Sella Nevea és Bovec - az újrakezdés

Jankovics Gabriella - 2016. október 27.

 

Bizonyára többen hallottak már a 2013-ban történt - viszonylag „szerencsésnek” mondható- kabinos liftbalesetről, Bovecben. A síterep, mely arról volt híres, hogy akár sílécen csúszhattunk át egyik országból a másikba, ezzel tulajdonképpen elveszítette az egyik felét. Sella Nevea egyedül maradt 3 évre, de idén végre a boveci pálya és felvonói is újraindulhattak, ugyanis 2016. szeptember 9-én befejeződtek a lift építési munkálatai, sőt, a két országot összekötő nagykabinos liftet is üzembe helyezték.

A felújításnak, illetve Sella Nevea 8 évvel ezelőtti modernizálásának köszönhetően, egy nagyon korszerű sítereppel találkozhatunk a 2016/17-es síszezontól kezdődően, ráadásul a hely északi fekvésének köszönhetően hóbiztosnak mondható pályái akár április végéig is síelhetőek maradnak.

Válasszon szlovén, vagy akár olasz szállást, biztosan jól fogja érezni magát, hiszen egy olyan élményt, minthogy sítalpon hagyhatunk el egy országot és lépünk át egy másikba, - akár napi több alkalommal is- nem sok síterep tud nyújtani a tél szerelmeseinek.