Napsütötte Toszkána

Feledhetetlen kirándulás Olaszország egyik legszebb vidékén, Toszkánában! Utazásunk során lehetőség nyílik tengerparti pihenésre, ellátogatni Dél-Toszkána mesés dombvidékére és felfedezni számos romantikus kisvárost. Fő látnivalók, melyeket útba ejtünk: Pisa, Firenze, Bologna és Elba szigete.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2 ágyas szobák

Turnusok: fix turnusok, 8 éjszaka

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés

 • *** szállodában
 • 2 ágyas szobákban

Étkezés

 • reggelis ellátást az ár tartalmaz
 • félpanzió befizethető 24.000 Ft/fő/turnus áron

Utazás

 • emelt szintű autóbusszal: video-, vagy DVD, büfé
 • Indulás: Budapestről, Déli pályaudvar - Koronaőr köz 
 • Felszállási lehetőségek:
  Budapest-Déli pályaudvar - Koronaőr köz 05:30
  Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:15
  Balatonakarattya-Lukoil 06:45
  Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  07:00
  Balatonlelle-Marche  07:35
  Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00

Program

1. nap: Budapest-Marina di Bibbona
Elutazás a kora reggeli órákban. Szálláshely elfoglalása az etruszkok riviéráján az esti órákban.

 

2. nap: Roccalbegna-Monte Amiata-Grosseto
Délelőtt szabadprogram, pihenés a tengerparton, majd délután fakultatív kirándulási lehetőség Dél-Toszkána mesés dombvidékére. Első megállónk a sziklatetőre épült Roccalbegna, a tartomány egyik legjellegzetesebb kisvárosa, majd továbbutazunk a festői szépségű Monte Amiata területére, érintve néhány kevésbé ismert, de annál szebb toszkán kisvárost. Visszautazás a szálláshelyre, útközben rövid megálló Grosseto városában (Ár: 20 EUR/fő).

 

3. nap: Siena-San Gimignano-Volterra
Az utunk ma a gyönyörű toszkán tájakon keresztül Sienaba vezet. A város a középkori kereskedők és bankok “mekkája” volt. Felkeressük a belváros egyik legjelentősebb építészeti alkotását, a Dómot, majd a legfontosabb nevezetességek megtekintése után válogathatunk a hagyományaikat féltve őrző sienai kézművesek remekműveiből is. Délután San Gimignano-ban, a „tornyok” világhírű városában pihenhetünk meg, ahol a helyi specialitásokat is megkóstolhatják (Chianti és Vernaccia bor, szarvasgombával töltött vaddisznó szalámi). Programunk utolsó megállója a vulkanikus dombok között emelkedő Volterra, melynek középkori hangulatot árasztó belvárosában sétálva gyönyörködhetünk a környező vidékre és a Tirrén-tengerre nyíló fantasztikus kilátásban is. Visszautazás a szálláshelyre.

 

4. nap: Elba szigete
Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére, Napóleon száműzetésének színhelyére. Utazás Piombino kikötővárosába, ahonnan egyórás hajóút során érkezünk meg Portoferraio városába. A "zöld sziget"ként is gyakran emlegetett gyönyörű toszkán szigeten megtekintjük a Napóleon-villát, majd továbbutazás a sziget déli részén fekvő Marina di Campo-ba, szabadidő, jó idő esetén fürdési lehetőség. Vásárolhatunk a helyi Aleatico desszertborból és az azzal készült süteményből. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban (Hajójegy: 40 EUR/fő).

 

5. nap: Cortona-Arezzo
A késő délelőtti órákban elutazás a „Napsütötte Toszkána” címû filmből is ismert Cortona domboldalba épült kisvárosába, ahol a zegzugos kis utcákon járva megismerhetjük a legfontosabb nevezetességeket, illetve megcsodálhatjuk a Monte Amiata vulkánhegyére és a Trasimeno-tó vidékére nyíló kilátást is. Délután Toszkána egyik legjelentősebb etruszk alapítású városába, Arezzo-ba folytatjuk utunkat, ahol a Szent Ferenc templomban megnézzük Piero della Francesca híres freskósorozatát is a Szent Kereszt történetéről. Érkezés a Montecatini Terme városában található szálláshelyre az esti órákban.

 

6. nap: Torre del Lago-Pisa-Lucca
Szabadprogram Montecatini Terme-ben vagy egész napos fakultatív kirándulás. Rövid látogatás Torre del Lago városában, ahol a Puccini Villát is megtekinthetik (A villa megtekintéséhez előzetes foglalás szükséges, így kérjük részvételi szándékukat a jelentkezéssel egy időben szíveskedjenek megadni! Belépőjegy a helyszínen fizetendő!), majd Toszkána egyik legjelentősebb városába, Pisa-ba utazunk. A Csodák tere, a Dóm és a Ferde Torony megtekintése után rövid szabadidő (A Ferde Toronyba a feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!), majd utazás Lucca városába, amely a főbb látnivalókon kívül Puccini szülővárosaként is ismert. Gyalogos városnézésünket az egykori római amfiteátrumból kialakított hangulatos téren kezdjük meg, majd végigsétálunk a város jellegzetes középkori hangulatot árasztó kis utcáin a város jelképéhez, a vörös téglából emelt XIII századi torony épületéhez. A San Michele térre érve szabadidő. A San Martino katedrálisban megnézzük Ilaria sírját, majd a városnézés után látogatást teszünk egy kis gazdaságban, ahol az olívaolaj-készítés rejtelmeinek megismerése mellett megkóstoljuk a kiváló toszkán borokat is. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban (Ár: 40 EUR/fő).

 

7. nap: Firenze
Ma reggel Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe utazunk. Az Arno folyó mellett elsétálunk a Santa Croce templomhoz, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek a számos síremlék miatt. (Michelangelo sírja).  Városnézésünket a Piazza della Signoria terén folytatjuk, megnézzük a Városháza épületét, a Loggia dei Lanzit híres szobraival, majd elsétálunk a város jelképéhez, a híres 'Ponte Vecchio' hídhoz. Gyalogos sétánkat a Dóm tér felé folytatjuk. A Keresztelő-kápolna, a Giotto-féle harangtorony és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületének megtekintése után szabadidő a város legnagyobb szabadtéri piacán vagy a városnézés folytatása. A San Lorenzo negyedben megtekintjük a pazar díszítésű Medici-kápolnát. A nagyhercegek csodálatos színekben pompázó, márvány borította temetkező kápolnájában Michelangelo világhírű szobrait találjuk. Ezt követően szabadidő vagy lehetőség az Uffizi Képtár megtekintésére részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel (jelentkezéskor fizetendő 8 000.- Ft/fő), majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

 

8. nap: Capraia szigete
Szabadprogram vagy fakultatív hajókirándulás a vadregényes Capraia-szigetére, a Tirrén-tenger gyöngyszeméhez. Livornoból két órás hajóút után érkezünk meg a vulkanikus eredetű szigetre. A délutáni órákban megmártózhatnak a kristálytiszta vizű öbölben a Tirrén-tenger vizében. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban (Ár: 40 EUR/fő - a kiránduláson résztvevő utasok a késői visszaérkezés miatt nem vacsorát, hanem hideg úti csomagot kapnak). A helyszínen lehetőség nyílik egy fakultatív sziget körüli hajózásra is. Gumicsónakokkal a sziget körüli barlangokat fedezhetjük fel.

 

9. nap: Montecatini Terme-Bologna-Budapest
Hazautazás a kora reggeli órákban. Útközben még rövid belvárosi séta Bolognában, majd hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Firenze/S.Croce 6 EUR
Uffizi: 8.000 Ft/fő* - jelentkezéskor fizetendő! (18 év alatt 4.700 Ft/fő)
Firenze /Medici-kápolna  8 EUR
Firenze /Dóm ingyenes
Firenze/dóm+Keresztelőkápolna+kupola+Giotto harangtorony 10 EUR
Siena/Dóm 4 EUR (szept. 7EUR)
San Gimignano dóm 4,50 EUR
Pisa busz 2 EUR
Pisa/Dóm+Keresztelő kápolna 7 EUR
Pisa/csak katedrális ingyenes
Pisa/Ferdetorony 18 EUR
Lucca/San Martino katedrális és Ilaria sírja 3 EUR
Puccini szülőháza  7 EUR
Elba/hajójegy 40 EUR
Elba/Napoleon Villa San Martino 5 EUR
Elba/Napoleon Villa dei Mulini 5 EUR
Arezzo / Szent Kereszt legendája 8 EUR 
Roccalbegna-Monte Amiata-Grosseto fakultatív kirándulás 20 EUR
Capraia sziget fakultatív kirándulás 35 EUR
Sziget körüli csónaktúra  20 EUR
Torre del Lago - Pisa - Lucca fakultatív kirándulás 40 EUR

Puccini Villa megtekintésére a részvételi szándékot a jelentkezéssel egy időben kérjük megadni! Belépőjegy a helyszínen fizetendő! 


Figyelem:
A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • buszos utazást
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • belépődíjakat, irodánkban fizetendő: Uffizi Képtár 8000 Ft/fő, 18 év alatt 4.700 Ft/fő
 • fakultatív programokat: Dél-Toszkána kirándulás 20 EUR/fő, hajójegy Elba szigetére 40 EUR/fő, Torre del Lago-Pisa-Lucca kirándulás 40 EUR/fő, hajókirándulás Capraia szigetére 35 EUR/fő - helyszínen fizetendő
 • félpanziót: befizethető 24.000 Ft/fő áron
 • egyágyas felárat: 36.000 Ft/fő
 • idegenforgalmi adót: helyszínen fizetendő!
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető kedvező áron!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,5 %-a
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjKétágyas szoba
szept. 10-178/7139 900 Ft
125 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

Olaszország: Róma és Nápoly között félúton élménybeszámoló

útibeszámoló
Fiuggi, a fürdőváros és Montecassino Róma és Nápoly között jártunk, mely terület kevéssé ismert a magyar turisták körében. Utunk első állomása Sabaudia tengerparti város és környéke volt. Kellemes meglepetés volt ez a partszakasz számunkra, először jártunk erre. Népszerűbb az olasz Adria vagy Sorrento-Amalfi...
+36 20 459-5424 Kapcsolat