Makarska családdal- élménybeszámoló

Makarskára a családdal utaztunk, több barátunk is járt már ott, és mindenki ódákat zengett róla. Ezen felbuzdulva idén mi is neki vágtunk. Végül is úgy döntöttünk, hogy nem a pályán, hanem Szerbián keresztül megyünk. Fontos megemlíteni, hogy az utazásunk végig zökkenőmentesen zajlott egy viccesebb helyzet adódott csak. A szerb-horvát határon majdnem sikerült-látszólag a kontroll elől menekülve- átrobognunk, de a határőr résen volt, és a testével akadályozta meg mindezt. Szóval utólag jót derültünk azon, hogy majdnem határsértők lettünk. 

Makarskára egy nagy hegyen át vezetett az út , hihetetlen természeti jelenség volt, hogy az egyik oldalon, míg szakadt az eső, a másik oldalon,mint egy mesebeli táj tárult elénk a napfürdőben úszó kisváros. Legnagyobb megdöbbenésünkre az egész jól felszerelt településen, még Lidl is volt, ahol nagyjából hasonló dolgokat találtunk, mint itthon. Városnézés alkalmával még egy helyes kis „plázára” is bukkantunk. Egyébként az óvárosba, aki csak teheti, látogasson el. Nagyon szép, és hangulatos hely .

Egyik nap még egy hajókázásra is befizettünk, ami hatalmas élmény volt a gyerekeknek.  Olyan nap is volt, amikor strandolás helyett inkább elmentünk „túrázni”.Érdemes az ilyen lehetőségeket kihasználni, mert életemben nem láttam még olyan bájos halászfalvakat, mint ott.

A makarskai szállásunkkal is elégedettek voltunk, pont annyira szűrődtek csak be az éjszaka zajai, hogy a kicsik még vígan tudtak durmolni mellette. Biztos a légkörnek volt köszönhető, de kifejezetten jókat aludtunk Makarskán.