Isztambul ragyogása repülővel

A világ egyik legfestőibb városa, mely nem csak Európát és Ázsiát köti össze, hanem a múltat a jelennel, a modern európait a misztikus keletivel. Fantasztikus időutazáson veszünk részt, amit Isztambul lélegzetelálltó fekvése, a mesés keleti bazár, a nyüzsgő szines utcai forgatag, és hajókázás a Boszporuszon koronáz meg. Merüljünk el a csodás kelet varázsában!

Isztambul időjárás előrejelzés
Dátum 12.02. 12.03. 12.04. 12.05. 12.06.
Időjárás
Maximum 18°C19°C18°C16°C12°C
Minimum 13°C15°C16°C10°C10°C
Eső (mm) ---3-
Szél (km/h) 39 ↗39 ↗33 ↗25 ↙26 ←
Vissza a képekhez
Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli
Szobatípusok:
2-3 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnusok, 3 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Távolság Budapesttől:
1330km
Egyéb:
Min. 25 főtől

Fontos tudnivalók

 • Beutazási feltételek: 2022.11.11-től magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Törökországba. A személyi igazolványnak vagy az útlevélnek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő beutazást követően.

  Naprakész információk: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/torokorszag

 • Módosított Utazási Feltételek:  Az előleg beérkezése után a repülőjegyet kiállítjuk. A repülőjegy nem visszaváltható, nem módosítható. Az útra speciális lemondási feltételek vonatkoznak.
 • Esetleges lemondás esetén a repülőjegy és az illeték összegét nem áll módunkban visszatéríteni!
  EGYEDI LEMONDÁSI FELTÉTELEK: 
  foglalástól a 36. napig: 40% 
  35-22 napig: 60% 
  21-16 napig: 70% 
  16-8 napig: 100% 
 • A kötbérbe beletartoznak a repülöjegyhez kapcsolódó költségek is! 
  Repülôvel történô utazás esetén a légitársaságok által biztosított repülôjegyek módosítására, lemondására az egyes légitársaságok által kiadott szabályok vonatkoznak. Az Utazásszervezô nem felel a közlekedési vállalatok menetrend-változtatásaiért, járatainak késéseiért, szolgáltatásának elmaradásáért, az ezekbôl következô további szolgáltatások elmaradásáért, illetve a lemondással kapcsolatos visszatérítési üzletpolitikájáért.

Elhelyezés

 • 4*-os, központ közeli szállodában 3 éj

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza

Utazás

 • A Turkish Airlines menetrendszerinti járatával.
  Tervezett menetrend 2023-ban: 
  Budapest - Isztambul    09:00 - 12:10
  Isztambul - Budapest    18:35 - 19:35
 • Reptéri illeték, poggyásszal, üléssel: 59 900 Ft/fő (143 EUR/fő)

Program

1.nap: Budapest - Isztambul - Galata torony 
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal. Elfoglaljuk a város központjához közeli szállásunkat. Ellátogatunk a város központjába, séta a csodás látnivalókkal büszkélkedő Hippodrom térre, majd villamossal a Boszporuszt és a várost domboldalról, magasból őrző Galata toronyhoz. Gyalogos városnézés után szabadidő keretében barangolhatunk a környék hangulatos, nyüzsgő, zegzugos utcáiban, vacsorázási lehetőséggel.


2.nap: Isztambul titkainak felfedezése
Reggeli után fakultatív városnézés helyi idegenvezetővel.Séta a főbb nevezetességek bűvöletében, a Kék mecset monumentális, tiszteletet parancsoló épülete néz le ránk Isztambul történelmi, Szultanahmet negyedében. Szultán Ahmed dzsámija, az oszmán építészet remeke, a világörökség része. A csodás épületek láttán átérezzük az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát és felsőbbrendűségért. A csodálatos, hat minarettel körbevett mecset méltó párja a Justinianus császár által építtetett Szent Bölcsesség mecset, az Ayasofya, melyet belülről is megtekintünk. Ellátogatunk Isztambul egyik legizgalmasabb és legrejtélyesebb látnivalójához, a Topkapi palotához. A négy udvart és számos csodás épületet magába foglaló komplexumban éltek és kormányoztak az ottomán birodalom szultánjai. Városnézés után a Nagy Bazárba látogatunk el. Ez a mesebirodalom a világ egyik legnagyobb fedett piaca, mely a keleti kézműves áruk világával csábít. Szabadprogram keretében vásárlási lehetőség. Estére különleges fakultatív programot ajánlunk, hajókázás a Boszporuszon műsoros vacsorával. Nincs szebb látvány a kivilágított öböl és a tükröződő víz látványánál, a rejtélyes, keleti zenés műsor és ízek ötvözetével. (fakultatív vacsora a Boszporuszon, ár: 55 Eur/fő)


