Olaszország kincsei tengerparti nyaralással

Egy körutazás, mely magában foglalja a tengerparti kikapcsolódást és a kulturális örökségek megismerését egyaránt. Utazásunk során lehetőség nyílik strandolásra, pihenésre, azonban rengeteg várost és nevezetességet is megtekintünk. 

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnusok, 7 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal

Elhelyezés

 • ***szállodában
 • 2 ágyas szobákban

Étkezés

 • félpanziós ellátást az ár tartalmazza

Utazás

 • emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
 • Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz 
 • Felszállási lehetőségek:
  -Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
  -Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:15
  -Balatonakarattya-Lukoil  06:45
  -Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  07:00
  -Balatonlelle-Marche  07:35
  -Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00

Program

1. nap: Budapest-Emilia Romagna
Folyamatos utazás rövid pihenőkkel az Emilia Romagna tartományban található tengerparti üdülővárosba. Szálláshely elfoglalása a kora esti órákban, eligazítás.

 

2. nap: Szabadprogram
Szabadprogram, pihenés a tengerparton. (Program lehetőségek: Csúszdapark, Delfinárium, Mirabilandia…)

 

3. nap: Ravenna-Rimini-San Marino
Egész napos fakultatív kirándulás. Először Ravennába, a mozaikok csodálatos városába látogatunk, majd Rimini hangulatos óvárosában barangolva megismerkedünk a város hajdani urainak a Malatesták "véres" történetével is. A késő délutáni órákban San Marino mini államába utazunk, mely az UNESCO Világörökség része. A Monte Titano csúcsán, egy varázslatos középkori világba érkezünk. Kóstoló a jellegzetes helyi italokból, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban (Ár: 30 EUR/fő).

 

4. nap: Parma-Modena
Egész napos fakultatív kirándulás Emilia Romagna legszebb városaiba. Városnézés Parma belvárosában (Dóm, Teatro Reggio stb.), kóstoló a híres pármai sonkából, majd utazás Modena-ba. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a híres modenai Dómot is, mely a Világörökség része. Szabadidő, vásárolhatunk a híres modenai balzsamecetből, majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban (Ár: 30 EUR/fő).

 

5. nap: Loreto-Fano-Urbino
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy egész napos fakultatív kirándulás Marche tartományába. (Ár: 30 EUR/fő) Legelőször is Olaszország egyik legfontosabb zarándokhelyére utazunk. Loreto kisvárosa hét évszázad óta híres búcsújáróhely. A legenda szerint Szűz Mária házát 1294-ben angyalok repítették át a Szentföldről az Anconától délre fekvő babérfaligetbe. Évente több millió zarándok keresi fel Loretóban a Santa Casa -t és a mellette épült Bazilikát, melynek építését 1468-ban kezdték el. A tervek elkészítésében a reneszánsz nagy építészei: Sangallo, Sansovino és Bramante is részt vettek. Továbbutazás a szerencse városába. Belvárosi séta Fano hangulatos központjában, majd folytatjuk utunkat Urbino elbűvölő városába. A Raffaello szülővárosaként is emlegetett város,két dombra épült és a középkorban az Urbinói hercegség fővárosa volt. Urbino óvárosa 1998 óta a Világörökség része. Máig őrzi reneszánsz arculatát, keskeny utcáin sétálva úgy érezhetjük mintha a városban a középkor óta megállt volna az idő. Megtekintjük az egyik legszebb itáliai reneszánsz palota, a Palazzo Ducale épületét, Raffaello szülőházát és a Dóm épületét is. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

 

6. nap: Szabadrogram-Gradara
Reggeli után Gradara várának a megtekintésére indulunk, ahol egy legendás és egyben tragikus szerelmi történet részleteit is felelevenítjük Dante Isteni Színjátékából. A tengerszint felett 142 méter magasan található Gradara, középkori várából csodálatos panoráma tárul elénk Marche és Emilia Romagna vidékére. Délután szabadprogram, pihenés a tengerparton.

 

7. nap: Szabadprogram-Santarcangelo di Romagna
Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Délelőtt látogatás Emilia Romagna tartomány egyik legbájosabb kisvárosában. XIV. Kelemen pápa szülővárosában, Santarcangelo di Romagna középkori városközpontjában megtekintjük a Malatesták erődítményét is, majd vásárolhatunk a díszes Piazza Ganganelli épületei között helyet kapó heti piac kirakodó árusainak gazdag kínálatából.

 

8. nap: Bologna-Budapest
Hazautazás, útközben városnézés Bolognában. Érkezés Magyarországra az esti órákban.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • autóbuszos utazást
 • felsorolt programokat
 • csoportkísérő idegenvezetőt

 

Az ár nem tartalmazza:

 • belépődíjakat
 • fakultatív programokat: Ravenna kirándulás 30 EUR/fő, Parma-Modena kirándulás 30 EUR/fő, Marche kirándulás 30 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
 • egyágyas felárat: 25.000 Ft/fő
 • idegenforgalmi adót: helyszínen fizetendő!
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas szoba
júl. 20-278/7269 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat