Santa Ponsa időjárás előrejelzés
Dátum 05.28. 05.29. 05.30. 05.31. 06.01.
Időjárás
Maximum 27°C 22°C 24°C 22°C 23°C
Minimum 18°C 18°C 19°C 19°C 19°C
Szél (km/h) 15 ↑ 16 ↑ 7 → 16 ↖ 15 ↖
Vissza a képekhez

Santa Ponsa nyaralás

Mallorca fővárosától, Palma de Mallorcától 20 km-re nyugatra található a sziget Calvia nevű körzete, melynek egyik legjelentősebb és legszínvonalasabb üdülőtelepülése Santa Ponsa. A település a hosszú és finom homokú központi strand és egy néhány kilométerrel távolabbi, kevésbé frekventált és ezért nyugalmasabb strand között terül el. A relatíve sekély víznek és az öböl védettségének köszönhetően a hullámok kisebbek és ezért a strandolás biztonságos. A város éttermek, bárok, szórakozóhelyek és szupermarketek széles választékát kínálja a látogatóknak.

Míg a szomszédos Palma Nova és Magaluf üdülőtelepek a britek kiemelt nyaralócélpontja, addig Santa Ponsát leginkább a "kelták", vagyis az írek és a skótok látogatják, amit az ír kocsmák feltűnően nagy száma is jelez. Az éjszakai élet is ennek megfelelően alakul: az említett települések szórakozóhelyei tömegesebbek és extrémebbek, míg a santa ponsai éjszaka barátságosabb és nyugalmasabb, családiasabb, miközben a kínálat közel azonos. A városból számos kirándulást tehetünk. A közeli hegyekben meredek szerpentineken juthatunk el a 30 vízeséséről híres Glatzó nemzeti parkba, vagy meglátogathatjuk a hegyre épült középkori minivárost, Galileát (valószínűleg a táj zordsága ihlette a beszédes névadást), esetleg ellátogathatunk Ses Animes vadregényes 16. századi kalóz-leső kilátótornyába, amely a meredeken tengerbe szakadó Verger-fok tetején áll szédületes panorámát biztosítva a fapallón és vaslétrákon felmerészkedő látogatónak. Santa Ponsáról a főváros is gyorsan elérhető, kb. félóránként indulnak buszok, az út kb. egy órát vesz igénybe az adott járat útvonalától és megállóitól függően.

Rendezés:
2 ajánlat található
tengerparti

Utazás Mallorcára repülővel

  • repülővel BUDAPESTRŐL: 2020. jún. 12-tól szept. 25-ig minden turnushoz charter járat indul pénteken BUD-PMI-BUD útvonlalon. További infok: Mallorcára repülővel

+36 20 4595 424 Kapcsolat