Makrigialos: Fakultatív programok

A kiválasztott fakultatív programokra irodánkban vagy a helyszínen lehet jelentkezni. Az irodában való fizetés esetén a részvételi díj forintban fizetendő, amit - tekintettel a forint ingadozására - mindig az aktuális euró árfolyam szerint állapítunk meg. Az indulási és érkezési időpontok tájékoztató jellegűek, pontos időpontokról információ a helyszínen.

Turisztikai tájékoztató est Makrigialoson: minden kedden este a Dias aparthotel földszinti teraszán, hasznos információkkal!

METEORA

Felnőtt ár: kb. 35 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 30 Euro

Indulás: reggel 7.00-kor
Érkezés: 18 órakor
        
Ez a program lehetőséget nyújt arra, hogy miután az Olympos-hegység egyik fennséges oldalnyúlványa mellett elhaladtunk, megpillanthassunk a Tembi-völgyét és azokat a csodás geológiai képződményeket, melyek a kora középkori szerzeteseket is idevonzották, hogy Istenhez közelebb kerüljenek. A programban egy kolostor megtekintése is szerepel, belépő 2 Euro/fő. Az élmény felejthetetlen, hiszen a világon egyedülálló látványban lesz részünk.

Ajánlott felszerelés: kényelmes cipő (a kolostorokat lépcsőkön lehet csak megközelíteni), térdet és vállat takaró ruházat az ortodox vallási előírásoknak megfelelően (hölgyeknek szoknya, uraknak hosszúnadrág).

LOUTRA

Felnőtt ár: 35 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 30 Euro
Indulás Makrygialosról: reggel 9.00 órakor
Indulás Paraliáról: reggel 8.30 órakor
Érkezés Makrygialosra: kora este 17 órakor
Érkezés Paraliára: kora este 17.30 órakor

Autóbuszos kirándulás egy semmi máshoz nem hasonlítható meleg-hideg vízesésekkel teli termál parkerdőbe viszi el a látogatót, ahol a hegyek övezte árnyas park vízzuhatagaiban és vízöbleiben fürödni is lehet. A vízcseppek több méteres hosszúságban permeteznek szét. A nagytömegű víz szemet gyönyörködtető vízesésekben esik alá. A környezet alkalmas a teljes felüdülésre. A park szélén található egy fedett termálfürdő is, ahova belépő ellenében lehet bemenni, ha valaki szeretné igénybe venni használatát. 

Ajánlott felszerelés:
fürdőruha, törölközők, kényelmes öltözet és lábbeli.

SKIATHOS

Felnőtt ár: 50 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 45 Euro

A program csak meleg időben, kedvező időjárási feltételek esetén indul.

Indulás: reggel 5.30-kor
Érkezés: este 22.00-kor
        
A görögök körében az egyik legkedveltebb üdülőhelynek számít gyönyörű homokos öblei és egyenletes klímája miatt. A sziget mindössze 48 km2 és kb 4100 fő lakja. Autóbusszal utazunk a Volos közelében lévő kikötőbe, ahonnan egy nagy kiránduló hajóval indulunk az Égei-tenger szigetei közé. Szerencsés esetben delfineket is szoktunk látni. Meglátogatjuk az 1830-ban alapított Skiathost, a sziget fővárosát, mely híres a bizánci emlékeiről és a kis ortodox templomáról és egy antik település helyén jött létre. A további úti célok közt szerepel a Görögország legszebb tengerpartjai között tartott Koukounaries Beach, mely hírnevét arany homokkal borított partjának, kristálytiszta vizű strandjának. A hajókirándulás alatt a kapitány és legénysége zenés-táncos műsorral szórakoztatja utasait. Strandolásra is sor kerül, ezért fürdőruhát vigyenek. Akinek van snorkel felszerelése (pipa, maszk), azt ne hagyja otthon! A hajó kedvező időjárási feltételek mellett indul! A hajójegy díját az ár tartalmazza.

OLYMPOSZ-PRIONA VADASPARK

Felnőtt ár: 25 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 20 Euro
Indulás Makrygialosról: reggel 9.00 órakor
Indulás Paraliáról: reggel 9.30 órakor
Érkezés Makrygialosra: délután 15.30 órakor
Érkezés Paraliára: délután 15.10 órakor

Az Olympos-hegy, az Istenek lakhelyeként ismert a görög mitológiából, hiszen csúcsát, mely 2917 m magas, majdnem mindig felhő borítja. A program a festői Litochoro falu vezet keresztül, ahonnan a hegy belsejében felfelé haladva egészen az 1150 m magasan fekvő Prionáig utazunk. Itt az Olympos gyönyörű és egyedi természeti környezetét jól szemléltető részre érünk. Visszafelé indulva rövid pihenőt tartunk a 944 m-en lévő Stavros kilátónál, ahonnan tiszta időben az egész Katerini-öböl látványa tárul elénk. Majd a hegy közelében található kis vadasparkba látogatunk, ahol őzek, szarvasok is láthatók. 

Ajánlott felszerelés:
kényelmes cipő, valamilyen kiskabát vagy pulóver, mert a hegyen hűvösebb idő is lehet.

THESSALONIKI

Felnőtt ár: kb. 25 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 20 Euro

Indulás: reggel 9.30-kor
Érkezés: 16 órakor
        
Szaloniki Görögország második legnagyobb városa, Makedónia tartomány fővárosa. Kereskedelmi, ipari és kulturális központ. Számos műemléke van, elsősorban római és bizánci eredetűek. Autóbuszos városnézés után a város egyéni felfedezése, vásárlási lehetőség a piaci negyedben.

EDESSA VÍZESÉS - NAOUSSA

Felnőtt ár: kb. 30 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 25 Euro

Indulás: reggel 9.00-kor
Érkezés: 17.00 órakor
        

Kirándulás a vízesések városába Edessába, ahol a különleges természeti környezet és a városi élet jól megfér egymás mellett. Az ország egyik legnagyobb vízesése 70 m magasról omlik alá a mélybe. A vízesés alá be lehet sétálni, ahonnan egy kis cseppkőbarlang is nyílik (belépődíjas). Séta a vízesések melletti régi malom parkban, melyet most kezdenek kialakítani. Kora délután Naoussába indulunk, ahol az Agion Nikolaos arborétumotot látogatjuk meg, amely a Vermio-hegy lábánál található. A pihenő parkot csobogó patakocskák, tavacskák, különféle kis állatok népesítik be, hangulatos minivonat visz a kisvízeséshez. Az élmény a terebélyes fák közti tavernában ejtőzve tovább fokozható (az ár nem tartalmazza az étkezés és a kisvonat költségét).

CSEPKŐBARLANG ALISTRATI

Felnőtt ár: kb. 45 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 40 Euro

Indulás: reggel 8.00-kor
Érkezés: 18.00 órakor
        
Görögország egyik legelbűvölőbb cseppkőbarlangja, mely a történelmi Alistrati mellett fekszik. Legkülönbözőbb formájú és alakzatú cseppkövek, melyek megigézik a látogatót. Minden terme egyedi természeti levegőt tartalmaz, mely a cseppkövek keletkezését idézte már elő 2 millió évvel ezelőtt is. (belépő: 7,-Euro/fő)
Délután meglátogatjuk Közép-Makedónia legnagyobb városát, Serrest, ahol felfedezhetjük nyomait az Ottomán birodalomnak.

TENGERI WELLNESS FÖVENYFÜRDŐ

Felnőtt ár: 20 Euro
Gyerek ár:
 4-12 éveseknek 15 Euro
Indulás Makrygialosról: délután 15.00 órakor
Indulás Paraliáról:
 délután 15.30 órakor
Érkezés Makrygialosra:
 kora este 17.30 órakor
Érkezés Paraliára:
 kora este 18.00 órakor

Ellazulással kezdődik a magas sótartalmú tengervizes medencékben. Merüljünk el benne és élvezzük. A szinte érintetlen közegben erősödik az immunrendszer, lazulnak az izmok, az idegrendszer megnyugszik. Az előnyös hatású fekete tengeri iszapot mindenki magának vagy egymásnak keni fel akár a teljes testre. Pozitívan befolyásolja a sejtműködést. Az elengedő lebegés után a test, a szellem és a lélek egyensúlya harmonizálni tud a megújító energiákkal. Száradáskor érezzük, hogy a tengeri iszapban található összetevők hatására a bőrünk feszesedik. A testről a tengeri füvekkel dörzsöljük le a jó minőségű fekete iszapot. Utána pedig mindenki önmagának előre elkészített gyümölcsös tengeri sókristállyal végez testradírozást. Serkenti a vér- és nyirokkeringést. A nyári bőrmegújító vitaminkúra üdévé és bársonyossá teszi a bőrt. A környezet kiváló hatással van a szervezetre. Jószerivel egy természetes környezetben zajló relaxációban veszünk részt. (2,5 órás foglalkozás) Az utazási költséget is tartalmazza. 

Ajánlott felszerelés:
papucs, fürdőruha, fejkendő vagy sapka, egy üveg ivóvíz, törölköző

ATHÉN

Felnőtt ár: kb. 45 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 40 Euro

Indulás:
 este 23.30-kor
Érkezés: másnap este 20 órakor
        
A történelemkönyvek néhány fényképe most eredeti szépségében tűnhet fel, ha eljön erre a kirándulásra, mely felejthetetlen élményt fog nyújtani. Reggel 7 óra körül érkezünk Pireuszba, a világ második legnagyobb kikötőjébe, mely évezredek óta Görögország legfontosabb kereskedelmi központja. Utunk következő állomása az Akropolisz (belépő 12 Euro/fő - 2006-os ár). A várhegy megtekintése után megismerkedhetünk Athén híres bazársorával, majd a híres őrségváltásnak lehetünk tanúi a Parlament előtt. Hazafelé rövid megállás a Thermai-öbölnél. 

WATERLAND - AQUAPARK

Felnőtt ár: kb. 45 Euro
Gyerek ár: 4-10 éveseknek 40 Euro

Indulás: reggel 9.30-kor
Érkezés: délután fél ötkor
        
A varázslatos Waterland aquapark Thessalonikitől 8 km-re található, a Chalkidiki-félsziget irányában. Ebben a vízi vidámparkban számos csúszda, medence, egzotikus növény várja az szórakozni vágyókat. A részvételi díj magában foglalja az egésznapos belépő árát is.

SZALONIKI BY NIGHT - MAGIC PARK

Felnőtt ár: kb. 45 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 40 Euro

Indulás: este 18.00-kor
Érkezés: éjjel 00.30-kor
        
Éjszakai kalandozás Észak-Görögország  "fővárosában", Szalonikiben. A kirándulás során ellátogatunk a Magic Parkba is, amely egy amerikai típusú családi szórakoztató park. Az ár az alap belépőjegyet tartalmazza. További, vidámpark jellegű szolgáltatásokra bent külön lehet befizetni.
    

ALIAKMONAS FOLYÓ DELTÁJA - VERIA VÁROSA

Felnőtt ár: kb. 30 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 25 Euro

Indulás: reggel 9.30-kor
Érkezés: délután 16 órakor
        
Csodálatos természeti élményekben lesz részünk ezen a kiránduláson. Észak-Görögország egyik legnagyobb folyója mesébe illő tájakon kanyarog. A szemet és lelket gyönyörködtető deltában fogyasztjuk el a házi sütésű görög pitát, amihez ánizs ízű ouzót kortyolgatunk. Meglátogatjuk a Szent János monostort, ahol a sziklalakásban még most is élnek és az ódon hangulatú sziklatemplomba is bemehetünk. Délután utunkat folytatva Veriába látogatunk, mely az ókori Makedónia legfontosabb városa volt. Veriát már a Biblia is említi Bérea néven. Pál apostol missziós útján prédikált a Béreaiaknak, akikről a Biblia feljegyzi, hogy nemesebb lelkűek voltak a Thesszalonikiaknál, mert készséggel fogadták Pál prédikációját, tudakozták az írásokat, hogy megtudják, valóban úgy van-e ahogyan Pál tanítja, és sokan hittek neki. Veriában Pál missziós útjának emlékét őrzi az a lépcsősor, ami ma kegyeleti emlékhely.

GÖRÖG EST

Felnőtt ár: kb. 35 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 30 Euro

Indulás: este 20.30-kor
Érkezés: éjfélkor
        
Ezt senki sem hagyhatja ki! Tradicionális ételek, zene, tánc, vállalkozó kedvűeknek tánctanulás, bátorításként igazi mediterrán borok. A program ára tartalmazza a transzfer költségét is.

MAMMA MIA TÚRA

CSAK ZÁRT CSOPORTOKNAK!!!!

Felnőtt ár: 
kb. 60 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 55 Euro

Indulás: reggel 5:30-kor
Érkezés: este 23:00-kor

Autóbusszal kora reggel elutazás a kikötőig, ahol hajóra szállunk. A két sziget a valóságban is olyan, mintha képeslap lenne. Hófehér házacskák, köves kacskaringós utcácskák és kék zsalugáteres ablakok. Hajózás közben a kapitány és legénysége táncos show programokkal szórakoztatja a Vendégeket és táncot tanít. Első állomásunk Skiathos sziget azonos nevű városában lesz, ahol a gyalogos városnézés után szabadprogram következik. 1,5 órás Skiathoson történő tartózkodás után elhajózunk Skopelos szigetre. Itt elsőnek hajónkról megpillanthatjuk Szent Ioannis Kápolnát, ahol a filmben az esküvői ceremónia zajlott. A kis kápolna egy tengerrel körülölelt szikla tetején van 100 m-re a tenger felett. Skopelos városában 1,5 órát tartózkodunk. Helyi étel specialitás a homár (az étkezés árát a program nem tartalmazza). Hajónkkal továbbutazunk, útközben elhaladunk Kastani part mellett, itt építették fel a Donna Beach-et, ahol a filmben a szerelmes jelenet játszódik Sophie és Sky között.  Glossaban másfél órát fürdőzünk, megmártózunk a csodálatos türkizkék színű tengerben. Ezek után ismét hajóra szállunk és megközelítjük a kikötőt, ahonnan autóbusszal utazunk vissza Makrygialosra, ahova késő éjjel érkezünk.

GÖRÖG FARM

CSAK ZÁRT CSOPORTOKNAK!!!

Felnőtt ár:
 kb. 35 Euro
Gyerek ár: 4-12 éveseknek 30 Euro

Indulás: reggel 16.00-kor
Érkezés: 21.30 órakor
        
Életre szóló vidéki élményeket szerezhetünk, azon a görög farmon, ahol vendégül is látnak bennünket. Kilkis megye egyik legrégebbi falusi portáján, Aksziopoli közelében fogadja csoportos látogatóit a látványfarm. Kiváló kiindulási pont a görög borok ízeinek a felfedezésére. Az udvar is a régmúltat mintázza. Ezen a családias hangulatú helyen megismerhetjük, hogy gazdálkodott a görögség évszázadokkal ezelőtt. Betekintést nyerhetünk a régmúlt idők szántásába és ekézésébe pontosan úgy, ahogy elődök tették és még szekerezésre is van mód. A falusi porta a gyermekek nagy öröme is, mert állatsimogatásra is van mód. Népi ételek készítését elsajátíthatják és a kemencében finomra sült kenyér vár ránk. Házias meleg ebédet a szabadban fogyasztjuk el, ahol azt is meg tudhatjuk, hogy a búzamagokból, hogy kerül a kenyér az asztalunkra. Vacsora az árban benne van (sült hús, pirított burgonya, görög saláta feta sajttal, grillezett padlizsán, tzatziki, bor- és ouzó kostoló).
További programajánlataink az Olymposz Riviérán
Galéria megnyitása (149 kép)