3.nap: Szulejmán mecset - Dolmabahce Palota- Boszporusz hajókirándulás
Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás autóbusszal és hajóval. Napunkat Isztambul második legnagyobb mecsetének, a lenyűgöző Szulejman mecsetnek a megtekintésével kezdjük, melynek kertjében I. szulejmán és feleségének Hürem szultánának csodás türbéje található. Ezután meglátogatjuk az európai oldalon fekvő fényűző Dolmabahce palotát. A vízparti palota ékes termei az Oszmán Birodalom hajdani nagyságát hírdeti. Szabadprogram, vagy folytatjuk kirándulásunkat a búcsú estéjén. Hangulatos hajókázásra invitáljuk a Boszporuszon, majd egy fantasztikus kilátást ígérő hely hívogat minket. Pier Lottiról, egy itt élt francia íróról elnevezett mesés helyre látogatunk (hajóval és felvonóval). Igazi ékszerdoboz a hely Isztambulban, az író emlékeit bemutató hangulatos kávézó-étterem teraszáról gyönyörködhetünk az Aranyszarv Öbölre letekintő panorámában, mely sok török sikersorozat egyik kedvelt színhelye is egyben. Útközben a partról buja parkok, csodaszép paloták és vízparti kúriák mosolyognak ránk. Program után visszattérünk a szállodába, vacsorázási lehetőség.


4.nap:  Elsüllyedt Palota - fűszerbazár
Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás: A káprázatos I. Justinianus bizánci császár Elsüllyedt Palotája vár ránk, mely az Isztambul alatt fekvő több száz hajdani víztározó legcsodálatosabbika. Idő függvényében beleveszhetünk a fűszerbazár forgatagába, majd elbúcsúzunk a mesék birodalmától. Transzfer a repülőtérre a menetrend függvényében, hazautazás.

 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Audio-guide:2 200 Ft/fő/tartózkodás

 • Reptéri illeték, poggyásszal, üléssel: 59 900 Ft/fő

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 15 EUR/fő/tartózkodás

 • Helyi közlekedési kártya feltöltéssel:  20 EUR/fő

 • Fakultatív programok (min. létszám 20 fő), nem kötelező:

 • Buszos kirándulás Szulejmán mecset, Dolmabahce Palota, Boszporusz nappali hajókázással (hajójeggyel)   60 EUR/fő

 • "Isztambul by night" műsoros vacsora hajókázással a Boszporuszon, transzferrel  55 EUR/fő

 • Belépők és egyéb felárak
  - Kék Mecset:                        ingyenes
  - Ayasofya:                             ingyenes
  - Topkapi Palota:                        25 Eur
  - Topkapi Palota + Harem:         35 Eur
  - Dolmabahce Palota + Harem: 25 Eur
  - Elsüllyedt Palota:                     15 Eur
  - Szultan Ahmed Palota:         ingyenes

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

ÁrakLejárt: 2023. augusztus 22.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülős utazást,
 • repülőtéri transzfereket
 • felsorolt programokat
 • magyar idegenvezető díját

Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programok
 • esetleges belépők díját
 • felárakat
 • helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, 
 • audio guide költségét
 • reptéri illetéket: 59.900 Ft/fő - változhat!!
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 2,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

A repülőjegy árának függvényében a részvételi díj változhat!

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjTársítható2-3 ágyas szoba1 ágyas szoba
szept. 9-12, okt. 20-234/3179 900 Ft179 900 Ft229 800 Ft

Egyágyas felár: 34.600 Ft/fő

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat