USA - Keleti-part II.

Fedezze fel Ön is az Amerikai Egyesült Államok Keleti-partját körutazásunk alkalmával! Megismerkedünk Washington, New York, Pittsburgh, Atlantic City szemet kápráztató látványosságaival, eltöltünk egy teljes napot a Niagaránál, ahol lehetőség nyílik egy csodálatos hajókirándulásra és megismerkedhetünk az amerikai életérzéssel is.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli
Szobatípusok:
2-3-4 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnusok, 11 nap-9 éj vagy 12 nap/10 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel

Fontos tudnivalók

Egészségügyi előírások: Védőoltásra nincs szükség.

Időzóna: Magyarországhoz képest mínusz 6 óra.

Repülési idő: Nyugat-Európából az USA keleti partvidékére a repülőút hossza 7-8 óra.

Beutazási engedély / vízum: Magyar állampolgárok esetében az útlevélnek legalább a hazaérkezés napjáig kell érvényesnek lennie.

Az Egyesült Államokba történő belépés módjai:
1. bordó színű útlevél + elektronikus beutazási engedély (ESTA);
2. kék színű útlevél + érvényes amerikai vízum.

1. ESTA: 2008 novemberétől magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül, ESTA engedéllyel utazhatnak az Egyesült Államokba. A beutazási engedélyt interneten keresztül lehet igényelni, a következő linken:https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html? execution=e1s1
Óvakodjanak minden ettől eltérő honlaptól, amelyen ESTA-engedély intézését hirdetik, mivel azok akár a többszörösét is elkérhetik a hivatalos díjnak.
Az engedély díja (14 USD) az USA Belbiztonsági Minisztériumának fizetendő, a fizetés bankkártyával az interneten keresztül történik. Az ESTA engedély többszöri beutazásra jogosít, és 2 évig érvényes. A fenti utazásra foglaló utasaink részére kötelező felár az ESTA+ügyintézési díj megfizetése, melynek fejében a szervező beszerzi a szükséges belépés engedélyt.

2. VÍZUM: A vízum újonnan történő igénylését nem ajánljuk, mivel annak ügyintézése jóval körülményesebb és költségesebb a fent említett ESTA beutazási engedélynél. Inkább az új (bordó színű) útlevél kiváltását és az ESTA engedély igénylését javasoljuk.
Ha valaki már rendelkezik érvényes amerikai vízummal, nem kell ESTA engedélyt igényelnie, és az érvényes vízumot a régebbi, kék borítójú útlevélben is elfogadják. Az amerikai vízum a lejáratának napjáig jogosít a beutazásra, ezért az érvényes vízumot a lejárt útlevélben is elfogadják, ez esetben persze szükség van egy új, érvényes útlevélre is.
A beutazási engedély (vagy a vízum) egyénileg intézhető, de természetesen irodánk szükség esetén segítséget nyújt. További információk az elektronikus utazási engedéllyel és a vízummal kapcsolatban: www.usembassy.hu

Elhelyezés

 • 10 éj­sza­ka középkategóriájú szál­lo­dák­ban
 • két­ágyas, fürdő­szo­bás szobákban

Étkezés

 • 8 amerikai és 2 kon­ti­nen­tális reggelit az ár tartalmaz
 • ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz: a szállodák kör­nyé­kén, illetve a megtekintett ne­ve­zetes­sé­gek közelében többféle étkezési le­he­tő­ség van, a kiválasztásban az idegenvezető ter­mé­sze­tesen segítséget nyújt

Utazás

 • LOT menetrend szerinti közvetlen járatával New Yorkba
 • a hely­szí­nen lég­kon­dicio­nált autóbusszal


Várható menetrend 2020-ra:

Honnan - HováIndulási idő:Érkezési idő:
Budapest - New York12:0517:05
New York - Budapest17:3008:05 +1

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Program

1. nap: Budapest - New York
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében New Yorkba, érkezés helyi idő szerint a kora délutáni órákban. Szállás elfoglalása, majd séta utaskísérőnkkel a környéken, Times Square - Broadway - Herald Square - Bryant Park és Public Library útvonalon. Szállás Manhattanben. 

 

2. nap: New York - Szabadságszobor, Manhattan, Times Square, Brooklyn híd
A reggelit követően találkozó a helyi idegenvezetővel, indulás egész napos városnézésünkre. Első állomás a Szabadságszobor, amelyhez a Manhattan kikötőből induló komppal juthatunk. A rézből készült szobrot Franciaország adományozta az országnak, az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából. Mind a Liberty, mind az Ellis Island-on szabadidő, audio guide-os vezetés. Visszatérés Manhattanba, majd városnézésünk érinti a Rockefeller Centert, a St Patrick Templomot, a Times Square-t, a 9/11 emlékművet, a Brooklyn hidat, az Ensz Palotát, a Lincoln Centert, a Dakota házat és a Central Parkot. Visszatérés a szállodába a kora esti órákban. 

 

3. nap: New York - Empire State Building, China Town, Soho, Central Park
A reggelit követően újabb városnézés New Yorkban, gyalogosan, tömegközlekedéssel, a város részletesebb megismerése. Fakultatív Empire State Building látogatás (86. emelet). Az épület New York Manhattan kerületében a 34. utca és az Ötödik sugárút sarkán magasodik, nevét New York állam becenevéből kapta (Empire State). Elutazhatunk még a China Town-ba, a Sohoba, a Central Parkba illetve javasoljuk a látogatást az Amerikai Természettudományi Múzeumban. 

 

4. nap: New York - Niagara vízesés
Reggeli a szállodában, majd indulás a Niagara vízeséshez, amely tulajdonképpen három vízesés együttese, kettő az amerikai oldalon található, az 52 m magas
Patkó vízesés pedig a két ország határán. Érkezés az esti órákban, szállás elfoglalása az amerikai oldalon, szabad program.

 

5. nap: Niagara vízesés - fakultatív borkóstolás
A reggelit követően a kilátópontok felkeresése, majd lehetőség egy hajókirándulásra. Fakultatív módon átkelés a kanadai oldalra (figyelem! ETA szükséges) látogatás Niagara on The Lake kis városban, ami olyan, mint egy "autentikus virágbolt", csodálatos kis ékszerdoboz. Szabad program a városkában vagy fakultatív borkóstolásos program a Jackson-Triggs gazdaságban, majd visszatérés szállásunkra. 

 

6. nap: Pittsburgh
Reggeli majd indulás Pittsburgh-be. Pittsburgh városa az észak-nyugati Allegheny-fennsíkon fekszik, egy festői metropolisz, amely úgy tűnik, mintha a vízből nőtt volna ki. A város központjában található az ún. Arany Háromszög, amely a folyók találkozásánál jött létre, a belvárosnak, valamint a kulturális negyednek is otthont ad, ahol jó néhány színházzal is találkozhatunk. A folyók mellett parkok és kertek találhatóak, egy-egy folyami túrán többféle látószögből fedezhetjük fel a várost. 

 

7. nap: Washington DC
Kijelentkezés majd indulás Washington D.C.-be, az Amerikai Egyesült Államok fővárosába. A város és az ország egyik legimpozánsabb épülete a Lincoln-emlékmű, ahol Abraham Lincoln ülőszobra látható. A Természettudományi Múzeum a "legek USA múzeuma" az USA-ban. 126 millió (!) kiállítási darab nézhető meg és évente több millió turista látogatja. A 169 méter magas, homokszínű obeliszk - Washington-emlékmű - az Egyesült Államok nemzeti szimbóluma, ami George Washingtonnak, az első amerikai elnöknek állít emléket. A 88 méter magas Capitolium az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának székhelye, a Capitolium-dombon található. Politikai és törvényhozói szerepe mellett egy nagyon érdekes művészeti kiállításnak is otthont ad, a neoklasszikus épület építését 1793-ban kezdték meg. A Kongresszusi Könyvtár - Library of Congress - 21 millió könyvnek, kéziratnak, hangfelvételnek, fényképnek és térképnek ad otthont. A szomszédságban van a mindenkori amerikai elnök hivatalos lakóhelye, a Fehér Ház. Szállás a városban. (2 éj)

 

8. nap: Washington DC, Alexandria
Egész napos városnézés helyi idegenvezetővel, busszal és gyalogosan. Capitolium-Lincoln Emlékmű-Washington Emlékmű-Nemzeti Galéria-Nemzeti Katedrális.
Este javasoljuk, hogy vacsorázzanak Alexandria városában. A kisváros az osztriga tenyésztéséről híres, Washington Dc környékének legidősebb városkája, hangulatos vízparti utcácskáin rengeteg étterem sorakozik.

 

9. nap: Atlantic City
Reggeli majd utazás Atlantic City-be. A város az amerikai New Jersey állam Atlantic megyéjében található, kaszinóiról, sétányáról és fenséges tengerpartjairól híres, a keleti part ?Las Vegasa?. A megérkezést követően a városka felfedezése, szabad program, strandolási lehetőség. Szállás a városban. (március 2 éj, áprilisban 1 éj) 

 

10-11. nap: Programtól függően szabad program vagy hazautazás
Áprilisi időpontban reggel szabad idő, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás a 10.napon A márciusi időpontban a 10. napon egy teljes nap áll a rendelkezésre strandolásra, pihenésre, hazautazás a 11. napon.

 

11-12. nap: Budapest
Érkezés a reggeli órákban.

Fakultatív kirándulások, belépők, helyszínen fizetendők:

 • Kötelező felár ESTA + ügyintézési díja: 10.000 Ft/fő
 • Empire State Building belépő: 17.000 Ft/fő
 • Hajókázás a Niagara vízesésnél: 10.000 Ft/fő
 • Kirándulás Niagara on the Lake városkába + ETA (kanadai belépési engedély): 17.000 Ft/fő
 • Borkóstolás a Niagaránál: 15.000 Ft/fő

ÁrakLejárt: 2020. április 24.

Az ár tartalmazza:

 • szállást reg­ge­li­vel
 • repülőjegyet
 • helyi transzfereket
 • felsorolt progra­mo­kat
 • ide­gen­ve­ze­tést indulástól ér­ke­zés­ig

Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • reptéri illetéket: kb. 125.000 Ft (indulásig változhat)
 • kötelező ESTA engedélyt és annak ügyintézési díját: 10.000 Ft/fő
 • fakultatív programokat, belépőket
 • kötelező borravalót: 5 USD/fő/nap, helyszínen fizetendő
 • egyágyas felárat - érdeklődjön irodánkban
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard szoba3 ágyas standard4 ágyas szoba
ápr. 24-máj. 411/10MEGTELTMEGTELTMEGTELT

Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs há­rom különálló ággyal rendelkező há­rom­ágyas szo­ba. Há­rom fő szá­mára egy két da­rab franciaággyal felszerelt szo­bát tud­nak biz­to­síta­ni.

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat