Észak-Ciprus: fakultatív programok

KYRENIA VÁROSNÉZÉS

Girne (görögül Kyrenia) Ciprus egyik legrégebben, már az új kőkorszak óta lakott városa. Kirándulásunkat a Szent Hilarion fellegvárnál kezdjük a Besparmak-hegység nyugati részén. A mesébe illő kastély – mely Disney-t is inspirálta a Hófehérke és a hét törpe elkészítésében – éppúgy szolgálta a bizánci uralkodót az ellenséges behatolókkal szemben, mint a Lusignanokat nyári rezidenciaként. Megtekintjük a 12. században épült gótikus stílusú Bellapais apátságot, valamit tehetünk egy sétát a kertjében, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Kyrenia városára és a Földközi-tengerre. A kikötőnél számos látnivaló várja az ide látogatókat: Itt található a bizánciak által épített Kyrenia-vár, a Hajótöröttek Múzeuma a világ legrégebbi és legnagyobb egybenmaradt hajóroncsával a 4. századból, valamint a St. George templom, továbbá sírok a neolitikus korból.

Egész napos program, ebéddel. Ár: 40 EUR/fő, 12 év alatt 20 EUR/fő.

 

FAMAGUSTA VÁROSNÉZÉS

A város egykor Ciprus legnagyobb kikötővárosa volt, a sziget keleti felén fekszik. A főbb látnivalók: Othello-torony, Velencei erőd, Szent Miklós katedrális / Lala Mustafa pasa mecset. Salamis ókori városában római és görög időből származó romok között sétálhatunk. Többek között megnézünk egy kiváló állapotban fennmaradt színházat, a Szent Barnabás monostort, valamint az Ikonmúzeumot.

Egész napos program, ebéddel. Ár: 45 EUR/fő, 12 év alatt 22,50 EUR/fő.

 

NICOSIA VÁROSNÉZÉS

Nicosia a sziget közepén helyezkedik el, az egyetlen főváros a világon amelyet határ szel ketté. Éppen ez a tulajdonsága adja a város sokszínűségét, kirándulásunk során a város török részét ismerhetjük meg. Az óvárost magas falak veszik körül, Nicosában élvezhetjük a múltbéli épületek adta egyedi bájat és a mai nagyvárosi nyüzsgést egyaránt. A főbb látnivalók: a velenceiek által épített Girne kapu, a Selemiye mecset / Szt. Zsófia katedrális, melyet a törökök alakítottak át mecsetté, valamint a Büyük Han karaványszeráj a 16. századból.

Egész napos program, ebéddel. Ár: 40 EUR/fő, 12 év alatt 20 EUR/fő.

 

HAJÓKIRÁNDULÁS

Tud jobb programot egy forró nyári napon egy hajókirándulásnál? Töltsön el velünk egy csodás napot a Földközi-tengeren! Gyermek és felnőtt egyaránt kikapcsolódhat, miközben a sziget legszebb strandjain fürdőzhetünk. A program során elfogyasztunk egy ízletes tradícionális ciprusi ebédet. A túra a kyreniai kikötőben ér véget.

Fél napos program, ebéddel. Ár: 35 EUR/fő, 12 év alatt 17,50 EUR/fő.

 

KARPAZ-FÉLSZIGET

A sziget legkeletebbi természetvédelmi területét járjuk be túránk során. Érintetlen tájak, virággal borított mezők, zöldterületek váltják egymást. Láthatjuk a híres ciprusi vadszamarakat; valamint egy védett partszakaszt, mely teknősök tojáslerakó helye. A terület nem csak természeti nevezetességeket kínál: megtekinthetjünk a 17. századi Ayios Thyrsos templomot és a Szent András kolostort. Ez a kolostor többévszázad óta fontos pihenőhelye az ortodox zarándoklatoknak.

Egészl napos program, ebéddel. Ár: 55 EUR/fő, 12 év alatt 27,50 EUR/fő.

 

TRODOS-HEGYSÉG

Túránkat egy hegyi faluban, Peristeronában kezdjük, ahol megtekintjük a Szent Varnava és Ilariona templomokat. Ezután a Trodos-hegység lankái felé vesszük az irányt. Megállunk Kakopetria falvacskában. Szabadidő vásárlásra, sétára a kiváló állapotban fennmaradt 14. századi épületek között.

Egészl napos program, ebéddel. Ár: 65 EUR/fő, 12 év alatt 32,50 EUR/fő.

 

FALUTÚRA

A kirándulás során betekintést nyerünk egy ciprióta faluba, megismerhetjük a lakosok által mindennapjaikat, szokásaikat. A legkisebbek számára kézműves foglalkozást kínálnak. Megtekintünk egy konyhakertet, ahol megkóstolhatjuk a híres szentjánoskenyér szirupot. Mindenképp érdemes felkeresni az egykori érsek ügyvédjének házát, a „Kék villát”.

Egészl napos program, önellátással. Ár: 35 EUR/fő, 12 év alatt 18,50 EUR/fő.

 

JEEP SAFARI

Fedezzük fel ciprus valódi szépségét egy izgalmas Jeep Safari túrán! Biztonságos off-road élmény minden korosztálynak, miközben nem csak a festői tájat csodálhatjuk, hanem kultúrális ismeretekkel is gazdagodhatunk.

Egészl napos program, önellátással. Ár: 45 EUR/fő, 12 év alatt 22,50 EUR/fő.

 

Tájékoztató információk

A fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendők telepített idegenvezetőinknél. A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi partnerünk fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak. A megadott árak a túrák során felmerülő egyéb költségeket (belépők, kikötői illeték) nem tartalmazzák. Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.

 

További programajánlataink ciprusban