Mallorca barlangtúra

Mallorca legkülönlegesebb látnivalói közé tartozik Porto Cristo városa és a közelben levő Sárkánybarlang.

 

A Sárkánybarlang (Cuevas del Drach) már az ókor óta ismert, több ezer éves természeti képződmény. A Sárkánybarlang elnevezés cseppkőbarlang és az ottani földalatti tórendszert foglalja magába, mely Európa egyik legnagyobb összefüggő barlangrendszere. A rendszer további részei még a Fekete-barlang, Fehér-barlang és Luis Salvador-barlang is, de a Sárkánybarlang lett a legismertebb. A benti tórendszeren csónakázni is lehet, így akár egészen közelről megcsodálhatjuk a mély vízmosások alján levő türkizkék medencéket is. A földalatti járatokat felfedezve találunk rá a Martel-tóra, mely Európa legnagyobb föld alatti tava: elképesztő méretekkel büszkélkedhet, 117m hosszú és 30m széles. A hatalmas cseppköveket, alakzatokat, sziklákat és tavakat látványos fényjátékkal világítják meg, így az összhatás nagyon különleges hangulatot eredményez. A Martel-tó kupolatermében élő klasszikus zene szól, melyet a zenészek csónakban ülve szoktak előadni! 

 

A barlang felfedezése után Porto Cristo és Manacor városában folytatjuk programunkat.

 

Porto Cristo egy fjordszerű, mediterrán kikötővároska Mallorca keleti partján. A hangulatos üdülőhely neve Krisztus kikötőjét jelenti, melyet egy régi monda alapján kapott. Porto Cristo maga mai napig egy nagyon szép, tipikus csendes halászfalu, ahonnan távol áll a szigetre jellemző nyüzsgés.

Manacor városát alig 10 km-re találjuk, mely gyöngy gyáráról híres. Állítólag itt készítik a világ legszebb műgyöngyeit. Ellátogatunk az üzembe, ahol a gyártási folyamatokba nyerhetünk bepillantást, és megcsodálhatjuk a gyöngyökből készített ékszereket is.