Rimini - tengerparti nyaralás színes programokkal - 6 éj

Nem csak egy mindennapi tengerparti nyaralásra invitáljuk Önöket az Oscar-díjas filmrendező, Federico Fellini szülővárosának vidékére, hanem egy igazán sokszínű programot kínálunk mindazoknak, akik velünk tartanak. Igyekszünk bemutatni a tartomány rejtett kincseit, valamint Itália legfontosabb látnivalói egy részét, és megismerkedünk egy-két valóságos olasz finomsággal is.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2 fős szobák
Turnusok:
fix turnusok, 6 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • Szállás: 3*-os szálloda Rimini környékén/Gabbice Mare-ban található, a homokos tengerparttól kb.100 m-re, a városka központjának közelében.
 • Szobák: 2-3 ágyas, kellemes, de egyszerűen berendezett zuhanyzós szobák, hajszárító, légkondícionáló néhány erkélyes.
 • Szolgáltatások: étterem, bár, terasz, lift, ingyenes Wifi a közösségi helyiségekben. A homokos tengerparton a strandszerviz térítés ellenében vehető igénybe. 

Étkezés

 • büfé jellegű kontinentális reggeli az árban: sonka, sajt, pékáru, édes sütemények, üditő, meleg italok- kávé, tea.
 • Vacsora felár (3 fogásos): 29 900 Ft/fő/6 vacsora - foglaláskor fizetendő.
 • A 07.12-es időpontra a reggelis kapacitás elfogyott, az út csak félpanzióval foglalható. Az ártábla már tartalmazza a vacsora felárát.

Utazás

 

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK csarnok és BAH csomópont),
 • Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

 

Program

1. nap: Budapest - Rimini környéke/GabbiceMare
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül pihenőkkel, majd elfoglaljuk  tengerparti szálláshelyünket az esti órákban. Vacsora után idő függvényében séta a környéken.

 

2. nap: Szabadprogram/Strandolás- Pesaro: Sforza kastély (Rocca Constanza)
Délelőtt kipihenhetik az utazás fáradalmait a tengerparton, majd délután velünk tarthatnak Pesaro-ba, mely 2024-ben Olaszország kultúrális fővárosa lesz. Megnézzük a város főbb nevezetességeit, a Dómot, más néven a Mária Mennybemenetele katedrálist, melynek mozaikjai elragadóak. A bazilika Pesaro érsekségének a székesegyháza is egyben. Betekintést nyerünk az opera műfajának kiemelkedő egyéniségének, Rossininek az életébe, a szülőházában kialakított múzeumban. Fakultatív látogatást teszünk a 15. századi hatalmas katonai erődítményénél a Rocca Constanza-nál, mely várat később börtönként használták, a középkori háborús építészet egyik legszebb példája. Szabadidő, vásárlási lehetőség, majd visszatérünk szálláshelyünkre (Ár: 25 Eur)

 

3. nap Loreto- Frassasi barlang
Ma egy igazán különleges látnivalót ígérő fakultatív programra indulunk. Utunk elsőként Loreto-ba vezet, mely a Vatikán utáni legnépszerűbb zarándokhely, megnézzük a Dómot. Maga a kegyhely egy kis, egyszerű, terméskőből rakott házikó, a Santa Casa, mely fölé a 15. században emelték a bazilikát. A házikót Bernini márvány mesterműve őrzi. Ezután a délre található csodás Frassasi barlanghoz és a különleges, Valadieri templomhoz látogatunk, melyet a cseppkőbarlangban építettek a 19.században. A barlangot menedékként használták a helyiek, és az ásatások bizonyították, hogy a barbár fosztogatások idejében gyakran menekültek ide a környékbeli emberek. A cseppkőbarlang vallási központtá lett és egy pápai rendeletre a barlangba építették a Szűz Mária templomot, melyet a templom tervezőjéről neveztek el. A nyári melegben a lenyűgöző képződmények között hűsítő, felejthetetlen élményben lehet részünk. Visszatérünk szálláshelyünkre a délutáni órákban. (Ár: 35 Eur/fő)

 

4. nap: San Leo - San Marino
Egész napos strandolás, vagy félnapos fakultatív kirándulás San Marino és San Leo hegyre épült középkori meseszép városaiban. (Ár: 35 Eur/fő) Kirándulásunkat a meredek sziklafal peremére épített, csendes, középkori hangulatú San Leo- ban kezdjük, ahol megnézzük a Katedrálist, a Dómot és a Belvedere fantasztikus panorámáját. A programot Európa egyik híres miniállamában, San Marino –ban folytatjuk, ahol a fő látnivalók (Monte Titano hegyre épített erődítmények, Kormányzósági palota, San Marino Bazilika, Fő tér, Szent Ferenc templom) megtekintése után természetesen jut szabadidő a vásárlásra is.  A visszaérkezés után lesz idő egy kis strandolásra a tengerparton.

 

5. nap: Ravenna- Rimini 
Ma fakultatív kirándulásunk első állomása Ravenna. A város a történelem a kultúra és a művészet igazi ékszerdoboza, nyolc műemléke része az UNESCO Világörökségnek, amelyek között a San Vitale-bazilika a leghíresebb. Megnézzük a város szívében található bizánci bazilikát, mely a kora keresztény művészet egyik legértékesebb remeke szerte a világon. A templom ablakain át beszűrődő fény a márványfelületeken és a mozaikokon rendkívül megkapó látvány. A másik Világörökség, a Galla Placidia Mauzóleuma a bazilika mögött található, és ez a temetési emlékmű az 5. századból való, egyike Ravenna legrégibb épületeinek. Sétánkat a főtéren, a Piazza del Popolo-n zárjuk. Itt lehetőség lesz szabadidő keretén belül felfedezni a városka rejtett utcáit, vagy beülni a számos étterem vagy kávézó egyikébe. A továbbiakban Rimini barangolást ajánlunk az ódon utcácskákon. Rövid városnézés a római, és középkori óvárosban, ahol megnézzük a főbb látnivalókat, mint a közel 2000 éves Tiberius híd, a Diadalív, és a Piazza Cavour, majd szabadidő, vásárlási lehetőség.   (Ár: 35 Eur/fő)

 

6. nap. Fiorenzuola di Focara  - Gradara - Montegridolfo/kóstoló
Ma jut idő a pihenésre Gabbice-ben, vagy egy különleges fakultatív kiránduláson vehetünk részt (Ár: 35 Eur/fő). Utunk a festői Gradara középkori várához vezet, mely Dante Alighieri Isteni Szinjátékának egyik helyszíne, és a hírhedt Lukrezia Borgia egykori lakóhelye. Megismerhetjük Paolo és Francesca tragikus szerelmének történetét is. A vár a tenger felett magasodó dombon állva nézi a kéklő tengert, igazi olasz hangulatot nyújtva lenyűgöző panorámával a környező partvidékre. Akinek kedve van sétálhat a várfalon, főtornya 30 méter magasan uralja a szépséges völgyet. Különleges boltocskák kínálják az olasz kézműves termékek és ajándéktárgyak sokaságát.  Fiorenzuola di Focara - ba utazunk, fantasztikus szépségű panoráma úton. A mesebeli falucska, mintha már időtlen idők óta állna a tenger felett magasodó domb tetején. Az aprócska település sikátoraiban sétálva minden az elmúlt korok történelméről mesél, ahonnét szemet gyönyörködtető a kilátás a kéklő tengerre. Különleges táblái Dante Fiorenzuolának szentelt a Pokoli Színjáték című művének verseire emlékeztetnek.Továbbutazunk Montegridolfo kedves kis várfalujába, mely a középkorból itt maradt kastélyán kívül a selymes, ízletes olíva olajáról is híres. A helyi finomságok bőséges kóstolója közben bepillantást nyerünk a házi olajkészítés rejtelmeibe, vásárlási lehetőséggel. Késő délután még jut idő a strandolásra a szálloda tengerpartján is.

 

7. nap: Hazautazás 
Reggeli után búcsút veszünk a tengerparttól és hazaindulunk Szlovénián keresztül, rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

 

 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj: 20 EUR/ fő/turnus (helyszínen fizetendő)
 • Audio guide: 3850 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Választható (helyszínen fizetendő igény esetén):   
 • 2 nyugágy és 1 napernyő kb.20-25 EUR/nap
 • Fakultatív programok (min. 25 fő) - helyszínen fizetendők:
 • Pesaro- Sforza kastély Rocca Constanza      25 EUR/fő
 • Frassasi barlang - Loreto   35 EUR/fő
 • San Marino - San Leo:   35 EUR/fő
 • Ravenna - Rimini    35 EUR/fő
 • Fiorenzuola di Focara - Gradara- Montegridolfo kóstoló 35 EUR/fő
 • Belépők:
 • Sforza kastély (egyénileg)                    kb. 10 EUR/fő
 • Rossini múzeum                                  kb.  8 EUR/fő
 • Frassasi barlang (a program része)     kb. 20 EUR/fő
 • Ravenna San Vieta bazilika                 kb. kb. 10 EUR/fő
 • Gradara/kastélybelépő:                       kb.   9 EUR/fő
 • San Marino/Tornyok egyénileg:           kb.   4,50 EUR/fő
 • San Marino/Bazilika:                   ingyenes
 • San Leo/Dóm:                             ingyenes 

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Akciók

PARKOLJON INGYEN a bécsi reptéren! Utazásunk a schwechati repülőtérről indul, a parkolást ajándékba adjuk!

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • megadott ellátást
 • buszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:
 • üdülőhelyi és regisztrációs díjat, helyszínen fizetendő
 • fakultatív progamokat és belépőket
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjTársítható2-3 ágyas szoba1 ágyas szoba
júl. 12-187/6229 800 Ft229 800 Ft279 700 Ft
aug. 19-257/6199 900 Ft199 900 Ft249 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat