Lloret de Mar nyaralás

Lloret de Mar a spanyol tengerpart egyik legkedveltebb nyaralócélpontja. A Barcelónától 65 kilométerre észak-keletre fekvő, 1001-ben alapított város ma Katalónia második legnagyobb települése 30.000 fő állandó lakossal. Lloret lakosainak száma a nyári szezonban megtöbbszöröződik, elsősorban a régiót kifejezetten kedvelő észak-európai turistáknak köszönhetően. A 47 négyzetkilométeren elterülő település szélei a környező 800 méter magas hegyek oldalába kapaszkodnak fel, ahonnan remek panoráma nyílik a környékre. Lloret öt stranddal rendelkezik, ami együttesen hét kilométer hosszúságú strandot jelent. Az üdülőváros strandjai nagyobb részben homokkal borítottak, és a Costa Brava legtisztább, kék zászlóval kitüntetett strandjai közé tartoznak.

Llored de Mar a turisták nagy számának köszönhetően a szolgáltatások legszélesebb skáláját tudja biztosítani. A városban található 150 étterem és 600 taverna és bár választéka szinte végtelen, és a nagy versenynek köszönhetően az árak is mérsékeltnek mondhatók. Az ajándéküzletekben bőráruk és lakberendezési cikkek széles választékát találjuk. Minden kedden a kaszinó mögötti buszpályaudvar mellett tartják a heti vásárt, ahol megtekinthetjük a környék őstermelőinek kínálatát. A város 50 diszkója biztosíték arra nézve, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő zenét és társaságot az éjszakai kikapcsolódáshoz.

A napi legmagasabb hőmérséklet a nyári szezonban 28-32 fok között ingadozik, éjszakára pedig kellemes 20-22 fok köré hűl le a levegő. A tenger hőmérséklete június elejére 19 fokra, július-augusztus hónapokra 22-23 fokra melegedik, amit a környező hegyek védelmének köszönhetően szeptember közepéig-végéig megtart, és október-november hónapokban is még 18-20 fok között marad.

LLORET DE MAR

 
A Costa Brava egyik legkedveltebb üdülővárosa, Lloret de Mar nem véletlenül az egyik legnépszerűbb úticél a nyaralók körében, hisz a tenger türkizkék vize és homokos tengerparti szakaszok között megbújó sziklás strandok magával ragadják az embert! A 47 négyzetkilométeren elterülő település szélei a környező 800 méter magas hegyek oldalába kapaszkodnak fel, ahonnan remek panoráma nyílik a környékre. A hangulatos városka és környéke bővelkedik kirándulási és programlehetőségekben, úgyhogy Lloret de Mar ideális egy tökéletes nyaralás megszervezésére.
 
Lloret de Mar városkája Barcelonától 70 km-re északra és a francia határtól 110 km-re délre helyezkedik el a Costa Braván. A rómaiak által alapított település halászfaluból vált a vidék turisztikai központjává. A XVIII. században indult rohamos fejlődésnek a város hajóipara és halászata, amikor a spanyol király, III. Károly kiépítette Amerikával a kereskedelmi kapcsolatot. A település lakosai egészen a XX. század elejéig ebből tartották el magukat. A század elejétől viszont a megerősödő turizmus lett a fő bevételi forrás. A város ma Katalónia második legnagyobb települése 30.000 fő állandó lakossal. Lloret lakosainak száma a nyári szezonban megtöbbszöröződik, elsősorban a régiót kifejezetten kedvelő észak-európai turistáknak köszönhetően. A település sok szállodával, apartmannal és üdülővel gazdagodott azóta. 
 
Llored de Mar a turisták nagy számának köszönhetően a szolgáltatások legszélesebb skáláját tudja biztosítani. A városban található 150 étterem és 600 taverna és bár választéka szinte végtelen, és a nagy versenynek köszönhetően az árak is mérsékeltnek mondhatók. Az ajándéküzletekben bőráruk és lakberendezési cikkek széles választékát találjuk. Minden kedden a kaszinó mögötti buszpályaudvar mellett tartják a heti vásárt, ahol megtekinthetjük a környék őstermelőinek kínálatát. A város 50 diszkója biztosíték arra nézve, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő zenét és társaságot az éjszakai kikapcsolódáshoz. A legnagyobb vonzerőt igazából mégis a szép és tiszta, 3 km hosszú homokos (aprókavicsos) strandja, a városházától kiinduló pálmafás sétánya és a sziklákra épített kastélya jelenti.

A napi legmagasabb hőmérséklet a nyári szezonban 28-32 fok között ingadozik, éjszakára pedig kellemes 20-22 fok köré hűl le a levegő. A tenger hőmérséklete június elejére 19 fokra, július-augusztus hónapokra 22-23 fokra melegedik, amit a környező hegyek védelmének köszönhetően szeptember közepéig-végéig megtart, és október-november hónapokban is még 18-20 fok között marad.
 
 

Lloret de Mar tengerpartja

Lloret öt stranddal rendelkezik, ami együttesen hét kilométer hosszúságú strandot jelent. Az üdülőváros strandjai nagyobb részben homokkal borítottak, és a Costa Brava legtisztább, kék zászlóval kitüntetett strandjai közé tartoznak. Lloret környékén egyébként számtalan kisebb strand, öböl is várja a fürdőzni vágyókat. A legnépszerűbb a fő strand, a Playa de Lloret, mely az óváros és a főutca közelében található, és több mint 1 km hosszú homokos parttal rendelkezik. A másik választás a Playa de Fanals lehet, mely nyugodtabb, és azért valamivel meghittebb mint a nagy strand. kristálytiszta vize tökéletes búvárkodásra is.

Rendezés:
5 ajánlat található
központi
központi
tengerparti
+36 20 459-5424 Kapcsolat