Freestyle világbajnokság Kreischbergben

2014. november 11.

 

Ebben a szezonban az osztrák Kreischberg-Murau síterepen rendezik meg a FIS Freestyle Sí & Snowboard világbajnokságot. A január 15-25 között megszervezett verseny nagyon fontos eseménynek számít, rengeteg versenyző és néző vesz részt rajta minden évben.

 

Januárban 45 országból érkeznek majd a résztvevők Murauba, ahol 10 napon keresztül versengenek a díjakért. Idén nagy újítás, hogy a Youtube-on díjmentesen követhető lesz az esemény, élő adásban, emellett pedig számos sport csatorna és helyi tv kapott engedélyt a közvetítésre.

 

Különböző típusú jegyek vásárolhatók a rendezvényre, és a verseny idejére a kreischbergi sípályák is nyitva tartanak, mivel a bajnokság a síterep alsó részein lesz megtartva. Így a nézők akár fentről, a felvonókról, vagy a pályák tetejéről is szemlélhetik a versenyzőket.

 

A világbajnokság idején rengeteg egyéb program is várja az idelátogatókat, például a SnowCircus elnevezésű fesztivál, amelyen számos híresség és DJ lép majd fel. A buli sorozatra válthatunk hétvégi jegyet, vagy az egész időszakra érvényes fesztivál bérletet is, az árakról és fellépőkről a SnowCircus hivatalos oldalán tájékozódhatunk.

 

Aki érdeklődik a freestyle sportok iránt, és szeretne részt venni a világbajnokságon, annak érdemes előre szállást foglalni és megvásárolni a jegyeket, hiszen minden évben hatalmas az érdeklődés a program iránt.