Toszkána és a sokszínű Cinque Terre fürdőzéssel, fesztiválokkal

Ismerkedés a semmihez sem hasonlítható hangulatú toszkán vidékkel és kultúrával, kitekintés a Földközi-tenger vidékének egyik legromantikusabb és legszínesebb tájára, a Ligúr-tengerparti szakaszon található Cinque Terre, az öt pici, autóforgalomtól elzárt falu életébe. Programjainkat a régiókra jellemző fesztiválokkal tarkítjuk, így megkóstolhatják pár egyedi ételkülönlegességet és ráérezhetnek egy-egy mesés középkori kisváros bohém hangulatára is. Lehetőségük adódik egy kis tengerparti fürdőzésre is Toszkána legelegánsabb fürdőhelyén!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
Fix turnus - 5 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 5 éj szálloda Montecatini Terme központjában, 4 csillagos Hotelben

Étkezés

 • reggeli az árban
 • felár ellenében 4 vacsora (3 fogásos menüvacsora), 29.900 Ft/fő- irodánkban fizetendő
 • (A fesztiválok napján egyéni vacsorázási lehetőség)
 • A 2024.07.18-as időpontra a reggelis kapacitás elfogyott, csak félpanzióval foglalható.

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsaronk ex. SYMA csarnok és BAH-csomópont),
 • Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Program

Időpontok: 6 nap/5 éjszaka
2024.07.18-23. (csütörtök-kedd) Certaldo középkori jelmezes utcai színház és zenei, szórakoztató fesztivállal, ételkóstolókkal      2024.08.16-21.  (péntek-szerda) Volterra - az egyik leghíresebb középkori fesztiválon veszünk részt, és elvegyülünk a középkori ruhákba öltöztetett város és emberek forgatagában           


1. nap: Budapest - Montecatini Terme

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane - ban és megkóstoljuk a híres pékség különlegességeit, a hatalmas szlovén szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben található, így lehetőség lesz fotószünetet is tartani. Érkezés Montecatinibe az esti órákban. Szállás elfoglalása. Az érkezés függvényében, ha időnk engedi, felmehetünk felvonóval Montecatini Alto bájos, ódon városkájába.


2. nap: Lucca - Pisa - Viareggio fürdőzéssel

Egész napos szabadidő, vagy fakultatív program délutáni fürdőzéssel  (Ár: 35 EUR/fő)Napunkat, a toszkán városok egyik kis ékszerdobozaként számon tartotta Lucca - ban kezdjük. A város leghíresebb szülötte Puccini. Műemlékei közül érintjük a Szent Martin dómot, a San Michele in Foro Bazilikát. Városnézés a hangulatos, több száz éves fallal körülvett óvárosban, a fal tetején egy elragadó, fákkal szegélyezett sétányt alakítottak ki. Sétánkból nem hagyjuk ki az ókori római fórum helyén álló San Michele templomot, mely márvány homlokzatával és a tetején álló Szent Mihály arkangyal szobrával az egyik legelragadóbb a városban. Megnézzük még az eredeti római aréna alapjaira épített, körkörös formájú Piazzale Amfiteatro-t. Utunkat Pisa- ban folytatjuk, mely egykor Itália tengeri nagyhatalma volt. Látogatást teszünk a Csodák terére, ahol a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai Ferde Torony található. Figyelem! A Ferde Toronyba és a Dómba való bejutás a szabad helyek függvényében lehetséges egyénileg!). Délután a tenger felé veszük az irányt és megismerkedünk a toszkán tengerpart egyik legelegánsabb üdülővárosával, a helyi karneváljáról is híres Viareggio-val. A délutáni strandolás után az esti órákban érkezünk vissza a szálláshelyünkre.


3. nap: San Gimignano -  Certaldo/Volterra - ajándék kóstolóval

Reggeli után szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás. Napunkat a toszkán vidéken a tornyok városának is nevezett San Gimignano-ban kezdjük. Megnézzük többek között az egyik, mai napig is látogatható, egykori lakótornyot (egyedi program a toronyba történő felmenet), a katedrálist, a városházát és sétálunk az óváros varázslatos terein is. A csodás látnivalókon kívül ez a mesés település a világ egyik legfinomabb fagylaltjával vár minket. A program után egy farmon helyi  ízletes olíva olajat és egy kis bort is kóstolhatunk.Utunk következő állomása a júliusi időpontban az elragadó erődváros, Boccaccio otthona, Certaldo lesz. A híres írót itt temették el, háza ma múzeumként működik. Az óvárost felvonó köti össze az új városrésszel, Certaldo Alto hangulatos utcáin és főterén, a Piazza Boccaccio-n kellemes kávézókat és kisebb éttermeket találunk.  Az augusztusi csoporttal Volterra-ba, az alabástrom hazájába látogatunk, mely Itália egyik legszebb középkori terével büszkélkedhet, girbe-gurba utcácskái pedig csodálatosak.(Ár: 35 EUR/fő). Ezen a napon nincsen vacsora. 

Fesztivál programok:
A júliusi turnusnál időutazást teszünk Certaldo-ban, és  elvegyülünk a középkori, utcai, jelmezes színház fesztivál egyedülálló forgatagában, ahol légtornászok, zenészek, és maskarás színészek szórakoztatják a közönséget színvonalas előadásaikkal. Megkóstolhatjuk a helyi ízeket, megismerve a környék jellegzetes gasztronómiai termékeit is.
Az augusztusi turnusnál Volterra-ban, az egyik leghíresebb középkori fesztiválon veszünk részt, és elvegyülünk a középkori ruhákba öltöztetett város és emberek forgatagában, gyönyörködve a csodás kosztümökben, tradicionális zászló dobáló mutatványban, az utcai piaci termékekben, megkóstolva a helyi ízeket, így visszatérve a középkor egyedülálló hangulatába.
Visszaérkezés a szálláshelyünkre az esti órákban. 

FIGYELEM! A  fesztiválok időpontjának  esetleges változása tekintetében garanciát nem vállalunk.


4. nap: Firenze

Reggeli után Firenzébe, Toszkána "fővárosába" utazunk. (Ár: 15 EUR/fő). Városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megtekinthetjük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot és a híres Ponte Vecchio-t is. Akik további zseniális művészeti alkotásokra kíváncsiak, fakultatív program keretén belül megcsodálhatják az Uffizi képtár remekműveit ( Ár: 45 Eur/fő- részvételi szándékot foglaláskor előre kérjük jelezni). Mindazoknak, akik nem a képtárat választják, alternatív programként ajánljuk: a város egyik lakótornyához látogatunk idegenvezetőnkkel, mely jó ideig egy gazdag kereskedő család lakhelyéül szolgált. Az elragadó árkádos udvaron álló Davanzati Palota termeit korhűen rendezték be, innen is a neve: A régi firenzei ház múzeuma. Átsétálunk a festői Arno folyó túlpartjára, ahol szabadidő keretében megismerhetik a Pitti Palota kertjét is, vagy egyénileg felfedezhetik a lépten-nyomon elénk táruló nevezetességeket. A Pitti Palota monumentális épületének szökőkutakkal tűzdelt, hangulatos kertje, a Boboli kert, ahonnan a nyári lak dombján megpihenve Firenze csodás látképe tárul elénk. Idő függvényében felkeressük a közeli Santo Spirito templomot, ahol a tér hangulatos kávézókkal és esetenként kis kirakodó vásárral várja az odalátogatókat, és kedvünkre beleveszhetünk a hangulatos kis piac rejtelmébe. Megmutatunk Önöknek, egy máig fennmaradt régi, csodás gyógyszertárat, mely méltán ejt minket ámulatba. Visszaérkezés a szálláshelyünkre az esti órákban.    


5. nap: Cinque Terre fürdőzéssel
Ma egész napos fakultatív kirándulást teszünk a Ligúr-tenger partjának egyik nehezen megközelíthető, festői részére, a Cinque Terre (Öt föld) Nemzeti Parkba. Nevét a területén osztozó öt, az autóforgalomtól elzárt településről kapta. A Világörökség részét képező természeti park meseszép halászfalvai a sziklák oldalába épültek és színes házaikkal, a gyönyörű panorámával felejthetetlen élményt nyújtanak. Mivel ezek a halászfalvak el voltak zárva a külvilágtól, a kis településeket a La Spezia-ból induló hajóval és/vagy vonattal, ill. gyalogosan fedezzük fel. Délután búcsút veszünk Európa egyik legszebb látnivalójától. Érkezés a szálláshelyre a késő esti órákban. (Program közlekedéssel: 55 EUR/fő) Figyelem!  Ha a kihajózás nem lehetséges, az utazás vonattal történik!


6. nap: Ferrara - Budapest
Reggeli után hazaindulás. Rövid megálló a vörös városban, Ferrarában. Sétálunk a hangulatos, híres Este család várának árnyékában, ahol csodás főtere, a katedrális és az óratorony köszön ránk. Továbbutazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Audio guide:  3.300 Ft/fő/tartózkodás - irodánkban fizetendő
 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj: 20 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
 • Firenze: 15 EUR/fő
 • San Gimignano-Certaldo-Volterra: 35 EUR/fő
 • Farmlátogatás, olivakóstoló és bor: 12 EUR/fő
 • Lucca-Pisa-Viareggio: 35 EUR/fő 
 • Cinque Terre hajó-és/vagy vonatjeggyel: 55 EUR/fő
 • Akik a fesztivál napi fakultatív programon résztvesznek, a következő belépők kötelezőek

  Akik a fesztivál napi fakultatív programon résztvesznek, a következő belépők kötelezőek
  Júliusi programnál:
  Certaldo/sikló:                                                           kb.   2 EUR/fő
  Certaldo utcai jelmezes fesztivál (júl. program):       kb. 15 EUR/fő
  Augusztusi programnál:
  Volterra középkori fesztivál (aug. program):    kb. 15 EUR/fő, 12-18 év között 10 Eur/fő, 12 év alatt ingyenes

  Belépők és egyéb felárak:
  Montecatini Alto felvonó (idő függvényében):          kb. 7 EUR/fő
  San Gimignano/Bazilika:                                          kb. 4 EUR/fő
  Firenze/Santa Croce templom egyénileg:                 kb.   8 EUR/fő 
  Firenze/Székesegyház:                                            ingyenes
  Uffizi képtár helyi magyar nyelvű tárlatvezetéssel (előzetes jelentkezéssel, csak itthonról foglalva): 45 Eur/fő, 18 évig 25 Eur/fő
  Amennyiben az Uffizi képtár látogatási létszám korlátozása az út indulásának időpontjában is fennáll, az Uffizi képtár program ára változhat)
  Pisa/Dóm + keresztelőkápolna:                         kb.   7 EUR/fő
  Pisa/ csak a Dóm: ingyenes
  Pisa városnézés kisvonattal :                             kb.  8 EUR/fő
  Viareggio strand belépő igény szerint:  strand (kb.2 óra) kb. 6-10 EUR/fő

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • ártáblában megadott ellátást
 • autóbuszos utazást
 • magyar idegenvezetőt
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő)
 • Audio guide- irodánkban fizetendő
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • esetleges helyi közlekedési költségeket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard szobaTársítható1 ágyas szoba
aug. 16-216/5209 800 Ft209 800 Ft255 700 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat