Rimini 4 napban

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: RIMINI 4 NAPBAN

Egy nyaralás Olaszországban felejthetetlen élményekkel gazdagítja egy ember életét!

A Hotel Brotas (Rimini) szolgáltatásaival, felszereltségével az egyszerűség ellenére nagyon meg voltunk elégedve. Ilyenre számítottunk, sőt erkélyünk is volt, amiről oldalt a tenderre láttunk. Mind a tulaj idős házaspár, mind a pincérek nagyon kedvesek voltak, kitűnően lehetett velük akár angolul, akár németül kommunikálni! Sőt a konyhájuk az extrán finom volt! Részünkről a hotel elhelyezkedése is pont jó volt, hiszen ez a Rivazzura városrész a legforgalmasabb turista negyed, minden ott van a közelben és folyton hömpölyög a nép, mintha mindennap karnevál lenne! Nekünk ez is nagyon tetszett. 

Ezeknél az olcsóbb hoteloknél még a fürdőzés, a strand is ingyenes, csak ha napernyőt és ágyat bérel az ember az kerül pénzbe (4 €/nap). 

A belvárosi óváros rész is nagyon szép, ahová a partról sűrűn 15 perc alatt be lehet jutni a 11-es busszal. 

San Marinoba is gyakran jár busz, a jegy 8 €-ba kerül oda-vissza összesen. Ha gyermekkel utazna oda bárki, akkor az Italia in Miniatura -vidámparkot (Rimini szélén) mindenképpen ajánlom. Felnőttnek, gyermeknek egyaránt többórás felhőtlen szórakozási lehetőség: szép, izgalmas, érdekes és szórakoztató hely!

Apró nehézséget az jelentett, hogy a kiírás ellenére a csomagmegőrző nem működik az állomáson, de aki autóval érkezik, annak ez sem probléma. 

A helyi közlekedés is egyszerű, mert az 1 €-os jegyet, amit a sárga automatáknál indulás előtt érvényesíteni kell, egészen 90 percig korlátlan számú utazásra felhasználhatjuk.

Röviden ennyit szerettem volna megírni, remélem hasznos információkkal is szolgálhattam!

Összességében Rimini egy igazán pörgős, szép, barátságos, felkészült turista paradicsom! 

Ajánlom mindenkinek aki ilyet keres!

Galéria megnyitása (25 kép)