Nyaralás Riminiben gyerekkel, repülős utazással

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: RIMINI REPÜLŐVEL

Az olaszországi nyaralás jól sikerült. 

Az idilli olasz szállás (Hotel Bologna) kívülről szépen felújított, az ebédlő, fogadótér, lépcsőház szépek, igényesek voltak, a szoba az igencsak szerény, mondhatni "retro", kicsi, de tiszta, és a légkondi is jól működött, ami minden másnál fontosabb volt.
Az olasz tengerpart nagyon közel van, ez nagy előny. A tulajdonosnő kedves és segítőkész volt. Az étkezés jó, de ha valaki a 7 órai vacsorakezdésnél nem volt ott, húsétel már nem jutott, de tészta és mindenféle zöldköret, leves volt bőven.   

A repülővel Rimini Miramare-ba utazóknak fontos lenne tudni, hogy Forliból vonattal nem Rininibe kell menni, hanem Rimini-Miramare-nak is van saját vasútállomása. Innen a Hotel Bologna gyalog néhány perc. Így az esti érkezésnél időt és pénzt spórolhat! Nekünk szerencsénk volt, mert Forliban egy kedves olasz erről felvilágosított minket. Vonattal és busszal mindenhova el lehet jutni, bár a jegyvásárlás és érvényesítés az automatáknál nem mindig egyszerű. De az olasz emberek kedvesek és segítőkészek.   

A Miramare részen található a Fiabilandia játékpark, ami kisgyermekes családoknak egész napos program lehet. A Hotel Bolognától kb. 10-15 perc séta. Hasonló élmény az Italia in Miniatura, ahova a Rimini vasútállomás elől indul a busz. Ajánlom mindenkinek a közeli San Marino-t is, szintén busz megy oda a vasútállomás elől. Szintén a közelben van (Riccione) az Aquafan nevű vízi vidámpark és a delfinárum.   

Tavaly Bibionéban voltunk, idén Riminiben. Nekünk nagyon bejött Olaszország: a homokos part, az esti zsongás, a sok gyerekbarát vidámpark. Ugyanakkor látnivaló is mindig akadt elérhető közelségben (tavaly Velence, idén San Marino). Kisgyerekkel Olaszország ideális hely.   

Galéria megnyitása (30 kép)