Costa del Sol strandjai

2015. április 9.

A spanyolországi Costa del Sol egyik legfőbb vonzereje strandjai szépségében és változatosságában rejlik. Costa del Sol homokos és köves strandjait nemzetközileg is a legjobbak közé sorolják, így garantáltan minőségi partszakaszon áztathatjuk magunkat egy costa del sol-i nyaraláson!

 

A strandok meglehetősen hosszúak, átlagos lejtésük 14%, szélességük körülbelül 30-45 méter, így biztosan jut elég hely sportolásra is a tengerparton! Malaga és Costa del Sol között számos strand található, ezek a következők (keletről nyugatra haladva):  El Candado, Las Acacias, Baños del Carmen, La Malagueta, San Andrés, Misericordia, Guadalhorce és Guadalmar.

 

A spanyolok minden évben sok energiát fordítanak a strandok fejlesztésére és tisztán tartására, emellett pedig igyekeznek a partszakasz infrastruktúráját is korszerűsíteni. Az Európai Unió Costa del Sol-nak ítélt kék zászlói a bizonyítékok a kiváló minőségű strandokra. Nem csak a stradok megjelenése, de a szolgáltatások színvonala is hozzájárul Costa del Sol népszerűségéhez.