Szingapúr-Malajzia körutazás

Malajzia Délkelet-Ázsia egyik gyöngyszeme, a térség egyik "kistigrise". A gyönyörű és változatos tájak mellett kiváló közbiztonsággal, remek konyhával és rendkívül kedves emberekkel találkozhatunk itt. A kultúrák keveredése, a trópusi környezet, az érdekes látnivalók igazán kellemes úticéllá teszik Malajziát. Melaka ​t​örténelmi jelentőségű hely, mely magán hordozza a kínai, a portugál, a holland és a brit hatások nyomait. Valaha a régió legfontosabb kereskedelmi központja volt, ma ​már nyugalmas város. Az itt lakók még mindig felvitorláznak a folyón, végtelen bájt adva ezzel a tájnak, a városban pedig találhatunk kínai utcácskákat, antik üzleteket, templomokat, és az egykori európai hódítók emlékeit. Penang-szigetén Georgetown a legrégibb brit település Malájziában és a legelső üdülőhely is egyben. Néhány városrészben azt hihetjük, hogy ötven évet visszaugrottunk az időben. Régi kínai épületek, piacok, templomi ceremóniák és mindenféle ázsiai utcai életre jellemző tevékenység várja az idelátogatót. Cameron-felföld a Maláj- félsziget központi részén található, a maláj teaipar központja. Magas fekvésének köszönhetően (1500-1800 m) a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye az itt jellemző kellemesebb klíma miatt.

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
program szerint
Szobatípusok:
Kétágyas szobák
Turnusok:
Fix turnus - 15 nap -12 éj
Program tipusa:
egzotikus utak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
min. 20 főtől

Fontos tudnivalók

Elhelyezés

 • 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban,

Étkezés

 • Program szerint (reggeli, 3 ebéd, 7 vacsora)

Utazás

 • Turkish Airlines menetrendszerinti járattal, Budapest–Singapore, Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, belső járatokkal a helyszínen
 • A körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • A díj a programokhoz szükséges belépőjegyek árát és a feladható poggyász díját tartalmazza.

Program

1.nap: Budapest - Szingapúr
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, dohai átszállással Szingapúrba, éjszaka a repülőn.

 

2.nap: Szingapúr
Megérkezés Szingapúrba, Ázsia egyik legmodernebb városába, hihetetlen fejlődését elsősorban a városalapító brit Sir Stamford Raffle-nek köszönheti, aki 1819-ben szállt itt partra, és éles szemmel észrevette, hogy a város stratégiai fontosságú a brit birodalom számára, kiváló tranzitállomásként szolgált a távol-keleti kereskedelem számára. Az érkezést követően transzfer a belvárosba, majd látogatás az ún. vizes piacon, ahol megnézhetjük, hogy vadásznak a helyiek a sok árura és arra is választ kapunk miért is hívják vizes piacnak. Az árusok vizet használnak a piacon a padló mosására, a gyümölcsök és zöldségek frissen tartására, valamint a tenger gyümölcsei életben tartására. Látogatás a egy kézműves termékek boltjában, majd újabb sétát követően még megebédelünk a belvárosban, mielőtt elmennénk szállásunkra. Szabadidő, pihenés, regenerálódás majd igény esetén séta idegenvezetőnkkel.

 

3.nap: Szingapúr
Reggeli után városnézés, a legfontosabb látnivalók megtekintése. Első megállónk “Little India”, a helyi indiai közösség élénk negyede. Ez után a Szingapúr folyó torkolatához megyünk, a város jellegzetes Merlion parkjába, mely Szingapúr halászfalu múltjáról emlékezik meg. Következő megállónk, a Pénzügyi negyeden áthaladva, a nyüzsgő kínai városrész, a Chinatown, mely a város jelentős kínai kisebbségének ad otthont, akik a Szingapúr-folyó mellett építették fel új otthonaikat. Érdekesség, hogy a gazdag örökségű negyed szívében találjuk a város egyik legrégebbi Hindu temploma. Üde színfoltot jelent a túra során az UNESCO világörökséghez tartozó botanikus kertbe tett látogatás, ahol az orchideák, lótuszvirágok és egyéb egzotikus növények szín kavalkádja ejti rabul a látogatót a, ez a város “zöld tüdője”. Ebéd egy helyi étteremben, délután látogatás a több mint 5000 fajból származó több mint 1 millió növényt tartalmazó Gardens by the Bay-ben, amely a világ minden tájáról származó csodákkal van tele. Csodálja meg a 35 méter magas beltéri vízesést, és sétáljon a dzsungel lombkorona felett. A hűvös és száraz mediterrán klímát reprodukáló Flower Dome 5 kontinens egzotikus növényeit mutatja be 9 különböző kertben. Szállás Szingapúrban.

 

4.nap: Malajzia - Melaka
A reggelit követően a délelőttöt még Szingapúrban töltjük, a kimaradt nevezetességek meglátogatása, ebéd egy helyi étteremben, majd megkezdjük utazásunkat Malájziába. Miután átkeltünk a határon első utunk Melakába, Malajzia történelmi városába vezet. Melaka apró és barátságos városa az UNESCO világörökség részét képezi, ismerkedés a város hosszú és gazdag történelmével, ahol a portugál, holland, majd brit gyarmat kitűnő példája a kultúrák ötvöződésének. Ebéd a belvárosban, majd szabadidő keretében bolyonghatunk egyet a Jonker utcán, vagy akár egy riksa utazással is megkoronázhatjuk mai napunkat. Szállás Melakában.

 

5.nap: Kuala Lumpur
Reggeli, majd kijelentkezés a hotelból. Megtekintjük a Kína területén kívül lévő legnagyobb kínai temetőt, a Bukit China-t, majd az ország legrégebbi keresztény templomát, a Szent Pál templomot és a Porta de Santiagot. Ellátogatunk az egykori holland kormányzósági épülethez, a holland stílusú Christ Church-höz, és a Harmónia utcára, amelyen három vallás temploma fér meg békésen egymás mellett: a város legrégebbi kínai temploma, a Cheng Hoon Teng templom, a Kampung Kling mecset, és a hindu Sri Poyatha Moorthi templom. Ebédünket követően indulás Kuala Lumpurba, szállás elfoglalása, vacsora, majd szabadidő.

 

6.nap: Kuala Lumpur
Reggeli után városnézés, az ellentétek városában. Míg a malájok méltán büszkék új felhőkarcolóikra, addig a gyarmatosítás korából megmaradt épületek, mór stílusú építmények mind az építészeti örökségüket gazdagítják. Elhagyjuk a várost, hogy eljussunk a Batu barlangokhoz, melynek egyike egy hatalmas hindu templomot rejt. A 60 méter magasan lévő Murugan istennek kialakított hindu szentélyig 272 lépcsőn lehet feljutni. Visszatérünk Kuala Lumpurba, látogatás a világ egyik legmagasabb ikertornyában, a Petronas toronyban (belépő az árban). Amennyiben időnk engedi ellátogatunk a régi és az új Királyi Palotához, a Thean Hou templomhoz, a Nemzeti Emlékműhöz, a régi Pályaudvar épületéhez, s a két folyó találkozásánál épült Masjid Jamekhez. Este vacsora egy helyi étteremben.

 

7.nap: Kuala Tahan
Reggeli után Kuala Tahanba indulunk, a Nemzeti Park bejáratához. A hamisítatlan Taman Negara-i dzsungelben igazi trópusi kalandokban lesz részünk, madarak, majmok, különféle gyíkok és vízi bivalyok látványa teszi teljessé az élményt. Este vacsora szállásunkon, majd átélhetünk egy éjszakai dzsungel sétát, amelynek keretében ismerkedünk a 130 millió éves trópusi esőerdő éjszakai életével. Szállás Taman Negarában.

 

8.nap:  Dzsungel
Ezt a napunkat is a dzsungelben töltjük, délelőtt újabb dzsungeltúra a Teresek hegy kilátópontjaihoz, majd a világ egyik leghosszabb, 530 méteres lombkorona sétányát fedezhetjük fel. Az ebédet követően hajókirándulásra indulunk a Tahan folyón, útközben betekintést nyerhetünk a terület színes állat és növényvilágába. Elsétálunk a Lata Berkoh vízeséshez is, ahol lehetőségünk lesz fürdőzni vagy pihenni egy kicsit. Visszatérés a szállodába, vacsora.

 

9.nap: Georgetown - Langkawi
Reggeli után városnézésre indulunk Georgetownban, melyet az angolok alapítottak és számos történelmi nevezetességének köszönhetően része az UNESCO világörökségnek. Elsők között tekintjük meg a Wat Chaiya Mangkalaram thai templomot, a világ harmadik leghosszabb fekvő Buddha-szobrával és az ezzel szemközt épült burmai templomot. Ezt követően kerül sor a kínai Khoo klán pazar templomára és székházára, a Captain Francis Light által 1786-ban épített Cornwallis erődre és az 1904-ben épült Kek Lok Si templomra, melyet az 1000 Buddha templomaként ismernek, és Ázsia egyik legnagyobb buddhista templomegyüttese. Délután indulás Penang Jetty-be, ahonnan komppal utaznak az utasok Langkawiba. Megérkezéskor transzferrel utazás a tengerparti üdülőbe. Langkawi mindenki számára egy „vissza a természetbe” élményt kínál. A vízesésektől a titokzatos barlangokig a látogatók felfedezhetik, hogy Langkawi több mint a strandimádók paradicsoma. Számos élménypark található itt, melyek izgalmas szórakozást kínálnak fiatal és idősebb utazók számára egyaránt. Az ország legnagyobb látogatható akváriuma található itt. A bejelentkezést követően vacsora.

 

11-12. nap: Nyaralás Langkawin
Nyaralás Langkawin, kirándulások az adottságok függvényében, félpanziós ellátás mellett.

 

13.nap: Langkawi - Kuala Lumpur
Nyaralás Langkawin, a délutáni órákban elutazás Kuala Lumpurba belső járattal, szállás.

 

14.nap: Szabadprogram - Hazautazás
Egész nap szabadidő, vásárlási lehetőség, illetve minden olyan program, amiről azt érezzük, hogy a túra elején kimaradt majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.

 

15.nap: Érkezés Budapestre.

 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 • Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi adó: 33 USD

 

Fakultatív programok

A fakultatív kirándulások a helyszínen fizetendők, előzetesen kérjük jelezni, ha valaki szeretne majd rá jelentkezni, Azonban szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a program és az árak változhatnak.

Szigetről-Szigetre
Minimum 2 fővel indul a program, transzfer viszi oda az érdeklődőket.

A hajókirándulás ideje alatt a Langkawi szigetcsoport 104 kisebb-nagyobb szigeteit lehet felfedezni dagály idején. A hajózás alkalmával lehetőségük van ellátogatni a legendás Pulau Dayang Bunting szigethez, illetve felfedezni a Pregnant Maiden tavat. Ha szerencsénk van láthatunk halakra vadászó sasokat, vagy akár majmokat, amik éppen rákokat halásznak ki maguknak ebédre. Pihenésképpen csobbanhatunk egyet a Pulau Beras Bahas szigetet körülölelő kristálytiszta vizben, vagy csak elnyúlhatunk a lakatlan sziget nyugalmas partszakaszán.

 • Időtartam: 4 óra
 • Választható időpontok: 9.00 vagy 14.00
 • Ár: felnőtt – 15 USD/fő, gyerek – 10 USD/fő


Mangrove Túra
Minimum 2 fővel indul a program, busszal és ebéddel.

Langkawi valóban felejthetetlen látnivalókat és élményeket kínál ezen a Kilim Természetvédelmi Parkba vezető túrán, amely egy teljesen más világba nyújt betekintést. A 100 négyzetkilométeres területen elterülő Kilim Természetvédelmi Park a jól védett zöld mangrove erdők, elszigetelt fehér strandok és kék lagúnák gyönyörű keveréke. A nyugodt, kanyargós folyón lefelé hajózva megfigyelhető a park tengeri ökoszisztémájának csodája, növényvilága, valamint a természetben elő állatvilág, mint például a barna sas, a rákok, a monitor gyíkok és a makákók. Szintén élvezetes a festői látványú kilátás a mangrove mocsárra és a tengerfenék talajából előbukkanó egyedi mészkő sziklaképződményekre. Ezeket a lenyűgöző geológiai csodákat különféle elnevezésekkel látták el, mint például a Borobodur-templom, az Elefántkő és a Függőkert. Itt lehetőség van felfedezni a Gua Kelawar-t (Denevér-barlangot), ahol a rejtélyekről és a romantikáról szóló mesék is szólnak. Végül lehetőséget kapnak az érdeklődők megtekinteni a haltenyésztést egy speciális nyílt tengeri gazdaságban. A természet csodáit is megtapasztalhatják a Langkawi tengerparti mangroveerdőjében. A halászfaluból induló hajóút a mészkőbarlangokkal és rejtett kanyonnal szegélyezett sűrű mangrove erdőn keresztül vezet, ahol majmokat, jégmadarakat, gyíkokat és iszaprákokat lehet látni. Az ár tartalmazza az ebédet a Fish Farm étteremben.

 • Időtartam: 3-4 óra
 • Válaszható időpontok: 9.00
 • Ár: felnőtt – 25 USD/fő, gyerek – 20 USD/fő


Langkawi Szigetkörtúra
Minimum 2 fővel induló privát túra.

Elsőként a Batikgyárba látogathatnak el az érdeklődők, hogy szemtanúi legyenek a batik készítésének, ami egy olyan kendő, amely hagyományosan készült viaszálló festési technikával. Ezután Mahsuri sírjához látogatnak el, Langkawi legendás ikonjához, és itt megismerhetik a teljes történelmét. A gyönyörű Fekete homokos strand lesz a következő úti cél, ahol az ősi horgászmóló is található. Közvetlenül ezután egy turisztikai látványosságot néznek meg, ahol a Sas téren egy 12 méter magas, Langkawit jelképező barna sas áll. Végül, de nem utolsósorban vámmentesen vásárolhatnak a Kuah Townban, mielőtt visszatérnének a szállodába.

 • Időtartam: 4 óra
 • Választható időpont: 9.00
 • Ár: felnőtt – 40 USD/fő, gyerek – 26 USD/fő


Krokodil és Langkawi Felvonó
Minimum 2 fővel induló privát út.

A trópusi esőerdő és a gyönyörű vízesés megtekintésével indul a nap Langkawi északi részén, amely több mint ezer krokodilnak ad otthont. Itt van Malajzia legnagyobb krokodilfarmja. A malajziai leghosszabb szabad fesztávú egyköteles sífelvonót, amely 919,50 méter magas, ezt követően próbálhatják ki, miközben a Gunung Mat Cincang Machinchang-hegy lélegzetelállító tájait csodálhatják meg, amely a Langkawi-sziget délnyugati partján található. A felvonóval egészen 708 méteres tengerszint feletti magasságig lehet eljutni. Ez a túra vezet el ahhoz, a 920 méter hosszú felvonóúthoz, ami a híres Mount Mat Cincang csúcs. A látogatók csodálatos kilátásban gyönyörködhetnek az Andamán-tengerre és Langkawi kisebb szigeteire. Tiszta napokon északon Thaiföld, délnyugat felé Indonézia széle is el lehet látni.

 • Időtartam: 4 óra
 • Választható időpont: 9.30
 • Ár: felnőtt – 85 USD/fő, gyerek – 55 USD/fő

Árak

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • program szerinti ellátást
 • repjegyet
 • reptéri illetékeket és adókat
 • feladható poggyász díját
 • transzfert a helyszínen
 • idegenvezetést
 • felsorolt programokat
 • programokhoz szükséges belépők díját

 Az ár nem tartalmazza:

 • idegenforgalmi adót: helyszínen fizetendő!
 • Leírásban nem szereplő programokat, fakultatív programokat, belépőket
 • egyágyas felárat: - érdeklődjön irodánkban!
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a

Bruttó árazás!

Az alábbiakban található árak TELJES ÁRAK (bruttó árak), melyek tartalmazzák a szállás, a megadott ellátás, a megadott közlekedés és hozzátartozó illetékeket (repjegy vagy buszjegy), a transzfer, a foglalási díj és a telepített magyar idegenvezető költségeit, minden kötelezően itthon fizetendő díjat. A díjon felül - igény szerint - irodánkban fizethetők az útlemondási biztosítás és az utasbiztosítás (BBP) díja, esetleges vízumdíjak, a helyszínen fizethetők a fakultatív programok, bizonyos helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl.: széf bérlés, légkondicionálás, kaució, stb).


Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és díjak: 120 000 Ft/fő - irodánkban fizetendő*

* A csillaggal jelölt tételek kötelezően fizetendőek!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas pótágyazható standard szoba
okt. 20-nov. 3, 7-2113/12MEGTELT
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éj2 ágyas standard szoba
okt. 20-nov. 3, 7-2113/121 299 900 Ft
1 244 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat