Szlovénia csodái és a Júlia alpok

Utazásunkat megannyi  történet és páratlan természeti szépség tarkítja majd.  Megcsodáljuk a Bledi-, és Bohinji-tó szépségét, a Vogel kilátó lélegzetelállító panorámáját, Júlia Alpok rejtelmeit. Látogatást teszünk a kevésbé ismert, ám annál szebb szurdokba és völgyekbe is. Megismerkedünk a szeretet városával, Ljubljanával és a „szlovén Akropolisz” történetével. Hazaérve el sem hinnénk majd, hogy csak egy három napos túrán vettünk részt, hiszen számtalan élménnyel és emlékkel gazdagodunk. 

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2-3 fős szobák
Turnusok:
fix időpontban, 2 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Fontos tudnivalók

nincs éjszakai utazás

Elhelyezés

 • Bohinji-tó partján - Hotel Jezero 4*.
 • Szoba: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba hajszárítoval, TV, ingyenes WiFi, minibár, széf, erkély.
 • A szálloda fedett medencéje és a fittnesz terme díjmentesen használható, masszázs és szauna térítés ellenében.: 2 ágy (pótágyazható / fotelágy), fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi.

Étkezés

 • 2 reggeli (svédasztalos) az árban
 • felár ellenében igényelhető svédasztalos vacsora korlátlan ital fogyasztással (csapolt víz, üditő, bor és sör) ajánlott - kérje ajánlatunkat

Utazás

 • légkondicionált autóbusszal
 • Választható fel- és leszállási lehetőségek: Budapest BOK Sportcsarnok, Budapest BAH-csomópont, Budaörs (pálya mellett), Székesfehérvár (pálya mellett), Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 • Fontos információ: Budaörs és Székesfehérvár esetében a fel-,és leszállás az autópálya mellett történik, értelemszerűen mindig az autóbusz menetirányának megfelelő oldalon!

Program

1. nap: Ljubljana, Bohinji-tó
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. Délutáni órákban Szlovénia fővárosába érkezünk, Ljubljanába. Barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak a városban. Városnézés után ki-ki kedve szerint sétálgathat még a látnivalók bűvöletében. Majd a Bohinji-tó felé veszünk irányt. Elsőnek a Szent János kis templomában látogatunk (belépős), mely a jellegzetes helyi építkezési stílust képviseli. Bohinji-tó part melleti szállás elfoglalása és vacsora. Vacsora előtt és után mindenki kedve szerint sétálhat még egyet a tó partján!

 

2. nap: Bohinji-tó, Savica vízesés, Vogel kilátó, Bledi-tó 
Reggeli után a szépséges Júlia-Alpok szívében rejlő Bohinji-tóval és környékével ismerkedünk. Első állomásunk, a reggeli torna jegyében, a Savica vízesés látogatása (belépős), aki bírja a lépcsőzést, idegenvezetőnkkel együtt megnézheti a Savica vízesést. Erdőn át felmehetünk a kilátóhoz, hogy láthassák és fotózhassák a Sava egyik forrását, mely 70 m-ről zúdul a sziklákra. leereszkedve a Vogel felé veszünk irányt (belépős). A kabinos felvonókkal felmegyünk az 1.535 m magas kilátóhoz. A látvány káprázatos, mintha a világ tetején lennénk, úgy tárulnak elénk a triglávi hegyek, csúcsok, völgyek, és a Bohinji-tó. Majd hajóra szállva (belépős), átszeljük a Bohinji-tavat, így a tó vízéről is megcsodálhatjuk a táj páratlan szépségét, a tó tisztaságát és megismerkedünk a gazdag történelmével. Hajókázás után buszunkkal a csodaszép Bledi-tóhoz érkezünk. Itt a lehetőség, hogy idegenvezetőnkkel áthajózzon a "pletna" nevű kishajóval (belépős) a tó közepén található apró szigetre, ahol egy IX. századi templom áll kívánság haranggal (belépős). Ezt követően szabad idő keretében mindenki kedve szerint megismerkedhet a tó szépségével és megkóstolhatja a messzi földön híres bledi krémest. Visszatérve a szállásra, szabadidő keretében sétálhatunk a tó partján, vagy strandolhatunk egyet a szálloda fedett medencéiben.

 

3. nap: Vintgar szurdok, Ptuj
Reggeli után elbúcsúzunk a szállodánktól és a csodás Bohinji-tótól, majd  Szlovénia nyitott szurdoka, Vintgar (belépős) felé veszünk irányt! Egy kellemes séta alatt varázsol el minket a Radgona folyó, a hegyek között vájt szurdokainak szépségével, mélyben sebesen rohanó folyóval és a legmagasabb szlovén vízeséssel! Magyar határ felé veszünk irányt, de még előtte megállunk Szlovénia legrégebbi városba Ptujban. Hazaérkezés a késő esti órákban. 

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • üdülőhelyi díj és regisztrációs adó 7 éves kor felett: 15 EUR/fő, helyszínen fizetendő
 • Audio guide: 1 650 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Belépők a helyszínen: kb. 80 - 85 EUR/ fő.
 • Részletezve: Bledi-tó: pletna (kb 18-20 Eur) és kis sziget (kb.12 Eur), bohinji tó: hajózás (kb 8-9Eur) , Szent János templom (2-3Eur), Vogel felvonó (kb 25-27 Eur), Savica vízesés (kb 3-4 Eur), Vintgar szurdok (kb 10 Eur)
 • Kényelmes túracipő szükséges!

Minimum létszám: 35 fő.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

ÁrakLejárt: 2024. június 28.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • táblázatban megadott ellátást
 • autóbuszos utazást
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • üdülőhelyi díjat és regisztációs adót, helyszínen fizetendő
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas (pótágyzható)Társítható szoba1 ágyas szoba
aug. 25-27, szept. 13-153/289 900 Ft116 800 Ft124 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat