Lignano látnivalók

 

Aquasplash: Olaszország első aquaparkja. Egy hatalmas vízi játékokkal teli park hullámfürdővel, szörfdeszkával, kötélpiramissal és 15 csúszdával. Van kamikaze, anakonda, tölcsér, fedett, csavaros, a kicsiknek kisbálna, kalózhajó és gombaház mini csúszdákkal.

 

A legrégebbi kikötő: A Porto Vecchio Lignano Sabbiadoro legrégebbi kikötője. A halászhajók és yachtok otthona sokat változott és fejlődött az évek során, így mára modern kikötővé és Lignano látnivalójává vált.

 

Gommosi: A gyerekek felségterülete, a légvárak birodalma, ahol a valóság szinte megszűnik létezni.

 

Gulliverlandia: A parkban kedves kis fókák, a tengervíz alatti átlátszó alagútban cápák és ráják nyújtják a társaságot. Egy vulkán gyomra vezet a dinoszauruszok korába és kis földalatti vasút mutatja be a maja romok érdekességeit. A Panoráma torony tetején pedig egy olyan káprázatos látvány tárul elénk, melyet Lignano összes látnivalója megirigyelhet.

 

Lagúna: Az egyedülállóan szép és ritka ökoszisztéma felbecsülhetetlen értékű látnivalója Lignanonak. Tudományos és természeti értékét nem csak a varázslatos állat és növényvilága, hanem az ősi kultúra nyomait őrző halászfalu romjai is gazdagítják.

 

Lunapark Strabilia: A rengeteg álomszép hullámvasútjával Lunapark kihagyhatatlan látnivalója Lignanonak. Egy hatalmas vidámpark kicsiknek és nagyoknak, több mint 60 hinta és játék varázslatos birodalma.

 

Lignanoi szappan: Érdekesség inkább, mint látnivaló a lignanói természetes összetevőkből készült szappan, mely a 24 Kt Sabbia d'Oro nevet kapta. Hosszú kutatómunkák eredményeként jött létre a tápanyagok, illat és színek tökéletes egyvelege. Különböző gyógynövények kivonata, béta-karoin és E-vitamint teszi tökéletessé frissen vágott fű illatával átjárt és a Lignano aranyszínű homokja színére emlékeztető szappant.

 

Parco Junior: Gyönyörű körhintái, ugráló vára, cirkusza, mászókája, kötélpályája, autós és lövöldözős játékai azonnal rabul ejtik a kicsiket. Elbűvölő látnivaló Lignanoba érkező legkisebb gyerekek számára is.

 

Parco Zoo Punta Verde : Az élményparkoknál valamivel békésebb látnivaló Lignano állatkertje. Kellemes sétát tehetünk a természetben, gyönyörű növények és egzotikus állatok között felejthetjük el a hétköznapokat. Néhány méteres távolságból figyelhetjük meg az állatokat pl.: az antilopokat, a tevéket, a fókákat, a medvéket és az oroszlánokat. Ráadásként plakátok és videó vetítések egészítik ki ismereteinket az állat-és növényvilágról.

 

Parti aréna: A tengerpart aranyló homokjának egy elkerített része napközben a sportolási lehetőségeket kínál a nyaralóknak, este pedig ingyenes koncerteknek ad helyet.