Program lehetőségek Korzikára utazóknak

LÁTNIVALÓK KORZIKÁN

Az itt felsorolt programokat csak kedvcsinálónak szánjuk. A sziget szinte minden zuga valamilyen látnivalót, érdekességet, meglepetést rejteget, aminek összefoglalására nem vállalkozhatunk. Az alábbi néhány kirándulás azonban véleményünk szerint nem hiányozhat egyetlen korzikai nyaralásból sem.

AJACCIO, CORTE

A kirándulás első állomása a magas hegycsúcsokkal övezett régi főváros, Corte, a sziget földrajzi középpontja. Óvárosa a sziget egyik legrégebbike, ahol szinte megállt az idő. Sasfészekként emlegetett romantikus fellegvára, a történelem során a korzikai hazafias ellenállás központja volt. Ajaccio felé vadregényes utakon, magashegyi falvak között, Korzika 2000 m feletti hegycsúcsai között kanyarogva indulhatunk tovább.

A sziget 1811-ben, Napóleon által megtett, 53 ezer lakosú fővárosában, Ajaccioban, Napóleonnak eredhetünk nyomába. A pálmákkal övezett óvárosi Foch marsall téren kezdhetjük a sétánkat, itt található a hajdani császár még római konzulként ábrázolt márványszobra. A place Général de Gaulle-on ismét Napóleon szobrát láthatjuk, már lovon és császárként. Továbbsétálva megtekinthetjük a Notre-Dame de la Miséricorde katedrálist, a közelében pedig Napóleon igen szerény szülőházát. A Citadellából remek fotókat készíthetünk a városról és egymásról. Kora délután igény szerint meg lehet tekinteni a Musée Fesch anyagát - Franciaország második legnagyobb reneszánsz itáliai festészeti gyűjteménye található meg itt -, illetve Ajaccio csillogó bevásárlóutcáján is érdemes kóborolni.

CAP CORSE

Ez a kirándulás Cap Corse-ra, a sziget félszigetére, vagy ahogy a korsok mondják, a "Sziget ujjára" visz. A nap során a félsziget északi részét barangolhatjuk be. Első állomásunk Patrimonio, Korzika legtöbbre becsült bortermelő vidéke. Az itteni borpincékben kóstolhatunk az isteni muskotályból, a testes vörösekből, könnyed rozékból, s ami ízlett, abból termelői áron vásárolhatunk is. Innen St. Florenba, Korzika egyik leghangulatosabb kikötővárosába érdemes továbbutazni, ahonnan rövid séta után Erbalunga felé visz az út. Erbalungában megtenézhetjük az igen fotogén genovai őrtornyot, a városka zegzugos utcácskáit, nádfedeles halászkunyhóit.

BONIFACIO

Bonifacio az a város, amit az útikönyvek úgy emlegetnek, hogy "nem szabad kihagyni!" Az biztos, hogy aki járt már itt, az mindig emlékezni fog rá, és soha nem téveszti össze egy görög vagy olasz tengerparti kikötővárossal. Mindig be fog ugrani a neve. Nem csoda, hogy már Odüsszeusz is beszámol Bonifacio-i élményeiről.

60 méter magasan a tenger fölött, egy fehér mészkősziklán ül a város, 1,5 km hosszú sziget a szigeten, szabálytalan, szorosan egymást támasztó, magas házaival, melyekből az erőteljes hullámverésnek és a mészkő mállékonyságának köszönhetően 50 évente le-leszakad a tengerbe egy-egy házikó. A város tengerre néző oldalát egy kb. egyórás hajókirándulás keretében csodálhatjuk meg, majd az éttermek, kávézók, butikok sora mellett elhaladva a kikötőből a felső városba sétálunk. A meredek lépcsőkön fölkapaszkodva, az óriási erődkapun áthaladva érünk be a meredek, girbe-gurba utcácskákhoz, honnan lélgzetelállító panoráma nyílik egyik oldalon a kikötőre és az öbölre, a másikon a nyílt tengerre az elmagányosodott Homokszem mészkőtömbbel, szemben Szardíniával, lefelé a kristálytiszta tengerre, felfelé a sikoltozó sirályokra. Egyedülálló a félsziget végében lévő miniváros-szerű matróztemető, innen leereszkedhetünk az Aragon király 187 lépcsején -melyet egyetlen éjszaka vágtak a sziklába - a tengerig. Délután érdemes egyet fürödni a környék legszebb, fehér homokkal borított tengeröblében.

CALVI

Kiránduljunk el Calviba, a magas hegyek ölelésében fekvő szépséges városba, melyet sokan Kolombusz szülővárosának is tartanak. A város látványát meghatározó genovai erőd ma az idegen légió lakhelye. A városfalak alatt a sziget egyik legforgalmasabb kikötője fogadja a luxusjahtokat. A lenyűgöző szépségű tengeröbölben, fehérhomokos strandon, türkizkék tengerben, karibi strandokat idéző panoráma mellett fürdőzhetünk.

Képgaléria

Galéria megnyitása (52 kép)
City Hopp Európa
Like-olj minket és értesülj a legjobb ajánlatainkról!
Hírlevél regisztráció
+36 1 354 01 91 Kapcsolat