Rab-sziget időjárás előrejelzés
Dátum 04.15. 04.16. 04.17. 04.18. 04.19.
Időjárás
Maximum 17°C17°C12°C14°C14°C
Minimum 16°C10°C10°C10°C10°C
Eső (mm) -41--
Szél (km/h) 51 ↖59 ←51 ←28 ←29 ←
Vissza a képekhez

Rab-sziget nyaralás

Rab-sziget az Adria kilencedik legnagyobb szigete, mely a Kvarner-öbölben, Krk és Pag szigetek között található. Magyarországhoz közel fekszik és ugyan kompozni kell, de a kompok gyakran járnak és mindössze 20 perces az út. Így honfitársaink körében is az egyik legnépszerűbb célpontnak számít Horvátországon belül.

Rab-sziget elsősorban homokos strandjairól ismert, a sziget nyugati oldalán a part szinte végig homokos. A legismertebb homokos strand a sziget északi részén, Loparon található "Paradicsom strand", mely egy hosszan elnyúló, lassan mélyülő öbölben helyezkedik el, így külön vonzerőt jelent a kisgyermekes családok számára.

Rab városa a sziget központja. A város érdekessége, hogy óvárosa három utcából áll, illetve az ezeket összekötő lépcsős sikátorokból. A főtéren és a kis utcácskákban egymást érik az éttermek, kávézók, ahol a hamisítatlan horvát vendégszeretet fogadja a vendégeket. Érdemes a korzón is végigsétálni, és megcsodálni a kikötőben sorakozó hajókat. Itt rengeteg kirándulóhajó versenyzik a turisták kegyeiért, így az esti séta során, akár a következő napi hajókirándulást is leköthetjük. 

Suha Punta Rab sziget egyik legkedveltebb célpontja. Nem hiába, csodás természeti környezet, kristálytiszta vízű strandok, sziklás és kavicsos partszakaszok teszik vonzóvá a nyaralók körében. 


RAB-SZIGET

A Rab-sziget összesen 94 km2-es. Így az Adria kilencedik legnagyobbik, és egyben legzöldebb szigete, mert rengeteg forrás található itt, a hegyek között. A vonulatok között termékeny, mediterrán növényvilágú völgyek húzódnak, az öblöket pedig finom homok borítja.

A XVIII. században lendült fel igazán az idegenforgalom, és azóta is az egyik legfontosabb turistaparadicsom. 

A szigetet gyorshajókkal, kompokkal egyaránt meg lehet közelíteni, a szigeten pedig helyközi autóbuszjáratok segítik a közlekedést. 

Rab városa a sziget központja, amely a Fumia-öböl partján helyezkedik el az északnyugati parton. A város érdekessége, hogy óvárosa három utcából áll, illetve az ezeket összekötő lépcsős sikátorokból. A főtéren és a kis utcácskákban egymást érik az éttermek, kávézók, ahol a hamisítatlan horvát vendégszeretet fogadja a vendégeket. Érdemes a korzón is végigsétálni, és megcsodálni a kikötőben sorakozó hajókat. 

Suha Punta a Frkanj-félsziget távolabbi részén fekszik A kis település nyugodt élete csak esténként pezsdül fel kissé, amikor a kis tavernák és utcai éttermek megtelnek vendégekkel. Itt található az egyik legrégebbi naturista kemping is, amely 1924 óta áll fent. 

Lopar csupán 12 km-re fekszik Rab városától, ahová a komphajó is kiköt. Strandja finomhomokos, rendezett és tiszta. A település nagy előnye, hogy az öböl sekély, lassan mélyülő, így külön vonzerőt jelent a kisgyermekes családok számára. 
egyéni tipp Térkép
egyénileg47 €/fő/éjtől
egyéni Térkép
egyénileg82 €/fő/éjtől