Dél-Itália kincsei: Sorrento, Nápoly, Capri

Egy rövidke, de annál változatosabb, tagolt partszakasza a Tirrén-tengernek, ahol a természet és ember egyaránt maradandót alkotott. Tengerparti pihenéssel egyidejűleg élvezhetjük az egyedülálló Amalfi-partot, Capri mesés szépségét és a Vezúv tenger fölé magasodó vulkáni kúpját.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2 fős szoba
Turnusok:
Fix turnus - 6 vagy 7 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Fontos tudnivalók

 • A 2022. június 19-26., 2022. július 18-25. és 2022. július 31-augusztus 7. utak 8 nap időtartamúak. A plusz napon egész napos szabadprogramra nyílik lehetőség a tengerparton.

Elhelyezés

 • 1-1 éjszaka tranzitszállás Firenze környékén, 4 (illetve 5) éjszaka Sorrento környékén 3*-os szállodában,
 • 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • a reggelit az ár tartalmazza
 • vacsora befizethető irodánkban: 6 alkalomra 27.000 Ft/fő, 7 alkalomra: 31.500 Ft/fő
 • Felhívjuk figyelmüket, hogy ennél az útnál a vacsorák megrendelésére csak előzetesen van lehetőség. A vacsorák megrendelését javasoljuk, mivel a program sűrű, általában fáradtan érkezünk vissza a szálláshelyre. Kérdéses, hogy a programokból visszaérkezve a szálláshelyek környékén találnak-e még nyitva tartó éttermet. Továbbá az éttermekben valószínűleg ennél magasabb áron tudnak csak étkezni. Vacsorát nem igénylő kedves utasainknak a napközbeni szabadidőben javasoljuk az étkezés megoldását.

Utazás

 • autóbusszal Budapestről

Program

1.nap:
Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel, késő este érkezés Firenze környékére, tranzitszállás elfoglalása.

 

2.nap:
Reggeli után utazás a Sorrentoi félszigetre. Délután ismerkedés a Nápolyi-öböl délkeleti partján fekvő kikötővárossal, Sorrentoval, mely egy hullámos fennsíkon fekszik, parkok, erdők, narancs- és olajültetvények között. A hangulatos kisváros sok-sok látnivalót kínál. Központja a kávézókkal teli Piazza Tasso, ahol a szűk sikátorok történelmi épületeket és színes üzleteket rejtenek. Este a szállás elfoglalása Sorrento környékén.

 

3.nap:  Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: Kék Szalag útvonal
Reggeli után kirándulás a Salernói-öbölbe. Sorrentobol indulva végighaladunk a csak isteni partszakaszként emlegetett útvonalon. A szerpentinekkel tűzdelt utakon először Positano kilátójánál állunk meg, ahol fantasztikus kilátás nyílik a városra. Majd tovább haladva megállunk a Smaragd Barlangnál, ahová lift segítségével lehet lejutni. Egy csodálatos mészkő barlang belsejében megtekinthetjük a cseppköveket, és a fantasztikus zöld színt, amelyről a barlang kapta a nevét. Majd ellátogatunk Amalfiba, az egykori hajós köztársaság központjába, ahol Szent András Dómját, és síremlékét keressük fel. Ebédszünet, majd Ravello lesz a kirándulásunk utolsó állomása, ahol a középkorban épült Rufolo villa romjaihoz látogatunk, melyek Wagnert is megihlették a Parsifal című operájának megírásakor. Késő délután visszautazás a szállodába. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

 

4.nap: Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás Capri szigetére.
Reggeli után áthajózunk Capri-szigetére, egész napos túrára. Az egész szigetet virágzó orchideák, különleges mediterrán növények, dús vegetáció jellemzi. A sziget kikötőjéből minibusszal felkeressük Anacaprit, ahonnan felvonóval jutunk fel a sziget legmagasabb pontjára. Innen fantasztikus panoráma tárul elénk. A felvonózás után felkeressük a híres svéd orvos, Axel Munthe házát. Ezután Capri városa következik, ahol szabadidőben fedezhetjük fel az elegáns városkát vagy az Augustus kertet. Délután lehetőség van hajókirándulásra a sziget körül a híres Faraglioni sziklák felé. (külön fizetendő). Estére visszahajózunk Sorrentóba. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

 

5.nap:  Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: Pompei extra-Vezúv.
Elsőként a híres vulkánt, a Vezúvot látogatjuk meg, melyet az ókori görögök és rómaiak Héraklész szent hegyének tartották. Ismertségét elsősorban a 79-es kitörésének köszönheti, amelynek eredményeként hamuja és lávája eltemette Pompei, Herculaneum, Oplontis és Stabiae római településeket. Azóta számtalanszor kitört, legutóbb 1944-ben. Innen Pompeiba látogatunk, hogy megtekintsük a világhírű pompeji ásatások utolsóként átadott részeit, az amfiteatrumot, a Menekülők kertjét és nemrég megnyitott házakat gyönyörű freskóIkkal. A Vezúv i. sz. 79-es kitörése miatt elpusztult és megkövesedett, egykor virágzó római kereskedőváros hűen tükrözi a korabeli élet mindennapjait. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel. 

