Adventi vásár Schladmingban

2014. november 28.

Egyre többen látogatnak Schladmingba a minden év decemberében megrendezett adventi vásárra, turistákat és helyieket egyaránt vonz a nevezetesség. Érdemes ekkorra időzíteni schladmingi utazásunkat, hiszen az esemény hangulata magával ragadó, garantáltan felejthetetlen élmény lesz!

 

Idén november 28-án kezdődik a stájerországi Schladming városában az adventi vásár, és egészen december 21-ig tart. Az esemény egész ideje alatt karácsonyi kirakodók standjai sorakoznak az utcán, többek között forralt bort, édességeket, és finomabbnál finomabb osztrák ételeket is kóstolhatunk, valamint kézműves ajándéktárgyakat és díszeket is vásárolhatunk, közvetlenül a készítőktől.

 Az utcán a feldíszített karácsonyfák és karácsonyi fények teszik még meghittebbé a hangulatot, egy végig síelt nap után remek kikapcsolódási lehetőség az adventi vásár. A gyerekek számára is tartogat meglepetéseket Schladming: sokszor kézműves foglalkozásokat és táncos mulatságokat rendeznek nekik a vásár területén, így biztosan jól érzik magukat a kicsik, amíg mi nézelődünk.

 

A vásári forgatag mellett előadások és koncertek sora vár ránk Schladmingban, legyen szó akár kóruséneklésről, akár gitáros szóló előadásról, rengeteg programmal készülnek a helyiek az ide látogatók szórakoztatására. A városka aránylag gyorsan megközelíthető Magyarországról, csupán néhány óra autózás, és máris élvezhetjük a karácsonyi vásár hangulatát!