Szlovén Alpok Minimundus látogatással

Tartson velünk ezen a csodás kiránduláson a Szlovén Alpokba, Kranjska Goraba és a Bledi- tóhoz! Utunk során Karinthia büszkeségeit is meglátogatjuk: Wörthi-tó - Pyramidenkogel - Minimundus! Kalandra fel!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Turnusok:
Fix turnus, 2 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
min. 35 főtől

Elhelyezés

 • Szállás: Kranjska Gora közelében, az Alpok szívében található - Hotel Spik 3*:
 • Szoba: 2 ágyas (pótágyazható 1 vagy 2 pótágy (emeletes ágy), fürdőszoba hajszárítóval, TV, ingyenes WiFi, széf.
 • Egyágyas szoba: 1 ágy, felszerelése azonos.
 • A szálloda fedett medencéje (250nm) díjmentesen használható. A szauna komplexum és más SPA szolgáltatások térítés ellenében vehetőek igénybe.

Étkezés

 • 2x svédasztalos reggeli az árban,
 • felár ellenében (svédasztalos) vacsora (ajánlott) - 13.900 Ft/fő - foglaláskor fizetendő.

Utazás

 • Légkondicionált autóbusszal
 • Fel- és leszállási lehetőség: Budapest BOK Sportcsarnok, Budapest BAH-csomópont, Budaörs (pálya mellett), Székesfehérvár (pálya mellett), Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 • Fontos információ: Budaörs és Székesfehérvár esetében a fel-,és leszállás az autópálya mellett történik, értelemszerűen mindig az autóbusz menetirányának megfelelő oldalon!

Program

1. nap: Kranj, Bledi-tó
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. Kora délutáni órákban érkezés az Alpok kapujába, Kranjba. Rövid városnézés keretében megismerkedünk e kis bübájos város történetével és élvezzük a killátást az Alpokra. Majd a közelben lévő Bledi-tóhoz utazunk, ahol sétálhatunk egyet a tó partján és megkóstolhatjuk a messzi földön híres bledi krémest. Ha kedve támad áthajózhat a "pletna" nevű kishajóval (külön térítés ellenében) a tó közepén található apró szigetre, ahol egy IX. századi templom áll kívánság haranggal (belépő ellenében látogatható). Tovább utazunk az Alpok szívébe, Kranjska Gora közeli szállásunkra.

 

2. nap: Kranjska Gora, Jasna tó, Martuljek vízesés
Ízletes reggeli után egy rövid buszozással Kranjska Gora kis településre érünk, mely egy igazi, alpesi üdülőhely az olasz- osztrák - szlovén határ találkozásánál. Az Alpok kopár, vagy éppen havas csúcsai fenséges látványt nyújtanak. Körbejárjuk a Jasna tavat, mely a mesés színeiről híres. Szabadidő keretében lesz idő lesétálni a völgybe, felkereshetjük a helyi árusokat, akik kiváló, helyi specialitásokat kínálnak. Visszatérünk a szállodába, de akinek kedve tartja, egy könnyű erdei sétával velünk tarthat, hogy megnézze a csodás Martuljek alsó vízesését, melyben 30 m-ről zúdul le a víz.  A vízesés a Júliai Alpok megannyi zuhataga közül az egyik legszebb és az azonos nevű patak táplálja. Egy igazi érintetlen világ várja a természet szerelmeseit. Visszatérve a szállodába időnk lesz még kipróbálni a fedett medencéket és lazítani egyet a szauna parkban.  Ez egy valóban kellemes napnak ígérkezik!

 

3. nap: Wörthi-tó - Pyramidenkogel - Minimundus
Reggeli után Ausztriába lépünk és utunk során megcsodáljuk harmadik tavat is, de most máskép, mint eddig: a tó déli partján álló Pyramidenkogel kilátó toronyból, mely a világ legmagasabb fából épült kilátótornya. (belépős). A 100 méter magas, extravagáns, csavart formájú torony teraszáról Karintia sokak szerint legcsodásabb kilátása tárul elénk. A toronyba panoráma lifttel mehetünk fel, de akár Európa legmagasabb fedett csúszdáján is lecsúszhatunk (külön térítés ellenében). Mivel a kilátó is 851m tengerszint feletti magasságban épült, kilépve a teraszra valóban az az érzésünk, mintha az egész környék a lábunk alatt heverne. Majd továbbutazunk, hogy a "világot körbejárjuk" vagyis vár ránk a Minimundus (belépős)! Az egész világ híres épületei megtalálhatóak itt 1:25 arányban lekicsinyítve. Több, mint másfélszáz épület makettje látható. Ez Klagenfurt és Karinthia egyik büszkesége. Szines programunk után irány hazafelé. Budapestre érkezés késő esti órákban. 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 7 év felett: 15 EUR/fő.
 • audio guide: 1.650 Ft/fő - irodánkban fizetendő
 • Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
 • Belépők a helyszínen: kb. 60 EUR/ fő. (Bledi-tó pletna és kis sziget, Piramidenkogel, Minimundus).

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.


Az utazás min. 35 fő részvételével indul.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • programokat
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • autóbuszos utazást

 Az ár nem tartalmazza:

 • üdülőhelyi és regisztrációs díjat
 • audio guide bérlést
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a,

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas pótágyazható1 fel+1gy 15 évigTársítható1 ágyas
ápr. 4-63/269 900 Ft69 900 Ft83 800 Ft99 800 Ft
okt. 22-243/269 900 Ft69 900 Ft83 800 Ft99 800 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat