Korfu után irány Albánia!

2015. március 5.

Egy korfui nyaraláson nem csak a sziget tartogat számunkra felejthetetlen élményeket, ha van időnk és kedvünk, akkor érdemes ellátogatni a szomszédos Albániába is! Korfuról indulva, egy fakultatív program keretein belül megnézhetjük a csodálatos Butrintit, vagy a régen Görögországhoz tartozó gyönyörű városkát, Agia Sarandát is.

 

A program hajózással indul, hiszen így juthatunk át a szomszédos Albánia kikötővárosába, Agia Sarandába. A kétórás hajóút után egy túravezetővel nézhetjük meg a várost, majd a város szívében beülhetünk egy hangulatos kávézóba, kipihenni az addigi fáradalmakat. A város jelentős görög lakossággal rendelkezik, és nagyon kedvelt üdülőhellyé vált - ez köszönhető a Korfu szigetéhez való közelségének, a város elragadó hangulatának, valamint a közeli Butrinti romvárosnak.

 

Agia Saranda után a Butrintibe tartó, körülbelül 22 km-es utat helyi buszokkal tehetjük meg, amelyek vadregényes tájakon, és apró albán falvakon keresztül visznek minket. A város ma már a világörökség részét képezi, számos romot csodálhatunk meg itt. Az épületek az elmúlt kétezer éve sokféle korszakáról tanúskodnak. Találhatunk színházat, fürdőt, keresztény kápolnát, valamint lakópalotát is a különböző korokból.

 

A túra lezárásaként Agia Sarandában svédasztalos ebédet fogyaszthatunk el az egyik helyi étteremben. A hajó 5-kor indul vissza Korfu szigetére, így levezetésként szusszanhatunk egyet a hajóúton hazafelé, a káprázatos Jón-tenger habjait csodálva.