuk buszos és egyéni utasaink figyelmét, hogy az elműlt évek tapasztalata alapján a macedón határokon előfordulhat szúrópróbaszerűen, hogy a magyar állampolgároktól érvényes utasbiztosítás felmutatását kérik. Amennyiben ezzel nem rendelkeznek, akkor kötelezhetik a beutazókat, hogy azt a helyszínen megvásárolják. 

Jelen információink szerint nem elegendő a hitelkártyákhoz és bankkártyához tartozó biztosítás sem, ezért kérünk minden utasunkat, hogy gondoskodjon a megfelelő biztosításról.
 
Kelt. 2023.06.05.
Betegség-, baleset- és poggyász biztosítás irodánkban köthető.