Szlovénia csodái

Utazásunkat megannyi titokzatos történet és páratlan természeti szépség tarkítja majd. Megismerkedünk a szeretet városával, Ljubljanával és a „szlovén Akropolisz” történetével. Megcsodáljuk a Bledi-, és Bohinji-tó szépségét, a Vogel kilátó lélegzetelállító panorámáját. Látogatást teszünk a sörszökőkútnál, a tulipánok otthonában és Ptuj városban is. Hazaérve el sem hinnénk majd, hogy csak egy három napos túrán vettünk részt, hiszen számtalan élménnyel és emlékkel gazdagodtunk.

Szállástípus: hotel

Étkezés: reggeli / vacsora befizethető

Szobatípusok: 2-3 fős szobák

Turnusok: fix időpontban, 2 éj

Program tipusa: körutak

Utazás: autóbusszal

Egyéb: Min. 35 főtől

Fontos tudnivalók

nincs éjszakai utazás

Elhelyezés

 • Bledi-tó közelében - Hotel 3*;
 • Szoba: 2 ágy (pótágyazható / fotelágy), fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi.

Étkezés

 • 2 reggeli (svédasztalos) az árban
 • felár ellenében igényelhető svédasztalos vacsora korlátlan ital fogyasztással (csapolt víz, üditő, bor és sör), 8.000 Ft/fő

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal

Felszállási lehetőségek: 

 • Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont),
 • Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Program

1. nap: Maribor, sörszökőkút, Bledi vár, Bledi-tó
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. A déli órákban érkezés Maribor-ba, Szlovénia második legnagyobb városába. Sétálunk ebben a Dráva menti városban és megcsodáljuk a jellegzetes közép-európai hangulatú kis utcákat, a csinos tereket, a szépen felújított épületeket. Hogy ráérezzünk Szlovénia "igazi ízére" benézünk a komló fővárosába, Zalec-be, ahol a "kútból is sör folyik"! Akinek kedve van, térítés ellenében megkóstolhatja mind a 6 sörfajta ízét, zamatát. Majd irány a Bledi-tó felé. Az első pillantásunk a tóra felejthetetlen élmény marad, a Bledi várnál megállunk. Belépő ellenében bemegyünk a várban megtekinteni a kis helytörténeti Múzeumot és pazar kilátásban lesz részünk a Bledi-tóra. Szállás foglalást követően mindenki még sétálgathat a parton és ismerkedhet a tó szépségével naplemente idején. 


2. nap: Bledi-tó, Vintgar, rafting lehetőség 

Délelőtt mindenki eldöntheti, hogy idegenvezetőnkkel tart és a hajókázást választja "pletna" nevű kishajóval (külön térítés ellenében) a tó közepén található apró szigetre, ahol egy IX. századi templom áll kívánság haranggal (belépő ellenében látogatható). Ezt követően szabad idő keretében mindenki kedve szerint megismerkedhet a tó szépségével és megkóstolhatja a messzi földön híres bledi krémest. 

A másik program lehetőség a kaland vágyóknak szól, akik szeretnénk megtapasztalni a rafting izgalmát a Sava folyón. A Sava folyó nem tartozik a gyors alpesi folyók közé, ezért a rafting sem annyira veszélyes, II. nehézségű (1-5 osztályzásban), épp ezért nincs korhatár, 8 éves kortól 80 éves korig mindenki bátran kipróbálhatja. A rafting a helyi, angolul beszélő túravezetőkkel történik. Részvételi díj: 35 EUR/felnőtt, 28 EUR/gyermek 12 évig.  

A délután folyamán mesébe illő élménnyel csalogat a félnapos fakultatív autóbuszos kirándulás, a Vintgár szurdokhoz, mely a Trigláv Nemzeti park része. A meredek sziklafalak között tajtékzó hegyi patak vájta Vintgar szurdok Szlovénia egyik legfontosabb idegenforgalmi látványossága. A szurdok 1600 m hosszú, és helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog a Radovna folyó. A fából épített járdák és hidak a szurdok teljes hosszában rendkívül megkönnyítik a látogatást. Néhány helyen haragosan zúg a patak, máshol kisimul a víztükör, az út végén a 16 m magas Sum vízesésnél hagyja el a szurdokot. Részvételi díj belépővel: 17 EUR/ felnőtt és 11 EUR/ gyermek 15 évig.

 

3. nap: Bohinji tó, Savica vízesés, Vogel kilátó, Ljubljana 
Reggeli után búcsút intünk a Bledi-tónak és Szlovénia másik, a szépséges Julia-Alpok szívében rejtett tóhoz utazunk. Tóhoz érkezve megcsodáljuk a táj páratlan szépségét, víz tisztaságát és megismerkedünk a gazdag történelmével. Aki bírja a lépcsőzést - idegenvezetőnkkel együtt megnézheti a Savica vízesés szépségét. Erdőn át felmehetünk a kilátóhoz, hogy láthassák és fotózhassák a Sava egyik forrását, mely 70 m-ről zúdul a sziklákra (belépős). Visszatérve a tópartra, buszra ülünk és irány a Vogel. A kabinos felvonókkal (belépős) felmegyünk az 1.535 m magas kilátóhoz. A látvány káprázatos, mintha a világ tetején lennénk, úgy tárul elénk a triglávi hegyek, csúcsok, völgyek, és a Bohinji-tó. Élményekkel és energiával feltöltődve a főváros felé veszünk az irányt, Ljubljanába.  A barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak a városban. Városnézés után ki-ki kedve szerint sétálgathat még a látnivalók bűvöletében. Hazaérkezés az esti órákban. 

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • üdülőhelyi díj 7 éves kor felett: 4.000 Ft/fő, irodánkban fizetendő
 • Vintgar szurdok belépővel (min 25 fő esetén): 17 EUR/felnőtt és 11 EUR/gyermek 15 évig.
 • Rafting (min 6 fő esetén): 35 EUR/felnőtt, 28 EUR/gyermek 12 évig. 
 • Belépők a helyszínen (nem kötelező): kb. 70 EUR/ fő. 

Minimum létszám: 35 fő.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • táblázatban megadott ellátást
 • autóbuszos utazást
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • foglalási díjat: 1.500 Ft/fő
 • üdülőhelyi díjat: 4.000 Ft/fő
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • kötelező útlemondási biztosítást: a részvételi díj 1,3%-a.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2+1 ágyas szobaTársítható1 ágyas szoba
ápr. 1-33/249 900 Ft49 900 Ft69 800 Ft
máj. 6-83/257 900 Ft57 900 Ft77 800 Ft
okt. 29-313/249 900 Ft49 900 Ft69 800 Ft

Kedvezmények az alapárból:

 • Gyermek 12 évig 3. ágyon: 10% kedvezmény. 

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat

+36 20 459-5424 Kapcsolat