USA - Kanada

Az újvilág keleti parti nagyvárosai egy út során. Álom-körutazásunkon Önre várnak az Egyesült Államok legizgalmasabb városai: a város, mely sosem alszik, az elképesztő New York, a történelemmel átitatott Boston, Washington, és még sok más. Kanada vadregényes tájaival és kifinomult nagyvárosaival koronázza meg programunkat.

Szállástípus:
hotel+
Étkezés:
reggeli
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnus - 15 nap 13 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel

Fontos tudnivalók

A beutazással kapcsolatos tudnivalók:

 • USA: Covid korlátozások megszűntek, oltás nem szükséges a beutazáshoz. A magyar állampolgárok turista célból vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, amennyiben regisztrálnak az ESTA rendszerében. Ez a kedvezmény kizárólag a biometrikus azonosítóval ellátott (bordó) útlevélre vonatkozik, a régi típusú (kék) útlevél továbbra is vízumköteles. ESTA: elektronikus beutazási engedélyezés, ennek intézése egyénileg online történik, ára 21 USD.
 • Kanada: A kanadai kormány 2022. október 1. hatállyal minden kanadai határátkelőhelyen minden beutazó tekintetében eltörölte a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos összes korábbi beutazási korlátozást, így többek között a COVID-19 elleni teljes oltottság megléte bizonyításának követelményét.
 • Útlevelének érvényesnek kell lennie minimum a visszatérés után még 1 hónapig! Fakultatív programok vásárlására foglaláskor vagy a helyszínen nyílik lehetőség. Az utazáshoz minimális csoportlétszám szükséges (min. 20 fő).  Repülőgépi ülőhelyválasztást nem vállaljuk.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk! Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Beutazási tudnivalók és Fontos információk
Naprakész információk a konzuliszolgálat oldalán:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/amerikai-egyesult-allamok

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kanada

A fenti tájékozatás nem teljes körű.

Elhelyezés

 • minőségi középkategóriás szállodákban, pl.: Quality Suites,
 • 2 fős fürdőszobás szobákban

Az iroda igyekszik a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben helyezik el az Utasokat.

Étkezés

 • reggelis ellátás az árban

Utazás

 • menetrend szerinti repülőjáratokkal európai átszállással
 • Ame­ri­ká­ban légkondicionált autóbusszal

Program

1. nap: Utazás Bostonba
Utazás Budapestről átszállással az Egyesült Államokba, Bostonba. Idegenvezetőnk üdvözli Önt. Szállás minőségi, középkategóriájú hotelben Boston környékén.

 

2. nap: Boston - Montreal
Reggeli után Kanada felé indulunk. New England-i államokon áthaladva (New Hampshire és Vermont) csodálattal adózhatunk a táj szépségének. Útközben festői helyeken néhány fotószünetet tartunk. A kanadai határ átlépése után szállás Montreal környékén.

 

3. nap: Montreal - Québec
A mai napon Montreal csodái várnak ránk, városnézés. Montrealt magunk mögött hagyva délután utazás Québec-be. A nap zárásaként vacsora a Cabana Sucre-ben. Szállás Québec környékén.

 

4. nap: Québec
Szabadidő vagy FAKULTATÍV program: az utazás során izgalmas színfoltot jelent a bálnanéző-hajótúra, ahol megpillanthatjuk ezeket a fenséges lényeket. Szállás Québec környékén.

 

5. nap: Ottawa - Gananoque
Utazás Ottawába, Kanada fővárosába, ahol rövid városnézést teszünk. Folytatjuk utunkat Gananoque-ba, ahol a szállásunk lesz.

 

6. nap: Gananoque - Toronto
Szabadidő vagy FAKULTATÍV: hajóra szállva a St. Loren folyónál felfedezzük a Thousand Islands (Ezer sziget-vidéket), ahol 1692 kisebb-nagyobb sziget alkotta csoport magasodik ki a vízből. Ezt követően Toronto felé indulunk, ahol buszos városnézést teszünk (kb. 4 órás).  FAKULTATÍV: CN Tower. Szállás Toronto környékén.

 

7. nap: Niagara Falls
Utazás Niagara on the Lake-be. FAKULTATÍV: hajózás a Niagara vízesésnél, a Hornblower fedélzetén. A világ egyik leggyönyörűbb természeti csodájának tartott vízesésrendszer 12.000 évvel ezelőtt alakult ki. A víztömeg szédítő tempóban zúdul alá az Egyesült Államok és a kanadai Ontario találkozásánál. FAKULTATÍV vacsora a Skylon Towerben. Szállás Niagara Falls környékén.

