Advent Toszkánában

A Télapó mindenhol ott van. Utazásunk alatt pont Toszkánában fog tartózkodni, így megismerkedhetünk Vele is a pompás díszítésű karácsonyfák, káprázatos színek, mesés illatok varázsában.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
Fix turnus - 3 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 3 éjszaka 3*-os szállodában,
 • 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban 

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza
 • fakultatív vacsora felár ellenében igényelhető, 20.000 Ft/fő/3 alk, irodánkban fizetendő

Felhívjuk figyelmüket, hogy ennél az útnál a vacsorák megrendelésére csak előzetesen van lehetőség. A vacsorák megrendelését javasoljuk, mivel a program sűrű, általában fáradtan érkezünk vissza a szálláshelyre. Kérdéses, hogy a programokból visszaérkezve a szálláshelyek környékén találnak-e még nyitva tartó éttermet. Továbbá az éttermekben valószínűleg ennél magasabb áron tudnak csak étkezni. Vacsorát nem igénylő kedves utasainknak a napközbeni szabadidőben javasoljuk az étkezés megoldását.

Utazás

 • autóbusszal Budapestről
 • Felszállási lehetőségek:
  -Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:00
  -Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:10
  -Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 06:40
  -Balatonlelle-Marche: 07:00
  -Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:00 

Program

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Itália egyik legfestőibb régiója vár ránk. Toszkánát említve szinte biztosan a ciprusokkal tarkított toszkán dombok, jó borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel szemünk előtt. Utazásunk alkalmával bejárjuk a tartomány legszebb városait, melyek karácsonyi pompában díszelegve talán még varázslatosabb képet mutatnak majd. Az esti órákban érkezünk meg szállásunkra, mely Montecatini Terme hangulatos városában lesz. A kisvárost több százezren látogatják meg évente, köszönhetően a világhírű gyógyvizének. Montecatini Terme már a XVI. században büszkélkedhetett fürdőkkel, melyek közül az első és a leghíresebb a Tettuccio Terme a város főutcáján épült. A több, különböző hatású gyógyforrás köré épült város mára Olaszország legnagyobb gyógy-turisztikai központja, mely az ivókúrákról híres és most varázslatos ünnepi pompába öltözve várja a látogatókat. Érkezés után, este még felfedezhetjük a városközpontot, ahol üzletek és hangulatos bárok, éttermek várják a látogatókat. A pálmafákkal, szökőkúttal ékeskedő hangulatos főtér, a Piazza del Popolo és a Via Verdi mindenképpen megér egy rövid sétát.

 

2. nap: Firenze
Reggeli a szállodában, majd utazás Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, mely a Világörökség része, majd délután szabadidő vagy lehetőség az Uffizi Képtár remek műveinek megtekintésére helyi idegenvezetővel, részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 19.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!) Utazásunk egyik csúcspontja a toszkán főváros karácsonyi vására lesz, mely az egyik legrégebbi hagyományos piac Európában, immár 500 éve, és az egyik legszebb adventi vásár a világon. Vásárlási lehetőség a Santa Croce templom előtti teret betöltő „karácsonyi faluban” , ahol gyönyörűen díszített fabódékból kínálják az árusok az ünnepi dekorációkat, kézműves termékeket, és gasztronómiai különlegességeket. A karácsonyi kalács, a panettone mellett a jellegzetes ünnepi édességek ínycsiklandó kínálatából is válogathatunk majd. Panpepato, torrone, cantucci, cialde, copate… Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

 

3. nap: Siena-Arezzo
Reggeli a szállodában, majd toszkána ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Utunk először Siena gótikus városába vezet. Városnézés a lovasversenyéről (Palio), és kagyló alakú főteréről ismert, három összefüggő dombon fekvő gyönyörű gótikus városban. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival : Palazzo Pubblico, Il Campo, Torre del Mangia, Fontana Gaia. Felkeressük a belváros egyik legjelentősebb építészeti alkotását, a Dómot, majd válogathatunk a hagyományaikat féltve őrző sienai kézművesek remekműveiből is. A nevezetességek megtekintése után, szabadidőben válogathatunk a hagyományaikat féltve őrző sienai kézművesek remekműveiből is. Továbbutazás a dombtetőre épült Arezzo hangulatos városába. A Corso Italia vezet a város legszebb részéhez, mely a belváros középkori hangulatú főtere, a Piazza Grande. Itt található a város híres szülöttéről a híres író, festő és építész Giorgio Vasari-ról elnevezett kávézó is, valamint gyönyörű paloták és a XII. századi, homlokzatán három oszlopos galériasorral ékesített Pieve di Santa Maria. Városnézésünkből természetesen nem maradhat ki a Szent Ferenc templom sem, ahol megnézzük 'Piero della Francesca' híres freskósorozatát is a Szent Kereszt történetéről. (Szent Ferenc Bazilika 5.900,-Ft/fő – Jelentkezéskor fizetendő!) A városban játszódott az Élet szép című film, amit II. János Pál pápa kedvenc filmjeként tartottak számon, Toszkána szülötte Roberto Benigni filmrendező főszereplésével. Látogatásunk után szabadidő toszkána egyik legnépszerűbb tradicionális karácsonyi piacán. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

 

4. nap: Montecatini Terme-Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

 

Tájékoztató a fakultatív programokról, a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.200,- Ft/fő
 • idegenforgalmi adó: kb 1-2 EUR/fő/éj, helyszínen fizetendő
 • Firenze - Uffizi Képtár látogatása 19.900,-Ft/fő* - Jelentkezéskor fizetendő! (*a díj tartalmazza a  belépőjegyet, a foglalási díjat, a magyar nyelvű tárlatvezetést)
 • Arezzo - Szent Ferenc Bazilika 5.900,-Ft/fő* - Jelentkezéskor fizetendő!
 • Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 • Firenze / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
 • Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
 • Siena / helyi idegenvezető 5 EUR (kötelező)
 • Siena / Dóm 5/8 EUR
 • Siena / Dóm+Keresztelőkápolna 15 EUR

 

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2023. november 07.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetést

 Az ár nem tartalmazza:

 • audio guide készüléket a városnézéshez
 • belépőjegyek és fakultatív programok árát (helyszínen fizetendő)
 • vacsorát
 • egyágyas felárat - igény esetén érdeklődjön irodánkban!
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas szoba
dec. 7-104/3119 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat