Orebic szervezett programok


Magyar nyelvű idegenvezetővel kísért szervezett programjainkat két turnusban hirdetjük meg:

  • 1. turnus: 2013. júl. 27-aug. 3.
  • 2. turnus: 2013. aug. 6-13.


A programok minimum 20 fő jelentkezése esetén indulnak. 12 éves korig 50 % kedvezményt biztosítunk a feltüntettt árakból. Az árak és a program tájékoztató jellegű, részletes információt Orebicen az idegenvezetőnktől kaphatnak.1. nap - KORCULA BY NIGHT

Ára: kb. 40 Kuna

Korčula, Marco Polo szülővárosa: az egykor Velencéhez tartozó, Tihany méretű félszigeten elnyúló erődített város érintetlen középkori szerkezetével, házaival, sikátoraival, robosztus várfalaival és hangulatos éttermeivel Dalmácia egyik legvonzóbb városa.

Indulás naplementekor, hogy a 20 perces hajóút során a legfestőibb látványban legyen részünk. A kivilágított város körüli rövid hajókázás után lehetőség nyílik a dalmát éjszakai élet felfedezésére, hangulatos vacsorára valamelyik étteremben, vagy koncerthallgatásra a Szent Márk templomban. Július 29-én este Szent Teodor napi körmenet és zenés vitézi játék. Hazaindulás este 11 körül.

 

2. nap - pihenés a tengerparton és DÉLUTÁNI KAJAKPARTY

Részvételi díj: kb. 70 Kuna/fő

A program délután kezdődik. A csapat tengeri kajakokkal indul a bázisról egy közeli szigetre. Ott tábort verve sösözés, tábortűz következik, ahol kipróbálhatjuk a helyi italkülönlegességeket, söröket, borokat. Visszaindulás 2-3 óra múlva. A visszaúton evezés közben csodálhatjuk meg a naplementét, és az ezer színben pompázó tengert. A bázison igény szerint folytatódik a party... 

(A programon kezdők, haladók egyaránt részt vehetnek, hiszen szakavatott segítők és túravezetők kísérik a csoportot.)


3. nap - DUBROVNIK ÉS A STONI ERŐD

Ára: kb. 145 Kuna

Stoni erődrendszer: a ma is működő XIV. századi tengeri sólepárló üzemek védelmére kiépített erődrendszer és kereskedőváros a Pelješac-félsziget bejáratánál, Orebićtől kb. 60 kilométerre található a tenger partján. Falai Horvátország leghosszabb egybefüggő erődrendszerét alkotják. Minthogy Orebićre ez az egyetlen út vezet, Ston hasonlatos a hajdani takarékszövetkezethez: útba esik jövet-menet. Ha szerencsénk van, megfigyelhetjük hogyan takarítják a medencékben lepárolt sót a helyi sómunkások. Az erőd falaira felkapaszkodva felülről láthatjuk a hajdan virágzó, ma inkább csak vegetáló kereskedőváros ódon házait, templomait és palotáit.

Dubrovnik: a a világörökséghez tartozó, Európa-hírű középkori kereskedőváros Orebićtől 110 kilométerre délre található a tenger partján. Monumentális falai meredeken szakadnak a mélységbe. A két domb közé épült, gigantikus falak közé zárt klasszikus reneszánsz város a dalmát városépítészet legszebb példája. Egykori gazdagsága a Mediterráneumnak ebben a régiójában csak Velencével vetekedhetett, sőt ma is használatban lévő kikötőjében állomásozó flottája egykor még Velence fölé is kerekedett. A buszos utazás során utaskísérőnk ismerteti a régió és a városok látnivalóit. A szabadidőben lehetőség nyílik a város egyéni felfedezésére. Visszaérkezés Orebićbe kb. 19 órakor.

Igény esetén a dubrovniki városnézésre helyi idegenvezető kérhető. Díja kb. 100 Euro/csoport.

4. nap - pihenés a tengerparton és TREKKING

Részvételi díj: kb. 40 Kuna/fő

Szent Illés csúcs (961 m): átlagosan 3,5-4 óra alatt mászható meg. Útközben beugorhatunk a hegy oldalába épült XIV. századi ferences kolostorba (a kolostor egy részében tengerészeti- és helytörténeti múzeum működik, ahova belépődíjat kell fizetni). 

Mindenre elszánt jelentkezők esetén csütörtökönként csoportos túra keretében hódítjuk meg a csúcsot! Találkozó reggel 5 órakor a főút mellett található Meteor kávéház előtt (későbbi indulás esetén elviselhetetlen lenne a hőség mászás közben). Kötelező felszerelés: bakancs, fehér ruha (lehetőleg hosszú ujjú), kalap, elemózsia és fejenként 3-4 liter víz. (Előzetes jelentkezés szükséges!)

 

5. nap - RIVIERA CRUISE

Ára: kb. 160 Kuna

Egésznapos hajókázás a környező szigetek között (Maisan - Vrnik - Badija - Lumbarda útvonalon). Az utasokat házi készítésű pálinkával és dalmát borral vendégeli meg a hajóskapitány. Maisan római kori maradványaitól csodás a kilátás a Peljesac-csatorna szigeteire, érdekes látvány Vrnik kőbányája, majd Badija szigetén egy szelíd szarvascsalád várja a túra résztvevőit. Itt  fürdési, és ebédelési lehetőség (egyéni költségen, a program ára nem tartalmazza) a strandhoz közeli étteremben, ahol a kiváló dalmát ételeket feledhetetlen panoráma mellett élvezhetjük. Utolsó állomásunk Lumbarda igazi homokos strandja, mely kitűnő kikapcsolódást jelent a fürdeni és napozni vágyóknak. 

 

6. nap - BORKÓSTOLÓ VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGGEL

Ára: buszos utazás 15 Kuna/ fő + saját fogyasztás fizetendő

A Pelješac-félsziget Dalmácia leghíresebb borvidéke, érdemes hát megismerkedni a hegy levével! Kétféle asztali borral, a Dingač vidék testes száraz vörösborával (Clinton kedvenc bora) és a Prošek nevű édes borral ismerkedünk. Természetesen a pálinka félék sem maradhatnak el!

 

7. nap - HAJÓKIRÁNDULÁS MLJET SZIGETÉRE

Ára: kb. 360 Kuna

Mljet: az Adria legzöldebb szigetének tartott gyöngyszem, melynek nagy része nemzeti park. A nemzeti park területén található egyik félsós tó közepén egy kis szigetet látogathatunk meg, ahol idegenvezető kalauzol a XII. századi kolostorrom falai között. A csoportos program után lehetőség nyílik sós-tavi fürdőzésre és sétára a nemzeti parkban. Visszaérkezés este 19 óra körül. Az ár tartalmazza a hajóút árát, a belépőket és az idegenvezetést is.

A nemzeti park angol nyelvű honlapja fotógalériákkal: www.np-mljet.hr

Galéria megnyitása (22 kép)