 

8. nap: Amish tájak és Lancaster
Átlépjük a kanadai-amerikai határt. New York államon keresztül haladunk, meg-megállva fotószünetekre meseszép helyeken. Lancasterbe, Pennsylvania-ba, az ún. amish vidékre vezet utunk. A konzervatív keresztény közösség világában megelevenedik előttünk a múlt, a gépek uralta világ lőtti idők sejlenek fel. Bepillantunk az itteni mindennapokba az Amish Múzeumban. Este amish vacsora. Szállás Lancaster környékén.

 

9. nap: Amish vidék - Washington D.C.
Virginiába tartunk, ahol a Steven F. Udvar-Hazy központ vár ránk, mely a Smithonian Légi- és Űrmúzeum része. Itt több ezer tárgy került kiállításra a repülés és űrkutatás múltjából. Ezt követően Washington D.C. felé tartunk. Délután szabadidő Georgetownban. Szállás Washington környékén 2 éjszakára.

 

10. nap: Washington D.C.
A főváros nevezetességeivel ismerkedünk négy órán keresztül: Fehér Ház, Capitolium, Lincoln emlékmű, Washington-emlékmű és az arlingtoni nemzeti temető, mely számos híresség (például John F. Kennedy) végső nyughelyéül szolgál. A szabadidőt használják fel arra, hogy a világ egyik legnagyobb múzeum és kutatóintézeti komplexumában, a Smithonian Intézetben feledkezzenek bele a tudomány titkaiba. Visszatérés a hotelbe.

 

11. nap: Washington D.C. - Philadelphia - New York
A mai napon Philadelphiában teszünk kisebb városnéző körutat. Ezt követően érkezünk New York City-be. Szabadidő. Szállás New York környékén 2 éjszakára (New Jersey).

 

12. nap: New Youk City
Üdvözöljük a világ egyik legizgalmasabb városában! Délelőtt ötórás városnézés során megcsodálhatjuk az ikonikus nevezetességeket. A Battery Parknál fotószünet, ahonnan ámulatba ejtő kilátás nyílik a Szabadság-szoborra. Felejthetetlen élményt ígér a Ground Zero emlékhely, a Wall Street, a kínai és olasz negyedek, Times Square. A New York Times napilap után elnevezett, vibráló Times Square-t az univerzum központjának is becézik. Naponta több tízezer ember nyüzsög a neonfényes hirdetőtáblák, reklámok, színházak, éttermek, neves hotelek által övezett elvarázsolt világban. FAKULTATÍV: az Empire State Building meglátogatása – kihagyhatatlan a 86. emeleti kilátóterasz. Használja ki a szabadidőt, akár vásárlásra a Macy’s-ben, a Fifth Avenue-n, vagy sétára a Central Parkban. Késő este a Bryant Park környékéről indulunk vissza a szállásunkra.

 

13. nap: New Youk - Boston
Amerika egyik legrégebbi városába, a puritán telepesek által alapított Bostonba utazunk. Boston felé megállunk Newport-ban (Rhode Island). Ez a város a gazdagok kedvelt üdülőhelye, és a híres vitorlásverseny, az America’s Cup szülőhelye. Cambridge városa az amerikai felsőoktatás legtekintélyesebb egyetemeinek, például a Harvardnak otthona. Bostonban buszos városnézés, majd szabadidő. Szállás Boston környékén.

 

14. nap: Hazautazás
Transzfer a bostoni reptérre, és repülés átszállással Magyarországra.

 

15. nap: Hazaérkezés
Felejthetetlen élményekkel érkezünk meg a budapesti reptérre.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, fakultatív programokról, egyéb költségekről:
 • Fakultatív programcsomag   124.990 Ft / fő: Bálnanéző-hajótúra, Thousand Islands hajókirándulás, CN Tower, Hajózás a Niagarán, Vacsora a Skylon Towerben, Empire State Building meglátogatása belépővel
 • Repülés helikopterrel a Niagránál   74.990 Ft / fő -  Elegendő jelentkező esetén!
 • Biztosítási csomag 57.700 Ft/fő - Baleset- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás.
 • Beutazási díj: USA-ba való belépésnél a határon fizetendő: 6 USD/fő
 • ESTA:  Elektronikus beutazási engedély, egyénileg intézendő

ÁrakLejárt: 2023. augusztus 27.

Az ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • repülőjegyet
 • repülőtéri illetéket
 • repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: feladott poggyászt, kisméretű kézipoggyászt
 • transzfereket
 • számos kirándulás a program alapján
 • magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • Beutazási díjat, USA-ba való belépésnél a határon fizetendő
 • ESTA - elektronikus beutazási engedély, egyénileg intézendő
 • egyágyas szoba felárat - irodánkban fizetendő
 • fakultatív programokat - irodánkban fizetendő
 • Biztosítási csomag: BBP és útlemondási biztosítás egyben
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 fős szobában
okt. 17-3115/141 219 990 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat