Lefkada - Nidri – Vasiliki kirándulás

Utunk során Lefkada városból indulva, a keleti parton, a déli irányba haladva a következő helyekre érkezünk:

 

2. km – Kalligoni: A település közelében találhatók az ókori Leukas romjai, melyek között falak, és egy kis színház romjai is megtalálhat

 

6. km – Ligia: kis településen szép tengerpart és buja zöld növényzet várja az idelátogatókat

 

9. km – Nikiana: kicsi de szép strandja miatt érdemes megállni

 

17.  km – Nidri: Lefkada legnagyobb üdülőtelepülése. A kisvárost rengeteg zöld terület, erdő veszi körül. Nidrivel szemben emelkednek ki a tengerből Lefkada kis szigetei, pl: Maduri (Valaoritis szigete), Sparti, Chelonaki, Skorpios (az Onassis család magántulajdona, nem látogatható!), valamint a varázslatos félsziget Agia Kiriaki, amelynek csúcsán épült a híres archeológus Dörpfeld háza.

2. km – Rachi: Nidritől a sziget belseje felé haladva Rachi után tekinthető meg egy látványos vízesés.

 

20. km – Vlicho: visszatérünk a part menti útra a keleti oldalon. Vlicho város a róla elnevezett zárt öböl partján fekszik. Az öböl túlpartján épült festői település Geni (Jeni).

 

25. km – továbbhaladva elérünk egy kereszteződéshez, ahonnan további 2 km megtétele után Poros faluba jutunk, s onnan további 4 km után Mokros Gialos tengerpartjára érkezünk meg. Mokros Gialos egy zárt öböl északi csücskében épült, csodaszép fehérkavicsos tengerparttal várja az idelátogatókat.

 

30. km – Sivota: Továbbhaladva ismét egy kereszteződéshez érünk, ahonnan eljuthatunk a nem messze fekvő Sivota településre. Az idelátogatókat a hosszúkás öböl partján csodaszép strandok és kristálytiszta víz várja.

 

38. km – Vasiliki: Lefkada második legnagyobb üdülőtelepülése Vasiliki. A város a sziget déli részén, egy nagy és szélvédett öböl partján épült. A mellette húzódó homokos és kavicsos strand talán a leghosszabb egybefüggő strand Lefkadán. Innen eljuthatunk egy hajó segítségével Ajiofili meseszép strandjára, de meglátogathatjuk a Szapphó szikláit is a sziget déli csúcsán. Innen vetette le magát Szapphó az ókorban szerelmi bánatában. A sziklák ezen a részen gigantikus méretűek, csipkézett szélűek, fehéres színűek. Nem véletlen, hogy a hagyomány szerint innen hajították le a halálraítélteket. Ha túlélték a borzalmas zuhanást, akkor visszakapták életüket. A történelem folyamán itt vetették a halálba magukat azok akik gyógyíthatatlan szerelmüktől szabadulni akartak. A sziklák érdekessége még, hogy ezeknek a lábánál törnek meg a Jón-tenger legerőszakosabb hullámai.

További programajánlataink Lefkadán