 

6.nap:
Reggeli után utazás Nápolyba. Délelőtt fél napos városnézés Nápolyban, Olaszország harmadik legnagyobb városában. Érkezést követően autóbuszos városnézés. A Posillipo-hegyről megtekinthetik a lábuk alatt elterülő Nápolyi-öblöt, a lenyűgöző Vezúvot, a város környékén fekvő kisebb és nagyobb szigeteket (Ischia, Procida és Capri) és persze Nápoly városát. A buszos városnézés után gyalogosan folytatjuk az ismerkedést a várossal. Érintjük a Castel Nuovo-t (Anjou-vár), a Királyi Palotát, a San Carlo Operaházat, az Umberto-galériát, valamint a város lenyűgöző főterét, a Piazza del Plebiscito-t. Innen utunkat a Via Toledon folytatjuk tovább a híres Spaccanapoli felé. Itt olyan csodák várnak ránk, mint a Piazza Gesu Nuovo és a Santa Chiara kolostor. Sétánk befejezéseként a kolostor világhírű majolika kerengőjét tekintjük meg, mely fedetlen oszlopcsarnokkal, színes ülőkékkel, freskókkal díszített falaival, narancs- és citromfáival varázslatos hangulatot áraszt. Este a tranzitszállás elfoglalása Firenze környékén.

 

7.nap:
Folyamatos utazás Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

+1.nap:
A 2022. június 19-26., 2022. július 18-25. és 2022. július 31-augusztus 7. utak 8 nap időtartamúak. A plusz napon egész napos szabadprogramra nyílik lehetőség a tengerparton.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Kötelezően fizetendő VOX készülék: 2.800 Ft/fő/7 napos, 3.200 Ft/fő/8 napos turnus
 • idegenforgalmi adót: 2 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • Kék Szalag útvonal: 50 EUR/fő+belépőjegyek
 • Capri sziget: 70 EUR/fő+belépőjegyek (A kirándulás ára tartalmazza a hajójegyet és a kisbusz költségét a szigeten)
 • Pompei exta-Vezúv kirándulás: 30 EUR/fő+belépjegyek
 • Kék Szalag programon: Smaragd barlang: kb. 6 EUR/fő, Amalfi, Dóm: kb. 3 EUR/fő, Ravello, Villa Rufolo: kb. 7 EUR/fő
 • Capri kiránduláson: Axel Munthe villa: kb. 10 EUR/fő, Libegő: kb. 12 EUR/fő
 • Hajókirándulás a Faraglioni sziklák felé: kb. 20 EUR/fő
 • Pompei extra-Vezúv kiránduláson: Vezúv kráter: kb. 12 EUR/fő, Vezúv kisbusz: kb. 10 EUR/fő, Pompei: kb. 16 EUR/fő, Santa Chiara kolostor kerengője: kb. 6 EUR/fő


A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Előfoglalási akció

 A GYORSASÁG ELŐNY!!

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓK EGÉSZ ÉVBEN!!

Azon kedves Utasok, akik időben lefoglalják utazásaikat (40% előleg befizetésével), kedvezményes áron utazhatnak. Kedvezményeinket a foglalás és az indulás közötti napok számával határozzuk meg, ha korán foglal akkor magasabb a kedvezmény mértéke:

Indulás előtt: 

 • 60-89 napon belüli foglalás esetén 6% kedvezmény az alapárból
 • 90-119 napon belüli foglalás esetén 7% kedvezmény az alapárból
 • 120-149 napon belüli foglalás esetén 8% kedvezmény az alapárból
 • 150-179 napon belüli foglalás esetén 9% kedvezmény az alapárból
 • 180 napon kívül történő foglalás esetén 10% kedvezmény az alapárból

 Az előfoglalási kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze!
Az ártáblázatban az aktuális, a megtekintés napján érvényes előfoglalási akciós ár kerül megjelenítésre rózsaszínnel!

Árak

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • VOX készüléket: 2.800 Ft/fő/7 nap, 3.200 Ft/fő/8 nap, irodánkban fizetendő
 • vacsorát
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • helyszínen befizethető fakultatív programokat
 • egyágyas felárat: érdeklődjön irodánkban
 • idegenforgalmi adót: helyszínen fizetendő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

 

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
jún. 15-228/7MEGTELTMEGTELTMEGTELT
júl. 6-138/7MEGTELTMEGTELTMEGTELT
júl. 20-278/7237 900 Ft237 900 Ft237 900 Ft
aug. 3-108/7239 900 Ft239 900 Ft239 900 Ft
aug. 17-248/7239 900 Ft
225 506 Ft
239 900 Ft
225 506 Ft
239 900 Ft
225 506 Ft
szept. 7-148/7MEGTELTMEGTELTMEGTELT
szept. 16-22, okt. 7-137/6MEGTELTMEGTELTMEGTELT
okt. 21-277/6209 900 Ft
193 108 Ft
209 900 Ft
193 108 Ft
209 900 Ft
193 108 Ft
okt. 28-nov. 37/6199 900 Ft
183 908 Ft
199 900 Ft
183 908 Ft
199 900 Ft
183 908 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat