Fakultatív programok Bulgáriában

A kiválasztott fakultatív programokra a helyszínen a telepített képviselőnknél lehet jelentkezni telefonon vagy személyesen. A részvételi díj a helyszínen levában fizetendő!

A programokról bővebb felvilágosítást, aktuális változásokról információt telepített képviselőnk nyújt az érkezés napján személyesen (vagy pedig a részvételi jegyen található telefonszámon).
 

 • OFF ROAD PROGRAM (egész napos, fakultatív)


Az off road program részleteiben eltér a jeep safaritól. Indulást követően igazi kemény off-road útvonalon vágunk neki a Balkán-hegység keleti lejtőinek. Többször megállunk a tájat fényképezni. Igazi, háborítatlan tengerparti szakaszon pihenünk, hogy aztán új lendülettel vágjunk neki a „játszótérig” hátralévő útnak. Itt quadozunk, lovaglunk, nyíllövő képességeinket tesszük próbára, légpuskával célbalövünk vagy szekérfogattal próbálkozunk. Innen tovább a Balkán-hegység és Bulgária legkeletibb csücskébe indulunk, ahol, ha szerencsénk van messziről még a delfi nek táncát is megcsodálhatjuk. Ebéd után egy tiszta, eldugott tengerparti szakaszon, Irakliban fürdőzhetünk kb. 1-1,5 órán keresztül. Hazafele már a főúton haladunk.

 • NESZEBÁRI ÉLMÉNYCSOMAG (délutáni fakultatív)


Ismerkedés az UNESCO kulturális világörökségi listán is szereplő neszebári óvárossal, Napospart legjobb magyar idegenvezetőjével. Sétánk során betekintést nyerünk a település történetébe, ismerkedünk templomaival, kultúrájával, és egy-két igazán rejtett kincsét is felfedezzük. Tájak, ízek, illatok és meglepetések várnak! Az Óvárosból hajóval indulunk vissza Napospartra.

 • KALÓZHAJÓ (Tattoo - Sun'N'Fun) - gyerkőcöknek, kisgyermekes családoknak (félnapos, délelőtti)


Reggel busszal megyünk Neszebárba, a kikötőbe, ahol Kalóz Jack kezébe adjuk az irányítást. A kalóz növendékek szülői kísérettel szállnak fel a hajóra, és kezdetét veszi a délelőtti foglalkozás. Lesz rajzverseny, kincskeresés a 3 szintes hajón, vetélkedő, és ha eljön az idő, saláta, paradicsom, sült krumpli, rizs köret mellé különböző bolgár húspogácsákkal csillapítjuk az étvágyunkat, a gyerekek még hamburgert is kaphatnak. Miután a tengeren tartunk egy megállót, lesz lehetőség fürdésre, és jó idő esetén a csúszdát is használhatjuk. A szülők nyugalmát közben korlátlan sör/borfogyasztás biztosítja. Az út során a felnőttek és gyermekek számára egyaránt korlátlan üdítő és ásványvíz áll rendelkezésre. Kérjük, hozzanak magukkal fürdőruhát, fényképezőgépet, naptejet, papucsot, törölközőt, pénzt. Az ár magában foglalja az idegenvezetést, a belépőket és az ebédet. Az ár nem tartalmazza az italokat.

 • BOLGÁR FALU, BOLGÁR VACSORA (esti fakultatív)


Így mulat a bolgár, mulassunk vele mi is! Némi buszozás után megérkezünk egy közeli bolgár faluba, ahol nagy szeretettel, síppal, dobbal, jó hangulattal, étellel és itallal fogadnak minket. A jellegzetes helyi ízek kóstolása, a 3 fogásos vacsora menü után, ha megszomjaznánk, szabadon választhatunk fehér és vörösbor között, amíg ki nem fogy a hordó (ilyen még nem történt!). Vacsora után folklór műsorral kedveskednek, az est fénypontja pedig barátunk, Igor parázson járása (nestinarka).
 

Bulgária legnagyobb és legjobban felszerelt Aquaparkjába a főúton 5-10 percenként közlekedő ingyenes transzferbusszal visznek át, így a tanga papucs sem akadály. Van itt minden: Tsunami, Fekete-lyuk, Crazy river, pillangó medence és vízibár, csúszda csúszda hátán. Szabadesés, vad kobra, szlalom és ez még nem minden!

 • BÁRMARATON (esti fakultatív)


Ez a program bevezetést ad a naposparti Tenger-Party életbe. Nemcsak egy helyen tölthetjük kellemesen az estét, mi egy este alatt 5 bárt, klubot mutatunk be. Ismerkedésünket mexikói hangulatban kezdjük, trópusokon folytatjuk, megnézzük milyen a bolygó hollandi Naposparton, és vidám sétánk végén vár Napospart egyik híres diszkója. Mindenhol welcome-drinkkel, és akciós italokkal várnak! Egy este, egy belépő, 5 szórakozóhely, zárás a Den Glade Viking diszkóban és egy póló emlékbe!

 • LAZY-DAY-CRUISE RELAX HAJÓKÁZÁS (félnapos, délutáni program)


A neszebári öbölből hajózunk ki, megkerülve a történelmi óvárost, gyönyörködve a panorámában. Napospart, és St. Vlas partjai mentén haladunk, majd az Emine-fok környékén kikötünk, ahol lehetőség lesz fürdőzésre. A fedélzeten sör/bor/üdítő/ásványvíz korlátlan mennyiségben rendelkezésre áll, és még egy kis uzsonnára is számíthatunk. A Nap már lefele bukik, mikor visszaérünk a kikötőbe, ahonnan buszainkkal juttatnak vissza minden vendéget a szállodába.

