Szicília rejtett kincsei

Szicília a “nap mágikus szigete” élményekkel, és világörökségekkel hívogat. Áprilisban ötvözzük a sziget egyedülálló építészeti és kulturális kincseit a természet, a tenger szépségeivel, a marcipán különlegességek kóstolójával, és a napsütés hangolta borok zamatával. Illatoznak a citrom és narancsligetek, pompáznak a virágok, a hagyományok és ősi civilizációk lenyomatával tűzdelt, ódon városok hangulatával összefonódva. “ Szicília nélkül nem lehet igazi képünk Itáliáról: itt van a kulcsa mindennek.” – írta Goethe, akit elvarázsolt ez a sokszínű csoda. Fedezze fel velünk Keresztapa titokzatos, ismeretlen földjét!

Szállástípus:
hotel
Étkezés:
reggeli / vacsora befizethető
Szobatípusok:
2 ágyas szobák
Turnusok:
fix turnusok, 5 éj
Program tipusa:
körutak
Utazás:
repülővel
Egyéb:
min. 25 főtől

Fontos tudnivalók

Erre a programra az ÁSZF-et kiegészítve egyedi szerződési feltételek vonatkoznak!!

Az útra speciális lemondási feltételek vonatkoznak.

A kötbér összege az utazó lemondása esetén -mivel a repülőjegy nem visszatéríthető-: 
szerződéskötéstől számított 36 napig: 40% 
35-22 napig: 60% 
21-16 napig: 70% 
16-8 napig: 100% 
 
A kötbérbe beletartoznak a repülőjegyhez kapcsolódó költségek is! 

Repülôvel történô utazás esetén a légitársaságok által biztosított repülôjegyek módosítására, lemondására az egyes légitársaságok által kiadott szabályok vonatkoznak. Az Utazásszervezô nem felel a közlekedési vállalatok menetrend-változtatásaiért, járatainak késéseiért, szolgáltatásának elmaradásáért, az ezekbôl következô további szolgáltatások elmaradásáért, illetve a lemondással kapcsolatos visszatérítési üzletpolitikájáért.

 

A program/és vagy azok sorrendje a repülő menetrendjének, és a tenger hajózhatóságának függvényében változhat. Az első és utolsó napi program hossza a repülő menetrendjének függvénye.
A szálloda esetleges rendezvényének idejére fenntartja a jogot a medence használatának korlátozására.

Elhelyezés

 • Szállások: 3 éjszaka Marsala 3* hotel, 2 éjszaka Palermo 3* hotel.
 • Szobák: kellemesen berendezett, 2-3 ágy, fürdőszoba, TV.

Étkezés

 • reggelit az ár tartalmazza
 • Vacsora felár 3 fogásos (5 alkalom): 36 900 Ft/fő
 • 2024: a reggelis kapacitás elfogyott, az út már csak félpanzióval foglalható. Az ártábla már a vacsora felárat is tartalmazza.

Utazás

 • menetrendszerinti repülővel Bp-ről

Program

1.nap: Budapest - Palermo – Castellamare del Golfo-  Marsala 
Elutazás Budapestről repülővel a menetrend függvényében.  Megérkezésünk után a sziget nyugati partszakasza felé indulunk. Útközben Castellammare del Golfo tengerparti, ódon városkájába látogatunk, melynek impozáns arab-normann kastélya dacol az idővel, és a tengerpart csücskén letekintve óvja a hangulatos települést. Gyönyörű lépcsősorai, bástyái lenyűgöző kilátást nyújtanak. Középkori utcácskáin sétával élvezzük a település és a tengerszint feletti tufán emelkedő  "La matrici"-, anyatemplomuk látványát. Lesétálva a tengerpartra, szabadidőnkben érdemes Cala Petroló sós levegőjével feltöltődni. Továbbutazunk Marsala felé, majd elfoglaljuk szálláshelyünket.

 

2.nap: Trapani - Erice 
Mai napon egy élménydús fakultatív kirándulásra invitáljuk Önöket. A föníciaiak által alapított Trapani felfedezésére indulunk. A középkori “só városának” látványát a tenger kéksége, az Erice-hegy és annak középkori fellegvára uralja, kikötőjét átjárja Afrika levegője, gasztronómiája, színei, a fűszerek illata. Hangulatos, szűk sikátoraiban sétálva különleges élményben lesz részünk. Kihagyhatatlan a barokk stílusú gyönyörű San Lorenzo székesegyház, kiemelkedik látnivalói közül az óratorony, aminek asztrológiai órája a legrégebbi Európában, valamint a Chiesa del Purgatorio. Hangulatos felvonóval érkezve fedezzük fel Olaszország legszebb falvai közé sorolt Erice-t, mely tengerszint feletti magasságban, gyakran saját felhőjébe burkolózva várja látogatóit. Követve a kis kőkavicsos útvonalat, Erice egyik legszebb és legnyüzsgőbb sikátorában, a San Pietro templomnál találjuk magunkat, majd a történelmi központ szívébe érkezve a városháza látványa bűvöl el bennünket. Felfedező sétánk a macskaköves utcácskákon át, a marcipánról híres cukrászdába vezet, ahol választhatunk a cannoli, a mandulás tésztás péksütemények, a cassata, a marcipános vagy csokoládés finomság közül. A környék leglélegzetelállítóbb kilátását kínálja számunkra az impozáns tornyokkal büszkélkedő, Pepoli és Vénusz kastélyainak kilátója. Visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

 

3. nap:  Saline di Trapani  ( sólepárlók ) – Selinunte - Marsala
Különleges helyekre látogatunk a mai fakultatív kirándulásunk alkalmával. Első megállónk Saline di Trapani lenyűgöző sólepárlói, ahol a tengerből a nap és szél energiájával kinyert sóhalmok évezredek óta szinte változatlanok. A környék egyetlen Sómúzeuma, annak gazdag gyűjteménye egy ősi sóőrlésre használt mezőgazdasági erődben található, annak szélmalmával együtt. A látogatás után sétát is tehetünk a sólepárlók közti kis utakon. A kihagyhatatlan, káprázatos Selinunte régészeti parkban körbesétálva átélhetjük, hogy milyen volt az élet  egy Kr.e. V. századi görög városban. A város tündöklése 250 évig tartott, melynek nyomai, fenséges látványa lenyűgözi a látogatókat. Marsala lenyűgöző, elegáns és nyüzsgő városának felfedezésére indulunk. A hires marsalai bor feltalálója egy angol volt, melyet később egy olasz család tett híressé az egész világon. Sétáljunk ebben felfedezésre váró városban: vessünk  egy pillantást a történelmi belváros elegáns épületeire, kortyoljunk el egy pohár marsalai bort, mely még Giuseppe Garibaldit is lenyűgözte. Épületei közül kiemelkedik a Palazzo Fici és a Palazzo Burgio-Spanò, az Antico Mercato, mely napközben halpiac, este pedig szórakoztató központtá alakul számos bárral. Visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

 

4.nap:  Monreale - Palermo 
Elbúcsúzunk ettől az izgalmas vidéktől, és a partot elhagyva elindulunk a sziget belsejébe, hogy meglátogassuk Palermo tartomány legfontosabb turisztikai központját, Monrealét. Egy álom az erkélyről, ahonnan gyönyörködhetünk a Conca D'Oro síkság látványában; egy álom a monumentális épületegyüttesről. A katedrális a 12. századi nagy szicíliai művészeti stílus tökéletességének felülmúlhatatlan példája, a világörökség része.  A katedrális mellett található a San Benedetto kolostor, melynek közepén egy csodálatos kert nyügöz le minket egy pálmafa alakú szökőkúttal. A csodák után visszatérünk a jelenbe, és elmegyünk a Ciambr'Art negyedbe, amely nevét a kézműves műalkotásokat bemutató műhelyek és üzletekről kapta. Ezekben az utcákban érezhető a város történelme, mert itt éltek a híres katedrális építésében közreműködő művészek és munkások. Szabadidő után Palermo-ba indulunk, ahol egy tematikus sétát teszünk színházainál és számos látnivalóinál. Sétánk során elénk tárul Palermo legfontosabb épülete a Katedrális, mely ezer éves múltra tekint vissza.  Elfoglaljuk Palermo-i szálláshelyünket.

 

5.nap  Castelbuono- Cefalú
Pihenés, vagy fakultatív egésznapos kirándulás. Utunkat Cefalu, festői tengerparti városába folytatjuk. Csodálatos színek jellemzik a városkát, aranyos méz színben fürdő épületek, kéklő tenger, a bárkák megannyi színe mindenkire hatással van. Látnivalói közül nem hagyjuk ki az impozáns normann katedrális látogatását. Ha van olyan hely, ahol minden másnál jobban illatoznak a hagyományok és az ősi hétköznapok, ez kétségtelenül a középkori, késő reneszánsz stílusú mosoda. Cefalú színháza egy hatalmas művészeti és kulturális értékkel bíró kis gyöngyszem. A Madonie-hegység szívében pompázó Castelbuono elragadó, középkori városkájába utazunk, mely történelmi központjával, hangulatos üzleteivel az első pillantásra szívünkbe zárja magát. Különös látványosságok sora tárul elénk, kezdve az impozáns Ventimiglia kastéllyal. Sétánk során az Óratornyánál meghallgatjuk, ahogy az ősi idők óta figyelmeztet a tovatűnő idő múlására. Keresztülszelve a megkapó, szűk utcácskákat, mesevilágban érezhetjük magunkat. A környékről származik a Manna nevű csodaszer, melyből édességet, gyógyszert és kozmetikumot is készítenek. Megismerjük e helyi specialítás készítésének történetét, és titkait, mely édesség egyéni kóstolóját sem szabad kihagyni. Szabadidőzünk egy kicsit, majd elköszönünk ettől a magával ragadó helytől. Élményekkel gazdagodva visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 Eur/fő)

 

6.nap Villa Malfitano Whitaker  - Palermo piac/ kóstoló –  Budapest
Utolsó napunkon  hazaindulás előtt egy különleges villát látogatunk meg. A Villa Malfitano Whitaker csodás neoreneszánsz stílusban épült villa, melynek belső terében pompásan berendezett szobák és műtárgyak gazdag gyűjteménye található. A villa látogatása után a gasztronómiának szenteljük időnket, természetesen kóstolóval egybekötve. A város legrégebbi és legnagyobb piacára látogatunk. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 

A program/és vagy azok sorrendje a repülő menetrendjének, és a tenger hajózhatóságának függvényében változhat. Az első és utolsó napi program hossza a repülő menetrendjének függvénye. 

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

 • Audio guide: 3300 Ft/fő - foglaláskor fizetendő
 • Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszinen fizetendő):  20 EUR/fő/tartózkodás
 • Kötelező repülőtéri illeték 20 kg-os feladott poggyásszal, üléssel:     49 900 Ft/fő
 • Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):
 • Trapani - Erice                                                                35 Eur/fő
 • Saline di Trapani (sólepárlók) – Selinunte-Marsala    35 Eur/fő
 • Palermo– Castelbuono-Cefalú                                      35 Eur/fő
 • Palermo piac kóstoló:                                                     5 Eur/fő 
 • Belépők igény szerint:
 • Trapani - San Lorenzo Székesegyház:  kb. 6 Eur/fő
 • Erice  - felvonó:                                      kb. 9 Eur/fő
 • Saline di Trapani – Sómúzeum:             kb. 4 Eur/fő
 • Marsala katedrális:                                ingyenes
 • Selinunte akropolisz                             kb. 6 Eur/fő
 • Monreale Katedrális:                             kb. 6 Eur/fő
 • Monreale kolostor:                                 kb.6 Eur /fő
 • Palermo Katedrális:                               kb. 15 Eur/fő
 • Kapucinusok katakombája (egyénileg):  kb. 5 Eur/fő
 • Cefalu  - Katedrális                                  kb. 6 Eur/fő
 • Manna múzeum (előre jelentkezéssel:   kb.4 EUR / fő
 • Castello dei  Ventimiglia ( Palatine kápolna is benne) : kb. 5 EUR /fő
 • Villa Malfitano Whitaker                         kb. 28 Euro

Az utazás min. 25 fő részvételével indul. A fakultatív programok min létszáma 25 fő!


*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt az ajánlatban meghirdetett programok módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint, illetve a programok sorrendje változhat.

 

ÁrakLejárt: 2024. április 15.

Az ár tartalmazza:

 • szállást
 • megadott ellátást
 • repülőjegyet
 • repülőtéri transzfereket
 • magyar nyelvű idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza:

 • repülőtéri illetéket feladott csomaggal
 • audio guide használatát, foglaláskor fizetendő
 • esetleges belépőket a helyszínen, valamint felárakat
 • helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs adót, 
 • fakultatív programokat
 • egyágyas felárat - kérje ajánlatunkat
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető
 • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 3,0%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Az ártáblában szereplő árak nem minden esetben tartalmazzák az árfolyam illetve az esetleges üzemanyag árak emelkedésével járó többlet költségeket, ezért kérje ajánlatunkat!

Részvételi díj (Ft/fő/turnus)nap/éjTársítható szoba2-3 ágyas szoba1 ágyas szoba
ápr. 16-216/5256 800 Ft256 800 FtMEGTELT

További információ

Ajánlatkérés, foglalás és további információ a(z) korut@utazas.info címen vagy irodánkban.

A foglalás menetéről bővebben itt olvashat