Palma Nova nyaralás

Palma Nova Mallorca egyik legfontosabb és legnagyobb üdülővárosa. Népszerűsége az '50-es évek óta töretlen, melyet széleskörű szolgáltatásainak, és hosszú homokos tengerpartjának köszönhet. A Palma-öbölben elterülő nyaralóhely előnye, hogy féltávon helyezkedik el a főváros és Magalluf között, így mind a kultúrális értékeket kedvelőknek, mind a bulizni vágyóknak ideális helyszín. 

Palma Nova Mallorca első épített üdülőtelepülése. A turisztikai fejlesztések az 1930-as években kezdődtek Ses Planes közelében, a település ekkor kapta a Palma Nova elnevezést is (korábban Són Caliu pel de Palma Nova nevet viselte). A spanyol polgárháború az '50-es évekig leállította ezt a fejlődési folyamatot, majd miután Spanyolország kimászott a politikai elszigeteltségből, Mallorca népszerűsége az egekbe szökött. Az első szállodák az '50-es évek végén épültek (l'Hotel Platja (1957) és l'Hotel Moroco (1959)), mára azonban komplett városok jöttek létre, több száz férőhelyes szállodákkal. A turisztikai "bumm" elsősorban a fapados légitársaságok térnyerésének köszönhető, így Mallorca és vele együtt Palma Nova is Európa egyik legnépszerűbb úticéljává vált.

MALLORCA

 

Spanyolország Costa Brava üdülőrégiójától 200 km-re délre, a Földközi-tengerből egy látványos szigetcsoport emelkedik ki, a Beleár-szigetek. A Formenterából, Ibizából, Mallorcából és Menorcából álló szigetcsoport legnagyobb és legnépesebb szigete Mallorca, ahol a teljes lakosság négyötöde, mintegy 630 ezer fő él. Mallorca, a 100 km széles és 120 km hosszú sziget fővárosa Palma de Mallorca, 320.000 fő lakossal. A spanyolországi Mallorca eredetileg mezőgazdaságból élt, ám a turizmus fellendülésével számos nyugat-európai látogatott a szigetre, ahol sokan ingatlant vásároltak, sőt le is telepedtek. Jelenleg Mallorca gazdaságának legfontosabb bevételi forrása a turizmus.

Mallorca földrajzilag két markánsan elkülönülő régióra bontható. Az északi alpesi jellegű 1000-1500 méter magas csúcsokkal büszkélkedő zord táj a félsziget közepén megszelídül, és békés alföldi jellegű síkságban folytatódik a déli partokig. MAllorca déli üdülőrégiói a nagy tengeröblök, elsősorban a Palmai-öböl környékén alakultak ki. Az időjárás egész nyáron kedvez a fürdésnek, eső június - augusztus hónapokban szinte egyáltalán nem fordul elő. Tökéletes időpont egy mallorcai nyaralásra a nyár közepe-vége, hiszen a kellemes júniusi 24-26 fokos napi maximum-hőmérséklet július-augusztusra 26-29 fok közé melegedik. Hasonlóan a tengervíz is a júniusi 20 fokról augusztusra 23 fok köré melegszik, amit egészen október elejéig meg is tart.

A remek fürdési lehetőségeken túl Mallorca gazdag kulturális öröksége számos programlehetőséget kínál. Palma de Mallorca spanyol és mór elemeket ötvöző stílusú középkori katedrálisa és a királyi palotája szinte kihagyhatatlan élményt nyújt. A mallorcai kikötő piacain és az ódon éttermekben ízelítőt kaphatunk a korabeli spanyol királyság egzotikus hangulatából. Ugyanakkor a vidék is számos érdekességet tartogat, látogatást tehetünk magashegyi kolostorokban, ellátogathatunk az arab hódítás korából fennmaradt gazdaságok valamelyikébe, vagy gyönyörködhetünk Sa Calobra 3-400 méter magas függőleges szikláiban és kristálytiszta vizű parányi tengeröblében.
repülő új Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható
repülő tipp Térkép
Az ajánlat jelenleg nem foglalható