Santa Ponsa nyaralás

Mallorca fővárosától, Palma de Mallorcától 20 km-re nyugatra található a sziget Calvia nevű körzete, melynek egyik legjelentősebb és legszínvonalasabb üdülőtelepülése Santa Ponsa. A település a hosszú és finom homokú központi strand és egy néhány kilométerrel távolabbi, kevésbé frekventált és ezért nyugalmasabb strand között terül el. A relatíve sekély víznek és az öböl védettségének köszönhetően a hullámok kisebbek és ezért a strandolás biztonságos. A város éttermek, bárok, szórakozóhelyek és szupermarketek széles választékát kínálja a látogatóknak.

Míg a szomszédos Palma Nova és Magaluf üdülőtelepek a britek kiemelt nyaralócélpontja, addig Santa Ponsát leginkább a "kelták", vagyis az írek és a skótok látogatják, amit az ír kocsmák feltűnően nagy száma is jelez. Az éjszakai élet is ennek megfelelően alakul: az említett települések szórakozóhelyei tömegesebbek és extrémebbek, míg a santa ponsai éjszaka barátságosabb és nyugalmasabb, családiasabb, miközben a kínálat közel azonos. A városból számos kirándulást tehetünk. A közeli hegyekben meredek szerpentineken juthatunk el a 30 vízeséséről híres Glatzó nemzeti parkba, vagy meglátogathatjuk a hegyre épült középkori minivárost, Galileát (valószínűleg a táj zordsága ihlette a beszédes névadást), esetleg ellátogathatunk Ses Animes vadregényes 16. századi kalóz-leső kilátótornyába, amely a meredeken tengerbe szakadó Verger-fok tetején áll szédületes panorámát biztosítva a fapallón és vaslétrákon felmerészkedő látogatónak. Santa Ponsáról a főváros is gyorsan elérhető, kb. félóránként indulnak buszok, az út kb. egy órát vesz igénybe az adott járat útvonalától és megállóitól függően.

repülő Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
repülő új Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható

Utazás Mallorcára repülővel

  • repülővel BUDAPESTRŐL: 2024. jún. 18-tól szept. 24-ig minden turnushoz charter járat indul kedden BUD-PMI-BUD útvonlalon. További infok: Mallorcára repülővel