Csillagtúrák Szicilíában

A Földközi-tenger legnagyobb szigete ínycsiklandó ételekkel, régészeti csodákkal, dús gyümölcsligetekkel, hihetetlenül gyönyörű strandokkal és Európa legnagyobb vulkánjával várja az utazókat. Szicília szinte minden települése a sziget egy újabb arcát mutatja, érdemes hát felfedezni közülük minél többet.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
félpanzió
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnus - 4 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
min. 15 főtől

Elhelyezés

 • 4*-os szállodában Taormina térségében
 • 2 ágyas fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • félpanziót az ár tartalmazza

Utazás

 • Utazás: közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal (Budapest - Catania- Budapest)
 • A díj egy kisméretű (40x30x20 cm) kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász felárért vásárolható.
 • 10, 20, 32 kg-os feladható poggyász, konkrét ülőhely, valamint elsőbbségi szolgáltatás felárért foglalható, ezen szolgáltatások árát 30 nappal az indulás előtt véglegesítjük, korábban ezek a szolgáltatások nem foglalhatók.
 • A díj fix ülőhely foglalást nem tartalmaz, előfordulhat, hogy bejelentkezéskor nem egymás mellé ülteti az utasokat a rendszer, így amennyiben ragaszkodnak az egymás melletti ülőhelyhez, úgy azt szintén 30 nappal indulás előtt tudják megvenni.
 • A poggyászárak a légitársaság mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak. A foglaláskor árakról kérjük érdeklődjön irodánkban. A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják**
 • A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tervezett menetrend 2024-ben:

Budapest (BUD) - Catania (CTA)   05:55 - 08:05

Catania (CTA) - Budapest (BUD)   21:10 - 23:20

Program

1.nap: Budapest - Catania
Érkezés Cataniába menetrend szerinti járattal az esti órákban. Érkezés után transzfer a szállodához.

 

2.nap: Fakultatív kirándulás az Etnához és Taorminába (min. 15 fő) 44.900 Ft/fő
Utazás autóbusszal az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2 000 m magasságig. (Rifuggio Sapienza). Ezen a szinten lehetőség nyílik az 1882-ben keletkezett Silvestri kráterek megtekintésére (ingyenes), étkezési és vásárlási lehetőség helyi termékekből (különböző ízű mézek, pisztácia, borok ...) Aki szeretné teljessé tenni az élményt, annak felárért az időjárás függvényében lehetősége van kabinos felvonóval 2400 m magasságig fölmenni, majd onnan tovább Mercedes típusú terepjáró buszokkal egészen 3 000 méterig, a mai napig aktívan működő központi kráterek aljáig, és ezen a szinten körbejárni a 2002-ben 3 hónap alatt keletkezett 9 új kráter egyikét szakképzett helyi túravezető magyarázatával.Ezt követően a kirándulás Taorminában folytatódik. A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték fölfedezni a turisták. Pezsgő kulturális élet jellemzi. A görögök által épített, majd a rómaiak által átépített színházat a mai napig használják, operaelőadásokat, balett esteket, koncerteket tartanak benne. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, melyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet. (Helyszínen fizetendő belépő: 13,50 EUR/fő). Vacsora a szállodában.

 

3.nap: Egésznapos fakultatív hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre (min. 15 fő) 37.900 Ft/fő
Autóbusszal jutnak Milazzoba, onnan egy elegáns hajóval Liparira, majd tovább utazás szintén hajóval Vulcano szigetére. Rövid szabadidő, hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-szklák körül, majd vissazhajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába. (Helyszínen fizetendő ECO-tax: 5,00 EUR/fő) Vacsora a szállodában. (A program időjárásfüggő.)

 

4.nap:  Fakultatív kirándulás Siracusa-ba (min. 15 fő) 34.900 Ft/fő
Ismerkedés Siracusa római kori és görög emlékeivel a régészeti parkban. (Helyszínen fizetendő belépő: 16,50 EUR/fő.) Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ásatási területén belül a görögök által épített színházban ma is tartanak előadásokat. Klasszikus görög tragédiákat mutatnak be a hajdan 16 000 néző befogadására alkalmas teátrumban. A hajdani kőfejtőt, ahol 10 ezer athéni hadifogoly lelte halálát, az arabok különböző gyümölcsfákkal és dísznövényekkel ültették be, kellemes hűs parkot hozva így létre. a mindössze 500 m széles és 1 km hosszú Ortigia szigeten, Archimedes szülőhelyén elsősorban a városka barokk látnivalóit csodálhatják meg. (Helyszínen fizetendő belépő: Ortigia katedrális 2 EUR/fő.) Vacsora a szállodában.

 

5. nap: Hazautazás
Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal.

 Félnapos fakultatív kirándulás a "Keresztapa" nyomában (min. 15 fő) 21.900 Ft/fő
A híres amerikai rendező Coppola, Forza d'Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot Forza d'Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templom altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket.

 

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • a helyszínen fizetendő belépőjegyek kb 40 EUR/fő
 • idegenforgalmi adó: kb. 1,50-2,0 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • Etna - Taormina kirándulás (min. 15 fő): 44.900 Ft/fő
 • Lipari-Vulcano kirándulás májusban (min. 15 fő): 37.900 Ft/fő
 • Siracusa kirándulás (min. 15 fő): 34.900 Ft/fő
 • Kersztapa nyomában (min.15 fő): 21.900 Ft/fő
 • feladható poggyász aktuális árlista szerint

 

A fakultatív programok min. 15 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 20 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • repülős utazást
 • kis kézipoggyászt
 • reptéri illetékeket
 • felsorolt programokat
 • idegenvezetést
 • foglalási díjat

Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív kirándulást
 • nagy méretű kézipoggyászt és feladható bőröndöt - felárért foglalható, az árakról érdeklődjön irodánknál.
 • helyszínen fizetendő belépőjegyeket
 • egyágyas felárat - igény esetén érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard pótágyazható szoba
szept. 23-27, okt. 16-205/4279 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat