Mallorca: Fakultatív programok

FAKULTATÍV PROGRAMOK

A fakultatív programokról részletes tájékoztatást magyar nyelvű idegenvezetőnk ad, illetve a részvételi díjat is nála, a helyszínen lehet befizetni. A végleges programokról szintén a helyszínen kaphat tájékoztatást. Az itt megadott árak tájékoztató jellegűek. Minden kirándulás minimum 20 fő jelentkező esetén indul.

 

SZIGETTÚRA

A kiránduláson elsőként Spanyolország legszebb hegyi falucskájába, a mandula és olajfaligetekkel övezett Valdemossába látogathatnak el, ahol a festői utcáknak köszönhetően a XVIII. században érezhetik magukat. Szabadidejükben, a karthauzi kolostorban a mirtusz és rózsa illatot árasztó teraszokról gyönyörködhetnek a lélegzetelállító panorámában, vagy felkereshetik George Sand, Chopin és a perjel lakosztályait, a patikamúzeumot és a szomszédos középkori királyi lakot. Innen a narancsligetek közt megbúvó Sollerbe vezet az utunk, és ha az időjárás megengedi a kikötőjében hajóra is szállunk, hogy Mallorca legszebb partjai előtt elhaladva a La Calobra öbölben a lehorgonyozhassunk. Szabadidejükben az óriás sziklák árnyékolta türkiz öböl körül kialakított teraszokon ebédelhetnek, vagy a szurdokvölgyben, kényelmes sétaúton fedezhetik fel a táj szépségeit, majd strandolatnak. Ezután újra autóbuszra szállva, az UNESCO világörökség Tramuntana hegységet egy 13 km-es szerpentinen átszelve, visszatérünk Palmaba, hogy a szállodában, élményekkel teli beszélgetések közepette elfogyaszthassák vacsorájukat.

 

BARLANGTÚRA

A középső, szélmalmokkal tarkított, hullámos alföldet átszelve megállunk Manacorban, hogy a világ legértékesebb műgyöngyéből, a majoricából készült ékszereket megcsodálhassuk. Ezután Porto Cristo mediterrán fjordszerű kikötőjében tartunk egy kis pihenőt, ahol sétálhatnak vagy megpihenhetnek. A közeli Sárkány barlangban (a kirándulás ára tartalmazza a belépőt) jól kiépített járatokon haladva tárulnak elénk csodálatos cseppkő alakzatok, fény és hangjátékok. Európa legnagyobb földalatti tavának kupolatermében hangulatos klasszikus zenei koncertet élvezhetünk, majd ezután lehetőségünk van csónakázni egyet. Vacsoránkat már a szálloda éttermében fogyaszthatjuk el.

 

FORMENTOR KIRÁNDULÁS

Egész napos kirándulásunkon a Formentor-félsziget legfestőibb részére utazunk. Utunk első állomása a középkori városka Sineu, ahol részévé válhatnak a sokszínű piaci forgatagnak. Innen az északi partra buszozunk, ahol a középkori városfallal körülvett Alcudiaban autóbuszos városnézés során tekintjük meg a nevezetességeket, majd a Pollenca öböben hajóra szállva, felkeressük a sziget legszebb fehérhomokos strandját, amelynél Mallorca legpatinásabb, milliomosok, hírességek által látogatott ötcsillagos szállodája is található. Itt tartunk egy kis pihenőt, mely alatt lehetőség van fürdőzésre és napozásra. Autóbusszal folytatjuk az utunkat, a védettséget élvező Formentor-félsziget leghíresebb kilátójáig, ahol elkészíthetik mallorcai utazásuk legszebb fotóit, majd nap végén, vacsorára érkezünk vissza a szállodába.

 

KATAMARÁN TÚRA

Palma kikötőjéből katamaránon indulunk a sziget délnyugati partjai előtt, Sa Dragonera szigete felé. Utunk során néhányszor megállunk a part közelében, hogy megmártózzunk a kék minden árnyalatában csillogó, kellemes hőmérsékletű tengerben. A fekvő sárkányt formázó, lakatlan 276 hektáros sziget állat-és növényvilága védett, ezért mi Sant Elm apró kikötőjében, vagy egy közeli festői öbölben szállunk partra. Az itt eltöltött szabadidő után, a hajóra visszatérve a matrózok ebéddel (saláta, paella, ensaimada és sangria) várnak bennünket. Egy kis zene és tánc után, visszatérünk Palmaba, ahol autóbusz transzferrel érkezünk meg a szállodába.

 

MARINELAND

Portals Nous közelében, egy egzotikus tengerparti állatkertben és vidámparkban, a játékos delfin-, papagáj-, és fókabemutató kiváló szórakozást biztosít gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Közlekedés egyénileg megoldható, szervezett buszt irodánk nem biztosít.

 

 

SON AMAR Egy XVII. századi nemesi földbirtokra látogathatnak el a kedves érdeklődők, ahol egy varázslatos estét élhetnek át. A régi épületben lévő modern ünnepi teremben helyi ételekből összeállított vacsorát szolgálnak fel, majd varietéműsor következik, amelyben spanyol balettet, mágust, és a The Drifters együttest láthatják. A 3 órás műsor után végezetül egy udvari fény- és vízjátéknak lehetnek tanúi.

AQUALAND Az arenali aquaparkban medencék, csúszdák és további szórakozási lehetőségek várják a kedves látogatót.

ES FOGUERO A híres Don Quijote címú darabot tekinthetik meg Flamenco előadásban.