Síelés Tarvisioban

Jankovics Gabriella - 2016. október 27.

Tarvisio 32 kilométeres pályarendszere főként gyerekes családok és kezdő síelők számára ajánlott, de néhány napot egy gyakorlott síző is nagyon kellemesen tölthet a pályákon. A pályarendszer két csúcsból áll, ahol a felvonók úgy vannak megtervezve, hogy teljesen körbe lehessen csúszni a pályát. Az egyik csúcs a Monte Florianca, mely a Tarvisio városából induló liftekkel közelíthető meg, a másik pedig a talán ismerősebben csengő Monte Lussari kicsi faluja a hegy tetején, 1789 méteres magasságban,- mely a Camporosso nevű falucskából közelíthető meg.

 

A csúcsra érve lélegzetelállító kilátás nyílik a Júlia Alpokra. Az „Il santuario del Monte Lussari” névre hallgató 16. századi kápolnába a mai napig százak zarándokolnak el egy-egy misére, nem csak Olaszországból, de a szomszédos Szlovéniából és Ausztriából is. Innen ered az egyház “dei tre popoli”  azaz a „Három nép” elnevezése is.

Járjunk itt télen, vagy akár nyáron, csodálatos és leírhatatlan látványban lesz részünk. Mi sem bizonyítja jobban a pályarendszer magas színvonalát, mint a Tarvisio pályáin az utóbbi években többször is megrendezésre kerülő bajnokságok, melyek évről-évre rengeteg érdeklődőt vonzanak.