Karpathos: fakultatív programok

Szigettúra

Egész napos szigettúra busszal. Indulás Aperi településre. St. Fotini korai bizánci templom romjainak, valamint néhány bizánci freskónak megtekintése. Továbbutazás észak felé, Othos településre, mely 500 méterrel található a tengerszint felett. Következő úti cél Pyles, ahol a karpathoszi ház megtekintése következik. Végül ebédelési és strandolási lehetőség Finiki település közelében.

Részvételi díj: kb. 45 EUR/fő

 

Olympos

Egész napos buszos és hajós kirándulás a lenyűgöző, tradicionális faluba. Reggeli a kikőtőből indulás, majd hajózás a sziget keleti partja mentén, Diafani-ig. Innen buszos transzfer  Olympos településre, ahol a környék nevezetességeinek megtekintése következik (Szűz Mária templom, tradicionális pékség, cipész, helyi viselet bemutatása). Ezt követően másfél óra ebédelési, fürdési lehetőség. Az ebédet a részvételi díj nem tartalmazza.

Részvételi díj: kb. 42 EUR/fő

 

"Blue Day"

Egész napos kirándulás hajóval állomszép tengerpartokra fürdőzéssel, ebéddel. Az egész napos kirándulás során a sziget keleti partja mentén hajókázunk, amelyek szépsége egyedülálló és páratlan. Három öböl érintésével egy felejthetetlen élménnyel gazdagodhatunk. Első megállónk a kristálytiszta, kékes-zöldes árnyalatú, egzotikus Vasilis Paradise öble, amely kizárólag csak hajóval közelíthető meg. Egy családi hangulatú közös piknikben (rablóhús, rizs, saláta) vehetünk részt a fák árnyéákában, maga a "taverna" pedig a kapitány saját keze által készült. Következő strandolási lehetőségünk Apella öble lesz, ahol fürdőzhetünk, pihenhetünk, búvárkodhatunk. Különleges varázsa a környező domboldalakon zöldellő mediterrán fenyők boritásában rejlik, az elmúlt években a svájciak a legszebb partnak választották meg. Utunk utolsó állomása Kyra Panagia öble, ahol egy félórás, nyíltvizi fürdőzéssel zárjuk a napunkat, így ismét a tengerbe csobbanva hűsítjük le magunkat.

Részvételi díj: kb. 39 EUR/fő

 

Karpathoszi est

Tradicionális görög vacsora, élőzenével, tánccal, tánctanulással. A görögséghez hagyományosan hozzátartozik a népi tánc, a népdaléneklés és a hosszan elnyúló étkezések sora. A görögök nagyon büszkék arra, hogy szenvedélyesen szeretnek táncolni, a ritmus a vérükben van. Ezen az estén egy vacsora keretében, korlátlan bor (vörös, fehér) fogyasztás mellett, a tipikus karpathoszi és krétai táncokkal ismerkedhetünk meg egy kiváló táncegyüttes előadásában, élő zehe kiséretében, valamint elsajátíthatjuk a Syrtaki és a Pano Chono alaplépéseit. Az est második felében Kassos szigetéről érekzik egy igazi görög buzukia énekes, aki élőben énekel nekünk és az igazi görög dallamok csendülnek fel.

Részvételi díj: kb. 38 EUR/fő

Apella BeachKyra PanagiaLefkos BeachOlympos faluSzélmalom Olympos felettSzélmalom Olympos felettKarpathoszi népviselet