Fakultatív programok Cipruson

Paphos - Curium - Aphrodite szikla - Limassol

Ízelítő a sziget vallási, kulturális, történelmi és mitológiai életéről. Utazás Limassol óvárosába, amelyet egy rövid séta során felfedezünk. Ezt követően látogatás a 12. században alapított városállamban Curiumba, a színház megtekintése. Folytatjuk utunkat a mitológia útján, és látogatást teszünk Petratou Romiou-ba, amely a mitológia szerint Aphrodite születési helye. Érkezés Paphosba, ahol a híres Szent Pál oszlop található. Szabadidőnk soránk tehetünk egy sétát a kikötőben, vagy ebédelhetünk egy hangulatos tavernában. Végezetül látogatást teszünk az UNESCO világörökség részét képező Dionyssos házba, amelynek padlózatát egy 3. századból származó mozaikkép borítja. 

 

Kakopettria - Troodos hegység - Kykkos Monostor

A kirándulás során Ciprus csodálatos természeti szépségeit fedezzük fel, a Troodos hegység lankáit Nicosia mellett elhaladva közelítjük meg. Látogatás egy tradicionális ciprusi hegyi faluba Kakopetriába, ahol a 11. századi Agios Nikolaos templom található, melyet gyönyörű freskók díszítenek, és ennek köszönhetően az UNESCO világörökség részét képezik. Ezt követően utazunk a világhíres Kykkos kolostorhoz, amelyet 1080-ban alapítottak és melynek falait a híres aranymozaikos freskók diszítik. A kolostor megtekintése után szabadprogram és ebédelési lehetőség. A hazafelé vezető úton rövid pihenőt teszünk Peristeronban, ahol a csodálatos 5 kupolás templom található.

 

Kyrenia - Bellapais - Szent Hilarion vára

A sziget északi oldalának felfedezése. A határátlépés után látogatás az északi parton a fenséges kilátást nyújtó Szent Hilarion várnál. Ezt követően látogatás a festői Bellapais falucska apátságnál. Kyreniát, mint az északi part gyöngyszemét, tartják számon. A kikötőben áll a 9. századból fennmaradt erőd, ahol megtekintjük a hajómúzeumot, melyben a világ egyik legrégibb hajójának maradványait őrzik. A települést szabadidő során egyénileg felfedezhetjük, vagy elkölthetünk egy kellemes ebédet egy hangulatos étteremben. 

 

Nicosia - a kettéosztott város (félnapos kirándulás)

Látogatás a sziget fővárosába, ahol először felfedezzük a Ciprusi Történeti Múzeumot, majd a velencei falrendszer mentén buszos városnézés. A város szívében található Szent János katedrális megtekintése, majd rövid séta a hangulatos belváros szűk utcácskáiban. Ezt követően szabadidő, a város egyéni felfedezése, melynek során akár egy ebédet is elkölthetünk. Fakultatív programlehetőség (a szabadidő terhére) a határon átsétálva megtekinthetjük a főváros északi, törökök által lakott részét, az Agia Sofia mecsetté átalakított gótikus katedrálist és a karavánszerájt. (Ez utóbbihoz útlevél, illetve személyigazolvány szükséges!) 

 

Famagusta - Salamis - Barnabás Apostol sírja

 Famagusta területe török fennhatóság alatt áll és itt találhatóak a sziget leggyönyörőbb öblei és strandjai. Az út Salamis mellett az ókori Ciprus fővárosa mellett vezet, amely sajnos a 4. században szinte teljesen megsemmisült. A város megtekintése, látogatás Szent Barnabás sírjánál és a kolostorban. Famagusta felfedezése során megtekintjük a velencei falrendszert, az Othellp tornyot és a Szent Miklós katedrálist, mely az UNESCO világörökség része. Rövid szabadidő a méltán híres török bazárban. A délután folyamán kb. 2 óra szabadidő, fürdési lehetőség a sziget legszebb aranyhomokos strandján. 

 

 

A végleges programokról és árakról a helyszínen az idegenvezetőnél kaphatnak felvilágosítást. A külföldi partnerünk fenn tartja a jogot a fakultatív programok tartalmánam megváltoztatására. A magyar nyelvű idegenvezetés létszámhoz kötött.

 

További programajánlataink ciprusban