Síelés márciusban - Ez a mi választásunk!

Börönte Dóra - 2016. szeptember 18.

Az Utazas.info irodájában a márc. 15-i hétvége minden évben a síelésé! Így volt ez 2016-ban is, amikor is kis csapatunk újra felkerekedett, hogy meghódítsa a lejtőket. Miért március? Mert ilyenkor a legjobb az idő, mert már kevesen vannak a pályákon, mert az árak is sokkal kedvezőbbek, mint főszezonban és mert a pályák ugyanolyan jók, mint februárban (sőt!). 

 

Ebben az évben a szálláshelyünk a szlovéniai Kranjska Gorán a Ramada Hotel & Suites Kranjska Gorában (ex Grand Hotel Prisankban) volt. Pénteken munka után indultunk el és este 10 óra körül meg is érkeztünk a szállodába. Első nap Kranjska Gora pályáin csúsztunk. Nem volt napsütéses idő, de a sípályák jó minőségűek voltak. Délután megnéztük a síugrósáncokat, ahol a világkupa sorozat szlovéniai versenyét rendezik, majd pedig kipróbáltuk a Hotel Spik wellness részlegét is. Csak ajánlani tudjuk! ;)

 

Másnap régi kedvencünk az olaszországi Sella Nevea következett, ami Kranjska Goráról kb. 50 perces autóútra található. Bár nem túl nagy pályarendszer, de a sella neveai sípályák annál változatosabbak és a környező hegyek lélegzetelállítóak! A pályák szinte üresek voltak és kiváló állapotban vártak minket, így nagyon nagy élmény volt itt síelni. Nem beszélve az első olasz eszpresszóról és grappáról, amit kinttartózkodásunk alatt itt fogyaszthattunk el először, mert ilyenkor első utunk a hüttébe vezet! ;)

Hétfőn és kedden következett a mi TOP 10 listánk első helyezettje: Tarvisio – Monte Lussari! A szállásunktól kb. fél órára található olasz kisváros olyan pályákkal készül a síelők és snowboardosok számára, amit nehéz elképzelni, amíg nem próbáljuk ki. Mi is így voltunk ezzel, így még kedden is visszatértünk! Gyönyörű környezet, a legjobb sípályák, az olasz pizza – grappa – tiramisu verhetetlen hármasa és az olaszok utánozhatatlan mentalitása és vendégszeretete várt minket! Egy biztos: 2017-ben a március 15-i hétvégén mi újra itt síelünk majd!