Costa de Sol fakultatív programok

COSTA DE SOL: FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

A faklutatív programokról részletes tájékoztatást a helyi képviselőnk ad, illetve a részvételi díjat a helyszínen lehet befizetni. A kirándulások min. 15 fő esetén indulnak, a programok esetlegesen változhat. Az itt megadott árak tájékoztató jellegűek.
 

GRANADA

Kirándulás az ,,álmok városába”! Az Alhambra, azaz a Vörös Erőd a tér, a fény, a víz és a díszítőelemek legkifi nomultabb ötvözésének remekműve, a mór építészet gyöngyszeme. Időnk főleg ezen csodák felfedezésével telik, de sétát teszünk a jázmin illatú Generalife kertben is.

GIBRALTÁR

 Az 5 négyzetkilométeres brit fennhatóságú terület Európa madjnem legdélebbi csücskén található. Kultúrák izgalmas találkozása fedezhető fel itt. Megtekintjük a mór erőd romjait, a Szent Mihály barlangot, a híres szikla tetejéről élvezhetjük a páratlan panorámát, végül rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásokra is.

SEVILLA

Andalúzia fővárosában megtekintjük a spanyol gótika remekét, a Giralda katedrálist, vagyis a mórok által épített óratornyot, továbbá a Narancsudvart, a Torre del Orot, a Maria Luisa Parkot, a Plaza Espanát, majd a Santa Cruz negyed festői sikátoraiban tett sétával zárjuk a napot. A szabadidőben javasoljuk az Alcazár, a mór uralkodók palotájának megtekintését.

MAROCCÓ EBÉDDEL (TANGER)

A korai reggelit követően áthajózunk Afrikába. Gyalogosan keressük fel a Kashbát, azaz a bazárt. Egy hangulatos étteremben helyi különlegességeket kínálnak ebédre. Ezután ellátogatunk egy patikába, ahol különböző csodaszerekkel, többek között argánolajjal ismerkedünk meg. Késő este érkezünk vissza a szállodába.

CORDOBA

A valamikori Al Andalus fővárosában, az UNESCO Világörökség, Mezquita több mint 856 különböző márványoszlopa, a rajtuk támaszkodó vörös és fehér sávos ívek és az aranyozott imafülke gipszbe álmodott ornamentikái elbűvölik a látogatót. Barangolunk a zsidó negyed zegzugos utcácskáin és átsétálunk a Guadaquivir felett ívelő, rómaiak által emelt kőhídon, ahonnan látszanak a kis szigeteken az arab alapokra épült vízimalmok.