 • SZOZOPOL ÉS A ROPOTAMO-FOLYÓ (egész napos, fakultatív)


Napospartról elindulva útbaejtjük Pomorie-t, ahol megtekintjük a Szt. György kolostort. Szozopolba látogatunk, ahol helyi idegenvezetőnk segítségével ismerkedünk a hangulatos óvárossal. Sétánk után elfogyasztjuk jól megérdemelt ebédünket. Délután hajókázunk a Ropotamo folyón, ahonnan betekintést nyerünk a nemzeti park élővilágába. Koradélután Burgaszban kötünk ki, ahol némi szabad program után bázisunkra, Napospartra indulunk vissza.

 • KIRÁNDULÁS VÁRNÁBA (egész napos, fakultatív)


Reggel busszal utazunk Várnába, ahol helyi idegenvezetőnk kalauzol el a Delfináriumhoz, ahol majdnem 1 órás delfi n-show keretében szórakoztatják a közönséget. Buszos városnézés keretében ismerkedünk a város nevezetességeivel, ebédelünk, majd megtekintjük a Várnától csupán néhány kilométerre található, az egyik legrégebbi, és legjobb állapotban megmaradt bolgár sziklakolostort, az Aladzsa-kolostort.
 
 • KIRÁNDULÁS ISZTAMBULBA NON-STOP (egész napos, fakultatív)


Este elindulunk Isztambulba, a nyüzsgő, müezzinek énekétől és a bazár zajától hangos, kelet kapujának tartott török városba. A reggel 8 óra körüli érkezést követően idegenvezetővel tekintjük meg a Kék Mecsetet, a Hippodromot, kívülről a TopKapi palotát, az Ayasofi a-t. Délután fakultatív hajókirándulási lehetőséget biztosítunk (25 eur/fő), melynek keretében behajózunk a Boszporuszhoz és kiszállunk a város ázsiai részén, ahol kb 30-45 percet töltünk el. A kikötőből az egyiptomi bazárt (fűszerbazár) ejtjük útba, majd villamossal megyünk a nagy bazárba. Délután kb. 4 óra szabadidő áll rendelkezésre, hogy mindenki kedvére ismerkedhessen Isztambul városával. Este 8 körül visszaindulunk Napospartra, érkezés a hajnali órákban. (az utazáshoz ÚTLEVÉL szükséges!)

 • BÚVÁRKODÁS (PADI) St. Vlas partjainál: kezdőknek és haladóknak egyaránt! (kb. 2 órás program)


Napospartról kisbusszal megyünk St. Vlas partjaihoz, ahol némi alapképzés után magunkra öltjük a neoprén ruhát, palackot, és instruktorainkkal merülni indulunk. Nagyon szép élmény lehet kezdő búvároknak, gyerkőcöknek, családi programnak is szuper. Az ár minden kelléket, felszerelést és a transzfert is tartalmazza.

 • KABLESHKOVO, A BOLGÁR ZSIBVÁSÁR (délelőtti fakultatív)


A sok bazári hangulat után, lehet, hogy kedvünk támad egy igazi piacoláshoz, zsibvásárhoz. Ez a kis falu nevezetes heti vásárairól. Igazi kipakolós, ócskapiacos formátum, ahol mindent lehet kapni.

 • Isztambul 2 napos kirándulás félpanziós ellátással

 • Szófia-Rila kolostor 2 napos kirándulás félpanziós ellátással

 • Balchik-Kaliakra 1 napos kirándulás ebéddel (botanikus kert látogatással)

 
 

Figyelem:

 • A kirándulásokon minden utasunk kizárólag saját felelősségére vehet részt.
 • A fakultatív programok elindításához minimális létszám szükséges, ez kirándulásonként változhat. Kérjük, tájékozódjon a részletekről helyi képviselőnktől.
 • A kirándulások általában magyar nyelven zajlanak. Ha előfordulna, hogy valamelyik program nem indul az Önök által kívánt időpontban magyar nyelven, arról helyi képviselőnk tájékoztatja Önöket.
 • A felsorolt kirándulások közül nem mindegyik indul minden régióból. Az aktuális lehetőségekről - kérjük - érdeklődjön helyi képviselőnknél az információs találkozón.
 • A kirándulások megadott indulási időpontjait minden esetben helyi idő szerint adjuk meg.
 • Kérjük szíves türelmét, ha a kirándulásra érkező autóbusz forgalmi, vagy egyéb okok miatt néhány percet késne a megadott időponthoz viszonyítva.
 • Megértésüket kérjük, hogy a kirándulás 24 órával korábban történő visszamondása esetén a befizetett összeg árát a szervezőknek NEM áll módjában visszatéríteni. Hivatalos orvosi igazolás birtokában forduljanak helyi képviselőnkhöz.
 • Kérjük, döntésüknél vegyék fi gyelembe, hogy az idegen utazási irodák és szervezők programjának foglalása következtében felmerülő bonyodalmak esetén képviseletünk NEM áll módjában intézkedni, ill. felelősséget vállalni.

 

Érdemes odafigyelni a pénzváltásnál, ugyanis a tengerparti üdülőhelyeken sokszor a banki árfolyamnál lényegesen rosszabbul váltják át a pénzt. Ezért célszerű inkább bankban pénzt váltani, de amennyiben erre nincs lehetőség, mindenképp meg kell győződni arról, hogy az árfolyam megfelelő-e. Mi csak a Crown Change pénzváltóival dolgozunk! Csak a koronás pénzváltó a 100%-ig megbízható! 

Galéria megnyitása (10 kép)