Szilveszter Montenegróban

Szilveszteri programunk során felkeressük a gyönyörű mediterrán országot Montenegrót. Láthatjuk a montenegrói hegycsúcsok ölelésében fekvő Kotori-öblöt, sétálgatunk Budva hangulatos óvárosában, kirándulunk a Szirti Madonna szigetre, ellátogatunk Bosztnia-Hercegovinába, és természetesen zenés programmal búcsúzunk az óévtől és köszöntjük az újévet!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnus - 5 nap -4 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
autóbusszal
Egyéb:
Min. 35 főtől

Elhelyezés

 • 3*-os szállodában
 • 2 fős fürdőszobás szobákban

Étkezés

 • reggeli az árban
 • kötelező vacsora és szilveszteri vacsora: 29.900 Ft/fő, jelentkezéskor fizetendő

Utazás

 • Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek: 

 • Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:15
 • Dunaújváros - M6-os autópálya, 70-es km, Újvárosi pihenő, OMV benzinkút
 • Paks - M6-os autópálya, 108-as km, Paksi pihenő, Shell benzinkút
 • Szekszárd - M6-os autópálya, 134-es km, Fácánkerti pihenő, MOL benzinkút

Program

1.nap: Budapest-Foča
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Vár a „szív alakú ország”, a vadregényes, keleties hangulatú Bosznia-Hercegovina, ahol természeti szépségek, gyönyörű városok, és a bazár színes, mozgalmas világa ejti rabul a látogatókat. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Foča városa felé, ahol a szálláshelyünk lesz. Érkezés az esti órákban.

 

2.nap: Foča-Budva
Reggeli után folytatjuk utunkat a Fekete hegyek országába. A 2006-ban függetlenné vált Montenegró Európa egyik legfiatalabb állama - bár a X. században, mint Duklja fejedelemség már fennállt –számtalan csodálatos látnivalóval vár ránk. Városnézés Budva hangulatos óvárosában (Stari Grad),  mely egy félszigetre épült, és itt található a luxus-jachtkikő, a Marina is. A montenegrói tengerpart fővárosa, az Adria egyik legrégebbi települése. Séta a falakkal körülvett óvárosban, ahol ódon utcácskák, üzletek és hangulatos éttermek találhatóak. A városfalról, a városra, a Sveti Nikola szigetre – amit a helyiek méltán csak Hawaiinak neveznek - és a tengerpartra nyíló fantasztikus panoráma megtekintése után  készülünk a szilveszteri programra. Este zenés ünnepi vacsora, éjféli koccintás, majd elvegyülhetünk az óváros falai alatt lévő színpadnál az ünnepi forgatagban.

 

3.nap: Kotori-öböl
Mai napunkon a tengerpart kulturális felderítése következik: hajózás Európa legdélebbi fjordjában, a Kotori-öbölben. A Szirti Madonna sziget, és Kotor óvárosa vár ma ránk (Hajójegy: 45EUR/fő). Hajóra szállunk és a Boka Kotorska, azaz a Kotori-öböl szépségeivel ismerkedünk. Először a Szirti Madonna szigetet (Gospa od Skrpjela) keressük fel, mely egy hajóroncsokra épült mesterséges sziget. Újév napi pezsgőzés és himnusz a fedélzeten. Programunk Kotor városának felfedezésével folytatódik. Montenegró legérdekesebb műemlékekkel büszkélkedő városa a Kotori-öböl legbelső csücskében fekvő, várfalakkal körülvett Kotor vár ránk. Kotor az ország egyik legszebb városa. Helyileg a Kotor-öböl legvégén az Orjen és a Lovcen hegyek lábainál fekszik. Óvárosán nem fogott a hosszú évszázadok történelme, szinte érintetlen állapotában maradt meg. A hegyek védelmét élvező fallakkal körülvett ősi tengerparti és kulturális központ évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi csomópont volt. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a régi kikötőt, láthatjuk a kiváló állapotban megmaradt városfalakat, valamint a főteret - a Fegyverek terét-, a Szent Lukács templomot és a Szent Trifun Székesegyház épületét is. A városközpont a kis tereivel, kanyargós utcácskáival 1979 óta a Világörökség része, a Kotori-öböllel együtt. Visszaérkezés a szállásra.

 

4.nap: Budva-Szarajevó
Reggeli után megkezdjük utunkat Bosznia-Hercegovina fővárosa, Szarajevó felé. Útközben megállunk a 2000 méter magas helyek ölelésében lévő Sutjeska gyönyörű völgyében, a Tjentiste emlékműnél. Rövid séta után megtekintjük a lenyűgöző emlékművet – a „győzelem szárnyait”, melyet a Sutjeskai csata emlékére állítottak. Ezután folytatjuk utunkat, esti érkezés Szarajevóba, a szálláshely elfoglalása.

 

5.nap: Szarajevó-Budapest
Városnézés Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. A város rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik, így látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. Városnézésünk alkalmával természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. Az óvárosban megtekintjük a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás bazárvilág a Bascsarsija negyede következik. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogadja az érkezőt. Az óváros kanyargó utcáiban és az ottani bazárokban számos érdekes dísztárgy és kulináris élvezet közt válogathatnak a látogatók. Rövid szabadidő, majd haza indulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

 

Fakultatív programok, belépők, helyszínen fizetendők:

 • Kötelező bosnyák belépési illeték (helyszínen fizetendő: 10 EUR)
 • Hajójegy: 45EUR/fő
 • Szarajevó, dzsámi 2,5 EUR
 • Szarajevó, szerb templom 2,5 EUR
 • Kotor 7 EUR
 • Idegenforgalmi adó: 1,5 EUR/fő/éj

Minimum létszám: 35 fő.


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

A fakultatív programok min. 25 fő részvételével indulnak. *A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

ÁrakLejárt: 2023. december 29.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • reggelis ellátást
 • autóbuszos utazást
 • magyar helyi idegenvezetőt
 • útközben utaskisérőt
 • felsorolt programokat

 Az ár nem tartalmazza:

 • üdülőhelyi díjat
 • kötelező vacsorát és szilveszteri vacsorát
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő belépőket
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZŐ ÁRON!
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.
Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjHáromágyasKétágyas
dec. 30-jan. 35/4129 900 Ft149 900 Ft

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat