Utazás Ománba repülővel

Indulási időpontok BUDAPESTRŐL: 2023. nov. 24-től 2024.márc. 29-ig minden pénteken charter repülőjárat indul a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről Budapest-Salalah-Budapest (BUD-RKT-BUD) útvonalon a Smartwings légitársasággal.


Indulás (helyi idők szerint) tájékoztató jelleggel:
BUD - SLL  05:00 - (13:25 RKT 14:15) - 16:10
SLL - BUD  17:20 - (19:10 RKT 20:00) - 23:05
 
Járatszám: később
Gyülekező: indulás előtt 2 órával a Liszt Ferenc repülőtér megadott termináljában, a kijelzőkön megadott check-in pultoknál az úti okmányokkal!
Géptípus: Boeing 737/800 vagy Boeing 737/900 MAX , a Légitársaság válaszára várunk!  Boeing 737/900 MAX géptípus esetében nem lesz technikai leszállás!

 

Általános információk az ománi charterekre:

Tisztelt Utasaink!

Az ománi járatot üzemeltető Smartwings Hungary Kft. Légitársaság által 2024. február 7-vel életbe léptetett Új! Poggyász szabály változásokról! 

Tekintettel a Salalah – Budapest útvonalon közlekedő charter járatok repülési útvonalán tapasztalható erős ellenszélre, a Smartwings Hungary Kft. repülésbiztonsági okból kénytelen csökkenteni a feladott poggyászok súlykorláját illetve a fedélzetre felvihető kézipoggyász darabszámát, súly-és méretkorlátozását az alábbiak szerint azonnali hatállyal módosítani.

Fentiek értelmében, 2024. február 7. napjától valamennyi Budapest – Salalah – Budapest útvonalon közlekedő charter járat esetében a,

FELADOTT POGGYÁSZ: a feladott poggyász súlya maximum 21 kg/fő lehet (személyenként max. 1 poggyász adható fel), a csomag mérete pedig maximum 158 cm (hosszúság + szélesség + magasság együttesen). Az együtt utazók esetében a feladható poggyászok nem összevonhatók, tehát például 2 db 21 kg bőrönd helyett nem adhatnak fel 1 db 32 kg bőröndöt.

KÉZIPOGGYÁSZ: a kézipoggyász maximum 8 kg/fő lehet, amelynek mérete 55 x 25 x 35 cm. Kézipoggyásznak számítanak: kézitáska, aktatáska, kamera, laptop vagy bármely, akár kisebb méretű táska. Minden utas kizárólag 1 (egy) darab kézipoggyászt vihet magával. Az 1 (egy) darab kézipoggyászon felül további személyes tárgyakat az utas nem vihet magával a fedélzetre. Amennyiben a kézipoggyász súlya vagy darabszáma meghaladja az engedélyezett keretet, a súlykeretet vagy az engedélyezett darabszámot, poggyászként kell feladni. Amennyiben így túlsúly keletkezik, túlsúlydíjat kell fizetni.

 

Utazási információk:

A charterjáratokon történő utazáshoz (oda - vissza) nincs szükség papír alapú repülőjegyre, elektronikus jegyre, amit az utazónak magánál kellene tartania. Az utazás elengedhetetlen feltétele, hogy az utazó rendelkezzen érvényes személyazonosító okmánnyal, ill. az okmányban szereplő név és a megrendeléskor leadott név egyezzen! Az utazó járatra való jelentkezése visszautasítható, amennyiben neve nem, vagy rosszul szerepel a helyfoglalási rendszerben.

A becsekkolás a járat indulása előtt legkésőbb 45 perccel zár. Az utazó késedelmes érkezéséért sem a szervező iroda, sem a légitársaság nem vállal felelősséget. Ezért kérjük minden utazónkat, hogy indulás előtt minimum 2 órával, a megadott időpontban jelenjen meg a reptéren!

A fenti adatok tájékoztató jellegűek.
 
FONTOS! MINDIG FIGYELJÉK AZ ÁLTALUNK KIADOTT RÉSZVÉTELI JEGYET, VOUCHERT, MERT ABBAN SZEREPELNEK A VÉGLEGES MENETRENDEK!