A Poseidon-barlang

2015. március 22.

Ha a görögországi Karpathost választottuk nyaralásunk célpontjául, akkor érdemes utazni Karpathos szigetén belül is, így megismerkedhetünk azon látványosságokkal is, amelyek távolabb esnek karpathosi szállásunktól. A sziget egyik leghíresebb nevezetessége a Poseidon-barlang, amely Karpathos fővárosának közelében található.

 

A Pigadiától nem messze található a Poszeidon, vagy Neptun barlangjának nevezetett természeti csodát minden évben rengetegen látogatják meg, hiszen ez a sziget egyik legszebb és leghíresebb nevezetessége. A barlang csak hajóval közelíthető meg, ezáltal még különlegesebbé téve az élményt.

 

A barlang eredetileg a tenger istenének szentélyéül szolgálhatott, valamint a szépség istennőjének, Aphroditénak szánt ereklyéket is találtak a régészek a helyszínen. Nem véletlen, hiszen az Égei-tenger térségében ezt a két istenséget övezte a legnagyobb tisztelet a korai időkben.

 

A barlang erősen megrongálódott az idők során a természeti hatásoknak köszönhetően, valamint sokáig használták pásztorok is a helyet, ezért manapság már nem tündököl régi pompájában a valaha gyönyörű barlang, de még így is mindenképpen érdemes meglátogatni, ha Karpathos szigetén járunk!