Lignano Olaszország játszótere

2014. április 24.

Mesébe illő vidámparkjaival Lignano Olaszország egyik legkedveltebb üdülőhelye, mind a gyerekek, mind a szülők körében. Szinte biztosak lehetünk benne, ha Lignanoban apartmant bérelünk, hogy valahol a közelünkben lesz egy lenyűgöző szórakoztató park. Egy igazán elszánt a társaság a hét szinte minden napján új kalandparkot próbálhat ki.  

A Lunapark Strabilia egy hatalmas vidámpark kicsiknek és nagyoknak, több mint 60 hintával és játékkal varázsol minket egy mesebeli helyre. A Gommosi a gyerekek felségterülete, a légvárak birodalma, ahol a valóság szinte megszűnik létezni. A Parco gyönyörű körhintái, ugráló vára, cirkusza, mászókája, kötélpályája, autós és lövöldözős játékai teljesen rabul ejtik a kicsiket. A gyerekekre animátorok vigyáznak, így nem is szükségszerű anyu és apu felügyelete. Gulliverlandia parkban kedves kis fókák csalnak mosolyt az arcunkra. A kis átlátszó alagútból cápák és ráják társaságában gyönyörködhetünk a tenger víz alatti csodáiban. Egy vulkán gyomrán át visszatérhetünk a dinoszauruszok korába és kis földalatti vasút mutatja be a maja romok érdekességeit. A Panoráma toronyból gyönyörű kilátás nyílik egész Lignanora és a lagúnákra. 

De mindenki fő kedvence az 1985-ben nyílt Lignanoi Aquasplash, Olaszország első aquaparkja. Egy hatalmas vízi játékokkal teli park hullámfürdővel, surf deszkával, kötélpiramissal és 15 csúszdával. Legyen bármilyen is az ízlésünk, megtaláljuk a nekünk valót, mert van kamikaze, anakonda, tölcsér, fedett, csavaros, csavaroshullámos csúszda. A kicsiknek van kisbálna, kalózhajó és gombaház mini csúszdákkal, a nagyoknak félelmetes koromsötét cső és 45 fokos kamikáze. Lehet csúszni matracon, szőnyegen, kötélen és popsin az eredmény mindig ugyan lesz: hatalmas csobbanások, vidám kiáltások és boldogság.  Ha valamivel megnyugtatóbb programra vágyunk, feltétlenül érdemes ellátogatni Lignano állatkertjébe, mely a Praco Zoo Punta Verde nevet viseli. Kellemes sétát tehetünk a természetben, gyönyörű növények és egzotikus állatok között felejthetjük el a hétköznapokat. Néhány méteres távolságból figyelhetjük meg sok más állat mellet az antilopokat, a tevéket, a fókákat, a medvéket és az oroszlánokat. Plakátokkal és videó vetítésekkel egészítik ki ismereteinket az állat-és növényvilágról. 

Az élet is egy játszótér, vannak hinták és mászókák, homokozók ahova a fejünket dughatjuk. Van, amit meg kell mászni, és amiről le kell esni. De a lényeg hogy mindig a javunkat akarja, hogy boldogok legyünk. Lignano akárhonnan is nézzük Olaszország játszótere, ahol érdemes újra gyerekként játszani, feltöltődni és soha el nem felejteni, hogy az egész csak játék.