Paralia: Fakultatív programok

A kiválasztott fakultatív programokra a helyszínen lehet jelentkezni.  Az árak, az indulási és érkezési időpontok tájékoztató jellegűek, pontos időpontokról információt a helyszínen adnak a telepített képviselők és a partnerirodák.

Paraliáról fekvéséből adódóan számos programlehetőség elérhető. A kultúra szerelmeseinek az athéni kirándulást vagy látogatást a Meteórákhoz, a kikapcsolódást kedvelőknek kirándulást a Waterlandba, a természeti szépségek kedvelőinek pedig a Skiathos-i hajókirándulást ajánljuk.
A fentiek mind azt bizonyítják, hogy érdemes ellátogatni Paraliára, mert mindenki talál ízlésének és kedvének megfelelő programot, mellyel tovább színesítheti nyaralása élményeit.

Élménybeszámoló


METEORA

Felnőtt ár: kb. 25-30 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 30 Euro

Indulás: reggel 7.30-kor
Érkezés: délután 17.30-kor
        
Ez a program lehetőséget nyújt arra, hogy miután az Olympos-hegység egyik fennséges oldalnyúlványa mellett elhaladtunk, megpillanthassunk a Tembi-völgyét és azokat a csodás geológiai képződményeket, melyek a kora középkori szerzeteseket is idevonzották, hogy Istenhez közelebb kerüljenek. A programban egy kolostor megtekintése is szerepel, belépő 2-4 Euró/fő. Az élmény felejthetetlen, hiszen a világon egyedülálló látványban lesz részünk.

Ajánlott felszerelés:
 kényelmes cipő (a kolostorokat lépcsőkön lehet csak megközelíteni), térdet és vállat takaró ruházat az ortodox vallási előírásoknak megfelelően (hölgyeknek szoknya, uraknak hosszúnadrág).


THESSALONIKI

Felnőtt ár: kb. 20-25 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 20 Euro

Indulás: reggel 9.15-kor
Érkezés: délután 16.15-kor
        
Szaloniki Görögország második legnagyobb városa, Makedónia tartomány fővárosa. Kereskedelmi, ipari és kulturális központ. Számos műemléke van, elsősorban római és bizánci eredetűek. Autóbuszos városnézés után a város egyéni felfedezése, vásárlási lehetőség a piaci negyedben.  


ATHÉN

Felnőtt ár: kb. 45 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 40 Euro

Indulás: este 23.45-kor
Érkezés: másnap este 19.40-kor
        
A történelemkönyvek néhány fényképe most eredeti szépségében tűnhet fel, ha eljön erre a kirándulásra, mely felejthetetlen élményt fog nyújtani. Reggel 7 óra körül érkezünk Pireuszba, a világ második legnagyobb kikötőjébe, mely évezredek óta Görögország legfontosabb kereskedelmi központja. Utunk következő állomása az Akropolisz (belépő kb. 12 Euro/fő). A várhegy megtekintése után megismerkedhetünk Athén híres bazársorával, majd a híres őrségváltásnak lehetünk tanúi a Parlament előtt. Hazafelé rövid megállás a Thermai-öbölnél. 


HAJÓKIRÁNDULÁS SKIATHOSRA

Felnőtt ár: kb. 35-45 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 40 Euro

A program csak meleg időben, kedvező időjárási feltételek esetén indul.

Indulás: reggel 5.50-kor
Érkezés: este 22.30-kor
        
Skiathos területe mindössze 48 km2 és kb. 4100 fő lakja, ám a görögök körében kedvelt üdülőhelynek számít gyönyörű homokos öblei és egyenletes klímája miatt. Autóbusszal utazunk a Volos közelében lévő kikötőbe, ahonnan Kosztasz kapitány egyik legjobb hajójával indulunk az Égei-tenger szigetei közé. Szerencsés esetben delfineket is szoktunk látni. A hajó elsőként Skiathosban, a sziget fővárosában köt ki, mely híres a bizánci emlékeiről és a kis ortodox templomáról. A várost 1830-ban alapították egy antik település helyén. A további úticélok közt szerepel a Görögország harmadik legszebb tengerpartjának tartott Koukounaries Beach, mely hírnevét arany homokkal borított partjának, kristálytiszta vizű strandjának és a közeli tavacskának köszönheti. A túra alatt a hajó alsó szintjén a kapitány és legénysége zenés-táncos műsorral szórakoztatja utasait.


WATERLAND - AQUAPARK

Felnőtt ár: kb. 30-40 Euro
Gyerek ár: 4-10 éveseknek 35 Euro

Indulás:
 reggel 9.00-kor
Érkezés: délután 16.50-kor
        
A varázslatos Waterland aquapark Thessalonikitől 8 km-re található, a Chalkidiki-félsziget irányában. Ebben a vízi vidámparkban számos csúszda, medence, egzotikus növény várja az szórakozni vágyókat. A részvételi díj magában foglalja az egésznapos belépő árát is.


GÖRÖG EST

Felnőtt ár: kb. 20-35 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 20 Euro

Indulás: este 20.50-kor
Érkezés: este 23.45-kor
        
Ezt senki sem hagyhatja ki! Tradicionális ételek, zene, tánc, vállalkozó kedvűeknek tánctanulás, bátorításként igazi mediterrán borok. A program ára tartalmazza a transzfer költségét is. 


OLYMPOS

Felnőtt ár: kb. 15-25 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 20 Euro

Indulás: reggel 9.00-kor
Érkezés: délután 14.45-kor
        
Az Olympos-hegy, az Istenek lakhelyeként ismert a görög mitológiából, hiszen csúcsát, mely 2917 m magas, majdnem mindig felhő borítja. A program a festői Litochoro falu vezet keresztül, ahonnan a hegy belsejében felfelé haladva egészen az 1150 m magasan fekvő Prionáig utazunk. Itt az Olympos gyönyörű és egyedi természeti környezetét jól szemléltető részre érünk. Visszafelé indulva rövid pihenőt tartunk a 944 m-en lévő Stavros kilátónál, ahonnan tiszta időben az egész Katerini-öböl látványa tárul elénk. A kilátó kávézóban - egyéni költségen - frappé vagy hegyi növényekből készült tea fogyasztható.

Ajánlott felszerelés: kényelmes túracipő, valamilyen kiskabát vagy pulóver, mert a hegyen hűvösebb az idő.
További programajánlataink az Olymposz Riviérán
Galéria megnyitása (111 kép)