Advent a Garda tónál

A Garda-tavat körülölelő hegyekben igazi alpesi hangulatú karácsonyi vásárok nyitják meg kapuikat az adventi időszakban. Bolzanoban és Trentoban a havas hegycsúcsok látványa és a mindent körüllengő fahéj illat az igazi békebeli téli esték meleg hangulatába varázsolja a látogatót. Legelőször 1990-ben Bolzano-ban rendezték meg az ország legrégebbi és a mai napig legjelentősebb, legnagyobb karácsonyi vásárát.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
fix turnus - 2 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában
 • 2 ágyas szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmazza
 • vacsora igényelhető felár ellenében: 12.000 Ft/fő a teljes turnusra, irodánban fizetendő

Utazás

 • autóbusszal Budapestről
 • Felszállási lehetőségek:
  -Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
  -Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
  -Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
  -Balatonlelle-Marche: 07:35
  -Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20 

Program

1. nap: Budapest-Verona
Találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál. Elutazás a kora reggeli órákban a Siófok-Nagykanizsa-Maribor-Ljubljana útvonalon Olaszországba. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Délután városnézés Rómeó és Júlia romantikus városában, az Adige partján fekvő Veronában. Városnézésünket a Piazza Bra terén kezdjük, ahol hangulatos kávézók és Verona legismertebb nevezetessége, az ókori amfiteátrum, a híres Aréna fogad. A Via Mazzini csábító kirakatai mentén, a Piazza delle Erbe terére érkezünk, ahol freskókkal díszített épületek és a Torre dei Lamberti impozáns látványa köszönti a látogatókat. A Piazza dei Signori teréről átsétálva megtekintjük a Scaligeri család gótikus síremlékét is, majd Júlia híres erkélyével zárjuk programunkat.  A séta után szabadidő a karácsonyi piacon. Veneto tartomány festői városa évről-évre egyre népszerűbb karácsonyi piaca miatt is, ahol idén, november közepétől közel 100 kisház kerül felállításra. Érkezés a Garda tó környéki szállásra az esti órákban.

 

2. nap: Sirmione- Malcesine-Riva del Garda
Reggeli után a pálmafák ölelte Garda-tó legszebb városait keressük fel. Goethe szerint az Észak-Olaszországban található, kékeszöld színű Garda-tó a természet csodája. Magas hegycsúcsok, olajfaligetek, szőlőlugasok, festői kisvárosok, pálmafás sétányok és kockás abroszos trattoriák teszik igazán varázslatossá a vidéket. Mai programunkat Sirmione festői kisvárosában kezdjük. A Garda-tó egyik legkülönlegesebb fekvésű kisvárosa egy hosszan a vízbe nyúló félszigeten fekszik. A Scaligeri vár őrzi a  Garda-tó gyöngyszemének óvárosát, ahol gyalogos sétánkat folytatva felfedezhetjük a zegzugos kisutcákat. Ezután a Monte Baldo lábánál fekvő Malcesine hangulatos kisvárosába utazunk. Megnézzük a középkori hangulatú kisváros festői kikötőjét, a Scaligeri kastély épületét, majd szabadidő a karácsonyi piacon. Továbbutazás a Garda tó fővárosába. Riva del Garda mediterrán hangulatú kisvárosában, a Monte Brione által övezett impozáns öbölben, a gyönyörű, pálmafás tóparti sétányon pihenünk meg. A "Di Gusto in Gusto" jellegzetes karácsonyi piacán, Trentino ízeivel, specialitásaival ismerkedhetünk meg. Egy utazás az ízek világában, ahol felfedezhetik, és megkóstolhatják a régió legjobb termékeit, és elmerülhetnek a varázslatos karácsonyi hangulatban. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

 

3. nap: Padova - Budapest
Reggeli után Veneto tartomány híres egyetemi városába utazunk. Padova a név nélküli "Szent" (Il Santo ahogyan Szent Antalt nevezik), a fű nélküli völgy és az ajtó nélküli kávéház városa. A Szentvárosa, ahogyan a padovaiak szeretetből Szent Antalt nevezik, világszerte ismert, fontos egyetemi székhely is. Gyalogos városnézésünk a Prato della Valle téren kezdődik, mely Európa egyik legnagyobb tere és egy szoborpark is egyben, ahol a város történelméhez kapcsolódó személyek szobrai találhatóak. Látogatás a kereszténység egyik legpompásabb bazilikájában, ahol Szent Antal ereklyéit is megtekintjük. A szegények védőszentjének tiszteletére épült Bazilika megtekintése után, gyalogosan keressük fel a város további nevezetességeit. Sétánk alkalmával érintjük a város legendás alapítójának, Antenore-nak a jelképes sírját is, majd az 1222-ben alapított híres Egyetem, a Városháza és a híres Pedrocchi kávéház épületével folytatjuk programunkat. A Piazza delle Erbe e Frutta terén az Igazságügyi Palota épületével zárjuk városnézésünket, majd rövid szabadidő. Ha kedvünk tartja, megkóstolhatunk egy finom kávét is a Pedrocchi kávéházban, mely Padova városának egyik szimbóluma. A padovai kávé specialitás receptjének története Francesco Pedrocchi, és fia Antonio nevéhez kötődik, akik 1826-ban egy kávépörkölőt nyitottak, mely hamarosan a városi értelmiség találkozóhelye lett. A caffé padovano, egy eszpresszó kevés tejszínnel, melyet kakaóval szórnak meg. Ami a kávé igazi különlegességét adja, az a mentaszirup. Búcsú a Brenta folyó mentén fekvő várostól, majd megkezdjük utazásunkat hazafelé. Utazás Magyarországra Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről: 
 • Kötelezően fizetendő audio guide: 1.650 Ft/fő
 • Helyszínen fizetendő egyéb költségek: Idegenforgalmi adó kb. 1,5-2 EUR/fő/éj

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

ÁrakLejárt: 2023. november 07.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • utazást autóbusszal
 • felsorolt programokat
 • idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:

 • belépőket
 • vacsora felárat - irodánkban fizetendő
 • egyágyas felárat: igény esetén érdeklődjön irodánkban
 • idegenforgalmi adót: helyszínen fizetendő
 • betegség, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas szoba
dec. 2-43/284 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat