Velence, az Adria királynõje

Városlátogatásunk során nemcsak magát, a lagúnák városát ismerhetjük meg, hanem annak környékét is, mely rengeteg kincset rejteget magában. Elsőként ellátogatunk Triesztbe, a Miramare kastélyhoz, majd a Torcello - Burano - Murano szigetcsoportra, végül Udine főterét is megtekintjük. Természetesen Velence látnivalóit is felfedezzük utazásunk során.

Velence időjárás előrejelzés
Dátum 05.20. 05.21. 05.22. 05.23. 05.24.
Időjárás
Maximum 23°C23°C20°C20°C21°C
Minimum 13°C14°C15°C13°C14°C
Eső (mm) 1438614
Szél (km/h) 8 ↓13 ↖15 ←13 ←15 ↗
Vissza a képekhez
Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnusok, 3 éjszaka
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal

Elhelyezés

 • 3 éjszaka Velence környékén
 • 3*-os szállodában
 • 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmaz
 • vacsora befizethető a helyszínen kb. 16 Euro/fő/alkalom áron

Utazás

 • autóbusszal

Program

1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Útközben ismerkedés Trieszt nevezetességeivel. Elsőként városnézés a Piazza Unitá d'Italia téren és környékén, amely a város központja, majd látogatás a Miramare kastélyhoz, amelyet a tragikus sorsú Miksa herceg építtetett. Séta a kastély kertjében, amely évtizedek óta természetvédelmi terület. A program után továbbutazás a szálláshelyre, este a szállás elfoglalása.

2. nap:

A mai napon a velencei lagunák gyöngyszemeit és az "Úszó várost" ismerhetik meg. Reggeli után Punta Sabbioniból hajózunk a három legszebb lagúna-szigetre. Elsőként látogatás Torcello szigetére, Itt megtekintük a velencei-bizánci stílusú Santa Maria Assunta katedrálist, mely a sziget bazilikájaként működött, valamint a XI-XII. századi múltra visszatekintő Santa Fosca templomot, és az Attila trónjaként elhíresült kőszéket is. Burano szigetén ismerkedés a világhírű csipkeművészettel, majd továbbutazás Muranora, ahol rövid bemutatót is láthatnak az egyik üvegkészítő műhelyben (hajójegy külön fizetendő). Érkezés Velencébe a délutáni órákban, majd gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Szt. Márk tér és Bazilika, Dózse Palota, Sóhajok hídja, Rialtó stb. Szabadidő. Este hajózás Punta Sabbioniba, majd autóbusszal visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban.

3. nap:

A mai napon folytatjuk az ismerkedést az Adria királynőjével. Reggeli után ismét Punta Sabbioniból hajózunk a városba. A behajózás során kikötünk a Szent György szigeten, ahonnan Szent Gellért indult Pannóniába téríteni. Megismerkedünk a csodás templommal és aki szeretne, a Harangtoronyból is megcsodálhatja a lagúnát. Innen egy panoráma kört teszünk a Giudecca csatornán, ahonnan további pompás épületeket is megismerhetünk. ÉrkezésVelencébe a késő délelőtti órákban, majd a városnéző séta folytatása: Santa Maria Formosa templom – San Giovanni e Paolo templom – San Zaccaria templom. Este hajózás Punta Sabbioniba, majd autóbusszal visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban.

4. nap:

A kora reggeli órákban indulás haza. Útközben látogatás Udineben. A főtéren (Piazza della Liberta) áll a Városháza melyet 1448-1457 között építettek velencei-gótikus stílusban, szemben az Óratorony, mely a Velencében található Szent Márk térre emlékeztet. A főtéri séta után megtekintjük még a Kastélyt és a Katedrálist, majd szabadidő következik. Délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Fakultatív vacsora:
kb. 16 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Várható költségek:
VOX készülék (városnézéshez) 1.600 Ft/fő
Behajózás Velencébe, Murano-Burano-Torcello kirándulással egybekötve: kb. 35 Euro/fő
behajózás a második napon kb. 25 Euro/fő
Velence városbelépő: kb. 10 Euro/fő
Trieszt, Miramare kastély kb. 6 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Fakultatív programok:
Gondolázás Velence "utcáin": kb. 18 Euro/fő

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást 3*-os szállodában
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • idegenvezetést

 

Az ár nem tartalmazza:

 • fakultatív programokat
 • belépődíjakat
 • fakultatív vacsorát
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZMÉNYES ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas3 ágyas4 ágyas
szept. 12-154/3124 900 Ft
116 157 Ft
124 900 Ft
116 157 Ft
124 900 Ft
116 157 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) varoslatogatas@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat